IPB

( | )

 
Reply to this topicStart new topic
> Δευτέρα 30/03/2020
V
ppppaaaassss
Mar 30 2020, 11:49 AM
#1


Forum Maniac


Members
55,737
4-March 07
1,288https://www.agon.gr/epikairotita/31647/oyte...sto-nosokomeio/
QUOTE
Ούτε για τα επείγοντα στο νοσοκομείο, λόγω φόβου
Ηπειρωτικός Αγών 30/03/2020 12:36

Με καθυστέρηση προσέρχονται στα επείγοντα ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ασθενείς που χρήζουν βοήθειας, λόγω του φόβου μετάδοσης του κορωναϊού, αλλά και του φόβου να εξεταστούν από το ιατρικό προσωπικό.


Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ενημερώνει το κοινό και τους ασθενείς ότι έχει διακοπεί προσωρινά η λειτουργία των ιατρείων χρόνιων νοσημάτων (πρωινών και απογευματινών), ωστόσο, ασθενείς που εμφανίζουν οποιαδήποτε συμπτωματολογία από το καρδιαγγειακό (είτε εμφανίζουν νέα συμπτώματα είτε παρουσιάζουν επιδείνωση συμπτωματολογίας χρόνιων νοσημάτων), θα πρέπει να επικοινωνούν με το θεράποντα ιατρό τους, ώστε να λάβουν οδηγίες για την περαιτέρω αντιμετώπισή τους.
Επίσης, ασθενείς με ανησυχητική συμπτωματολογία (π.χ. πόνος στο στήθος, δύσπνοια, απώλεια αισθήσεων, αίσθημα έντονης αρρυθμίας) πρέπει να εκτιμηθούν από ιατρό άμεσα, καθώς όποια καθυστέρηση, ιδίως αν αυτή είναι μεγάλη, μπορεί να αποβεί μοιραία για τoν ασθενή.
«Οι ασθενείς δεν πρέπει να φοβούνται να έρθουν στο νοσοκομείο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Τα επείγοντα ιατρεία του νοσοκομείου μας είναι ανοικτά για κάθε ασθενή με οποιαδήποτε ανησυχητική συμπτωματολογία και οι ασθενείς δεν πρέπει να φοβούνται ότι θα τους αρνηθεί η εξέταση», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι η εκτίμηση και αντιμετώπιση των ασθενών που έρχονται με συμπτωματολογία ύποπτη για κορωναϊό, γίνεται σε διαφορετικό χώρο από όλα τα υπόλοιπα περιστατικά, για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού.
Τέλος, παρά την προσωρινή διακοπή των εξωτερικών ιατρείων, οι ασθενείς που παρακολουθούνται στα Τακτικά Καρδιολογικά Ιατρεία της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ, μπορούν να έρχονται σε τηλεφωνική επαφή με ιατρούς της κλινικής από Δευτέρα έως Παρασκευή, 11 το πρωί με 1 το μεσημέρι, στο τηλέφωνο 2651099847 για προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας και αποστολή αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων στα email της Β’ καρδιολογικής Κλινικής που είναι: heartfailure.uhi@gmail.com ή cathlab.uhi@gmail.com.


--------------------
ΚΟΚΚΙΝΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ - ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΑΝΕΛΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ....ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ Σ`ΑΛΛΑ ΓΗΠΕΔΑ...ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΙΝΟΥΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ppppaaaassss
Mar 30 2020, 11:57 AM
#2


Forum Maniac


Members
55,737
4-March 07
1,288https://www.agon.gr/epikairotita/31640/vasi...n-antimetopisi/
QUOTE
Βασικές γνώσεις για την κατανόηση και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Ηπειρωτικός Αγών 30/03/2020 10:29

Η Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Λοιμώξεων υψηλής μεταδοτικότητας και νοσηρότητας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων συνεχίζει να απαντά σε ερωτήματα που τίθενται καθημερινά από τους πολίτες για την έγκαιρη και επιστημονική ενημέρωσή τους.

Πώς ο ίδιος ιός προκαλεί τόσο διαφορετικές εκδηλώσεις;
Τα άτομα που προσβάλλονται από τον νέο κορωνοϊό εμφανίζουν διαφορετικά κλινικά χαρακτηριστικά. Ορισμένοι περιγράφουν κάτι περίπου σαν ‘ήπια γριπώδη συνδρομή’ ή ένα ‘μικρό κρύωμα’, άλλοι χρειάζεται να νοσηλευθούν, ενώ κάποιοι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας μιας εντονότατης φλεγμονής που προσβάλλει τους πνεύμονες, αλλά και τον οργανισμό γενικότερα.

Τι μεταβολές προκαλεί ο ιός και ποιοι κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά;
Ο Covid-19 παραμένει αντικείμενο συνεχιζόμενης έρευνας. Ωστόσο, είναι σαφές ότι το ανοσοποιητικό σύστημα ρυθμίζει κατά πόσον θα αναρρώσουμε ή θα έχουμε άσχημη έκβαση από τη μόλυνση και με αυτόν τον ιό. Στην πλειονότητα των θανάτων που αποδίδονται στο νέο κορωνοϊό δεν είναι ο ιός αυτός καθαυτός που ευθύνεται, αλλά η ‘υπερδιέγερση’ του ανοσοποιητικού συστήματος, που φαίνεται ότι ‘χάνει τον έλεγχο’.

Με την έναρξη της λοίμωξης ενεργοποιείται ο ενδογενής μηχανισμός άμυνας του οργανισμού, όπως και με κάθε ιό-εισβολέα: απελευθερώνονται ιντερφερόνες, δηλαδή πρωτεΐνες που εμπλέκονται (interfere) στην αναπαραγωγή (αντιγραφή) του ιού στο εσωτερικό των κυττάρων. Επιπρόσθετα, οι ιντερφερόνες ‘στρατολογούν’ κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που ‘καλούνται’ για να επιτεθούν στον ιό-εισβολέα και να σταματήσουν την επέλασή του. Η ανοσολογική απάντηση του οργανισμού ευθύνεται για τα συμπτώματα της λοίμωξης. Αυτά είτε θέτουν τον οργανισμό σε συναγερμό ότι δέχεται επίθεση (π.χ. ο πυρετός) είτε αποτελούν ενδείξεις ότι γίνονται προσπάθειες να αποβληθεί ο εισβολέας από εκεί που έχει εγκατασταθεί (π.χ. βήχας για το αναπνευστικό και διάρροια για το γαστρεντερικό σύστημα).

Που οφείλονται τα διαφορετικά συμπτώματα που προκαλεί ο ιός;
Στο διαφορετικό οργανικό σύστημα που προσβάλλεται από τον ιό. Ο νέος κορωνοϊός εισέρχεται στο εσωτερικό των κυττάρων αφού πρώτα συνδεθεί ισχυρά πάνω σε ειδικές πρωτεΐνες στην επιφάνεια των κυττάρων, που ονομάζονται υποδοχείς ACE2 (υποδοχείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης τύπου 2). Αυτοί οι υποδοχείς βρίσκονται κυρίως στους πνεύμονες και κατά δεύτερο λόγο στο έντερο. Ο ιός εισβάλλει διαμέσου σταγονιδίων στο στόμα και στο φάρυγγα και την τραχεία καθώς εισπνέουμε και κατεβαίνει στο γαστρεντερικό σωλήνα καθώς καταπίνουμε. Έτσι προσβάλλει και τα δύο συστήματα, αναπνευστικό και γαστρεντερικό.

Πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα στην εισβολή του COVID-19;
Ο στόχος των αμυντικών μηχανισμών είναι να περιχαρακώσουν τον ιό-εισβολέα και να μην του επιτρέψουν να πολλαπλασιαστεί, ώστε να δώσουν το χρόνο και τη δυνατότητα στο ανοσοποιητικό σύστημα να εξαπολύσει μια δεύτερη επίθεση (προσαρμοσμένη ειδικά για τον ιό). Σε αυτή την επίθεση συμμετέχουν τα ειδικά για τον ιό αντισώματα και τα Τ λεμφοκύτταρα. Η παραγωγή αντισωμάτων είναι εκείνη που διασφαλίζει στον οργανισμό την ανοσία και προστατεύει από την επαναλοίμωξη από τους ιούς.

Σε ορισμένους ασθενείς, ο ιός πολλαπλασιάζεται ταχύτατα πριν το ανοσοποιητικό σύστημα προλάβει να τον θέσει υπό έλεγχο. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν είναι μεγάλη η ‘ποσότητα’ των σωματιδίων του ιού που προσβάλλει τον οργανισμό (το λεγόμενο ‘ιικό φορτίο’). Τέτοιες περιπτώσεις έχουν περιγραφεί στο προσωπικό που φροντίζει διαρκώς ασθενείς με προσβολή από τον κορωνοϊό, προκαλώντας σοβαρή λοίμωξη ακόμα και σε νέους χωρίς άλλα προβλήματα υγείας.

Η απώλεια του ελέγχου, όμως, από το ανοσοποιητικό μπορεί να οφείλεται στο ίδιο το αμυντικό σύστημα του οργανισμού. Οι πιο ευάλωτοι σε μια πανδημία είναι οι ηλικιωμένοι (που το ανοσοποιητικό τους φθίνει με την ηλικία) και εκείνοι που είναι ανοσοκατασταλμένοι εξαιτίας μιας υποκείμενης πάθησης ή των φαρμάκων που παίρνουν. Το ‘αδύναμο’ ανοσοποιητικό αντιδρά με μικρότερη παραγωγή ιντερφερόνης ή με καθυστερημένη παραγωγή αντισωμάτων και επιτρέπει στον ιό να προελαύνει ανενόχλητος.

Μελέτες δείχνουν ότι στους ασθενείς που έχουν χειρότερη έκβαση και ίσως καταλήξουν, συνήθως η απάντηση του ανοσοποιητικού είναι ‘υπέρμετρη’ – φαινόμενο που περιγράφεται ως ‘καταιγίδα κυτταροκινών’ (οι κυτταροκίνες είναι ουσίες που μεσολαβούν στη διαδικασία της φλεγμονής). Αντίθετα, εκείνοι που αναρρώνουν πλήρως είναι εκείνοι που παράγουν αντισώματα ικανά να εξουδετερώσουν τον ιό.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της μη εξουδετέρωσης του ιού;
Εάν ο ιός ‘εγκατασταθεί’ στους πνεύμονες, η νόσος εξελίσσεται σε πνευμονία (φλεγμονή των πνευμόνων). Η φλεγμονή και η ιστική καταστροφή οφείλεται εν μέρει στον ίδιο τον ιό, αλλά πολλές φορές ακόμη περισσότερο στην αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που προσπαθεί να καταστρέψει και να απομακρύνει τον ιό-εισβολέα.

Σε αυτό το σημείο η εξέλιξη ακολουθεί δύο διαδρομές: είτε η ανοσολογική απάντηση είναι στιβαρή και υπερισχύει περιορίζοντας τον ιό με τη βοήθεια των Τ λεμφοκυττάρων και των αντισωμάτων, είτε το ανοσοποιητικό σύστημα υπεραντιδρά και παράγει σωρεία κυτταροκινών, σε μια προσπάθεια να ‘εξολοθρεύσει’ τον ιό. Στη δεύτερη περίπτωση υφίστανται βλάβη κυτταρικά στοιχεία των πνευμόνων και η λοίμωξη γίνεται σοβαρή. Εκδηλώνεται, δηλαδή, το λεγόμενο σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας (acute respiratory distress syndrome, ARDS) και ο ασθενής εμφανίζει σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.

Πώς μπορούμε να παρέμβουμε ενάντια στον ιό αφενός και στη φλεγμονώδη υπεραντίδραση;
Οι περισσότερες κλινικές μελέτες εστιάστηκαν στην αντιμετώπιση των πιο σοβαρών περιπτώσεων ασθενών, ώστε να βρεθούν φάρμακα που θα βοηθήσουν εκείνους που ήταν στο μέγιστο κίνδυνο. Οι φαρμακευτικές παρεμβάσεις εστιάζουν τόσο στην αντιμετώπιση του ιού με αντιιϊκά φάρμακα όσο και στην αντιμετώπιση της ‘καταιγίδας κυτταροκινών» με ειδικά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Κάποιοι κλινικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι πρέπει να παρέμβουμε νωρίτερα ώστε να μειώσουμε την ένταση της λοίμωξης και να ‘κατευνάσουμε’ την υπέρμετρη ανοσολογική απάντηση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, καθώς ο Covid-19 είναι ένας νέος ιός, δεν υπάρχει ακόμη κάποια θεραπεία που να βελτιώνει με σαφήνεια την έκβαση της νόσου. Ωστόσο, το εξαιρετικό ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και της φαρμακοβιομηχανίας έχει οδηγήσει σε πολύ έντονη ερευνητική δραστηριότητα, τόσο στην κατεύθυνση της ανεύρεσης ειδικών θεραπειών για τον Covid-19 όσο και για την εύρεση αποτελεσματικού εμβολίου που θα μας θωρακίζει έναντι του ιού.

Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν
Πριν και πάνω από όλα όσα αναφέρθηκαν, η άμυνά μας απέναντι στον COVID-19 πρέπει να εστιάζεται στην πρόληψη και να οργανώνεται στο πώς θα ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας, φροντίζοντας να κοιμόμαστε αρκετά, να ασκούμαστε, να τρεφόμαστε σωστά και να τηρούμε συνεχώς τους κανόνες ατομικής υγιεινής με καλό πλύσιμο των χεριών και περιορισμό των διαπροσωπικών επαφών για να μειώσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης ευθύς εξαρχής.

Συνεπώς, δεδομένου ότι είμαστε ακόμη στην αρχή αυτής της πανδημίας, συνεχίζουμε να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ (#menoumespiti) υπεύθυνα.

Χαράλαμπος Μηλιώνης, Καθηγητής Παθολογίας
Κωνσταντίνος Κωστίκας, Αν. Καθηγητής Πνευμονολογίας


--------------------
ΚΟΚΚΙΝΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ - ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΑΝΕΛΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ....ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ Σ`ΑΛΛΑ ΓΗΠΕΔΑ...ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΙΝΟΥΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ppppaaaassss
Mar 30 2020, 12:57 PM
#3


Forum Maniac


Members
55,737
4-March 07
1,288https://www.mikriliga.com/apo-10-ma-oy-kai-...ai-katastimata/
QUOTE
Από 10 Μαΐου και βλέπουμε – Τι θα συμβεί με σχολεία, εστιατόρια και καταστήματα
από mikriliga.com:
30 Μαρτίου 2020

Το ορόσημο της δεύτερης Κυριακής του Μαΐου δίνουν από την κυβέρνηση ως αυτό που θα κρίνει πότε θα αρχίσει η χώρα να επιστρέφει σε μια κάποια κανονικότητα. Καθοριστικός ο Απρίλιος, που θα (πρέπει να) τον περάσουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας

Πότε θα επιστρέψει η χώρα σε μια κάποια κανονικότητα; Πότε θα αρχίσουν να αίρονται οι χωρίς προηγούμενο περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών; Πότε θα ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις; Τα σχολεία;

Καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη σχετικά ευχάριστη θέση να έχει περιορίσει κατά το δυνατόν τη διασπορά του κορονοϊού, να μη μετρά εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και να μη βιώνει –προς το παρόν τουλάχιστον, και ας ευχηθούμε όλοι να μείνει έτσι– υγειονομικές κρίσεις όπως αυτές της Ισπανίας, της Γαλλίας ή, ακόμα χειρότερα, της Ιταλίας —«είμαστε στο καλό σενάριο και το κακό σενάριο δεν φαίνεται προς το παρόν», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας το Σάββατο—, η σκέψη πολλών είναι στην επόμενη ημέρα. Και σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το ορόσημο που θα απαντήσει όλα τα ερωτήματα είναι η 10η Μαΐου.

Φυσικά, το ότι ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς είχε πει την περασμένη Κυριακή ότι η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων θα ισχύει μέχρι τις 6 Απριλίου, πρέπει να το εκλάβουμε αν όχι ως αστείο, σίγουρα ως πρελούδιο, ως μια μικρή εισαγωγή σε μια μακρά περίοδο τέτοιων μέτρων. Ηδη κυβερνητικοί παράγοντες μας προετοιμάζουν για αυστηρά μέτρα που θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου, πέρα και από τις γιορτές του Πάσχα δηλαδή, αλλά ούτε αυτό πρέπει να μας εκπλήσσει. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του στις 17 Μαρτίου (εδώ) είχε προειδοποιήσει τους πολίτες ότι «είμαστε στην αρχή της μάχης, που θα είναι δύσκολη, ειδικά στο επόμενο δίμηνο», τουτέστιν ως τις 17 Μαΐου.

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί θα φανούν στις 15 Απριλίου, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ του Κωστή Π. Παπαδιόχου στην «Καθημερινή της Κυριακής», η ημερομηνία-ορόσημο είναι η Κυριακή 10 Μαΐου, εφόσον βέβαια επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των ειδικών για κάμψη της δυναμικής του ιού στη χώρα μας και υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται πιστά.

Η ημερομηνία αυτή θεωρείται η αρχή χαλάρωσης των μέτρων, διαδικασία που όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά θα ακολουθηθεί μοντέλο capital controls, αφού μια πλήρης και ταυτόχρονη κατάργηση των περιορισμών μπορεί να οδηγήσει στην αναζωπύρωση του προβλήματος. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, θα παύσει η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων, η οποία τέθηκε σε ισχύ τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Μαρτίου.

Θα ακολουθήσει «σε εύλογη χρονική απόσταση», η ανακοίνωση για επανέναρξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, καταστημάτων και εστιατορίων και σε τρίτη φάση θα αποκατασταθούν οι αεροπορικές συγκοινωνίες εξωτερικού και εσωτερικού και ανάλογα με το πρόβλημα που θα αντιμετωπίζουν εκείνο το διάστημα συγκεκριμένες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία δεν προβλέπεται να ανοίξουν όπως είναι τώρα το πρόγραμμα, δηλαδή μετά τις διακοπές του Πάσχα στις 27 Απριλίου, αλλά το νωρίτερο που αυτό θα συμβεί είναι τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Θα έχουμε να κάνουμε, δηλαδή, με μία απουσία των μαθητών από τις σχολικές αίθουσες για περισσότερο από δύο μήνες, σε ορισμένες δε περιπτώσεις —σε αυτές που σχολικές μονάδες έκλεισαν με τα πρώτα κρούσματα στη χώρα— θα πλησιάζουν τους τρεις! Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και με παράταση της σχολικής χρονιάς, όλον τον Ιούνιο τα κενά πολύ δύσκολα θα αναπληρωθούν. Και όλα αυτά, αν όλα πάνε καλά.

Πηγή: Protagon


https://www.mikriliga.com/koronoios-ti-eina...a-toy-covid-19/
QUOTE
Κορονοϊός: Τι είναι η μεφλοκίνη που εξετάζεται για χρήση κατά του Covid-19
από mikriliga.com:
29 Μαρτίου 2020

Στην επικινδυνότητα των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, αναφέρθηκε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο Σωτήρης Τσίόδρας – Τι είπε για τη μεφλοκίνη

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στη χλωροκίνη που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τους πολίτες ως φάρμακο πρόληψης κατά του κοροναϊού, συστήνοντας μεγάλη προσοχή και όχι υπέρμετρη χρήση της.

Ωστόσο δήλωσε πως τα χημικά που περιέχουν χλωροκίνη είναι επικίνδυνα και μπορεί να επιφέρουν μέχρι και θάνατο, υπογραμμίζοντας παραδείγματα από τις ΗΠΑ.

Ακόμη αναφέρθηκε σε επιπλέον ένα φάρμακο, την μεφλοκίνη.

Πρόκεται για ένα φάρμακο που το χρησιμοποιούμε για την ελονοσία.

«Και αυτό έχει τις τοξικότητές του. Θα δοκιμαστεί και αυτό όπως άλλα. Δεν υπάρχει θαυματουργό φάρμακο», σημείωσε, λέγοντας πως σε σπάνιες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί πως επιφέρει σε κάποιους ψυχικές διαταραχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πανάκια για τον κοροναϊό ούτε έχει βρεθεί κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο, όλα είναι υπό εξέταση.

Η μεφλοκίνη (mefloquine) έχει κύρια δράση «την καταστροφή των ενδοερυθροκυτταρικών ασεξουαλικών μορφών του πλασμωδίου της ελονοσίας οι οποίες είναι παθογόνες για τον άνθρωπο».

Το φάρμακο εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1970. Σύμφωνα με έρευνες Ρώσων επιστημόνων, εμποδίζει την εκφυλιστική επίδραση που έχει η νόσος του Covid-19 στα κύτταρα.

Ειδικότερα Ρώσοι επιστήμονες ισχυρίστηκαν ότι έχουν δημιουργήσει ένα φάρμακο, που βασίζεται στην ανθελονοσιακή μεφλοκίνη, για τη θεραπεία ασθενών που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τη ρωσική ιατροβιολογική υπηρεσία (FMBA) οι επιστήμονες εργάζονται σε ένα «αποτελεσματικό και ασφαλές πρόγραμμα για την πρόληψη της μόλυνσης από τον κορονοϊό με βάση την μεφλοκίνη».

Πηγή: newsbomb


--------------------
ΚΟΚΚΙΝΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ - ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΑΝΕΛΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ....ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ Σ`ΑΛΛΑ ΓΗΠΕΔΑ...ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΙΝΟΥΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ppppaaaassss
Mar 30 2020, 12:59 PM
#4


Forum Maniac


Members
55,737
4-March 07
1,288https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...otita/87691-365
QUOTE
365 παραβάσεις στην Ήπειρο
30 Μαρτίου 2020 13:27

Μία βδομάδα συμπληρώνεται από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι... επιδόσεις είναι κατώτερες του αναμενόμενου, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέες αποφάσεις περιορισμού της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων. Οι εικόνες του τελευταίου τριημέρου στην πόλη των Ιωαννίνων και ειδικά οι σημερινές απέχουν πολύ από κείνες των πρώτων ημερών, όταν δηλαδή έκλεισαν τα καφέ και τα εμπορικά.

Η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο είναι αυξημένη όπως και η κίνηση των πεζών. Συνωστισμός στους εξωτερικούς χώρους όλων των τραπεζών ενώ, με εξαίρεση τα φαρμακεία όπου τα μέτρα εφαρμόζονται με αυστηρότητα, χαλαρότητα επικρατεί σε καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Η Αστυνομία σήμερα έκανε μία δυναμική παρουσία σε κεντρικά σημεία της πόλης ελέγχοντας οδηγούς οχημάτων αλλά και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, αστυνόμος Β' Ηλίας Μήτσιος, από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου και μέχρι σήμερα βεβαιώθηκαν 365 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις ενώ έγιναν πέντε συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων παρά την απαγόρευση.

«Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών έχει περιορίσει τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες. Ωστόσο υπάρχει και μία μειοψηφία η οποία δεν συμμορφώθηκε» υπογράμμισε ο κ. Μήτσιος και συμπλήρωσε ότι για να πετύχουν τα μέτρα πρέπει όλοι να επιδείξουμε υπεύθυνη στάση.

Για μία ακόμη φορά κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να μην κάνουν κατάχρηση των δυνατοτήτων που δίνει η σχετική απόφαση.

Κατάχρηση που διαπιστώνεται καθημερινά από τους αστυνομικούς ελέγχους που γίνονται. Έτσι υπάρχουν και στην περιοχή μας περιπτώσεις όπου οι πολίτες εξέρχονται για συγκεκριμένο σκοπό τελικά βρίσκονται σε χώρο εντελώς άσχετο με αυτό...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα... Πολίτης είχε δηλώσει ότι θα πάει σούπερ μάρκετ τελικά όμως βρέθηκε να κάνει... βόλτα στην παραλίμνιο!

«Αν κάποιος θέλει να καταστρατηγήσει την απόφαση θα βρει τα περιθώρια για να το κάνει. Όμως στην παρούσα φάση το αγαθό που διακυβεύεται είναι η δημόσια υγεία. Και δεν χωρούν εκπτώσεις ή δικαιολογίες. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» υπογράμμισε ο κ. Μήτσιος και κατέληξε τονίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν την ατομική τους ευθύνη.


--------------------
ΚΟΚΚΙΝΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ - ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΑΝΕΛΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ....ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ Σ`ΑΛΛΑ ΓΗΠΕΔΑ...ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΙΝΟΥΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ppppaaaassss
Mar 30 2020, 01:08 PM
#5


Forum Maniac


Members
55,737
4-March 07
1,288https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-03-30-08-50-16
QUOTE
Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων
30 Μαρτίου 2020 11:50

Το νέο πακέτο μέτρων για την οικονομία λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τις παρεμβάσεις ανακοίνωσαν οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης «κλείδωσαν» σε χθεσινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για νέα δέσμη μέτρων για να τονωθεί η οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.

Τα βασικά σημεία των ανακοινώσεων του Χρήστου Σταϊκούρα
Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ανακουφίζει εργαζομένους και εργοδότες από το βάρος των οικονομικών τους υποχρεώσεων, απλώνει δίκτυ προστασίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επιπλέον έκανε λόγο για σχέδιο στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας με αίσθημα δικαίου στο πλαίσιο των διαθέσιμων εγχώριων και ευρωπαϊκών πόρων. Η κυβέρνηση κατανέμει, όπως ανέφερε, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης το οικονομικό βάρος της υγειονομικής κρίσης με μεγαλύτερη συμμετοχή και συμβολή του κράτους. Με σεβασμό στις τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Για αυτό και εφαρμόζονται πολιτικές με στόχο να κρατηθεί η οικονομία όρθια και ζωντανή, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, την μετά-κορωνοϊό εποχή.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε το νέο «συνεκτικό πακέτο μέτρων» για την ενίσχυση της οικονομίας εστιάζοντας στην επέκταση της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε 1,7 εκατ. εργαζομένους (81% του συνόλου του ιδιωτικού τομέα), την επέκταση της στήριξης, μέσα από διαφορετικά προγράμματα, 800.000 επιχειρήσεων (το 76% του συνόλου) αλλά και την κάλυψη 700.000 ελεύθερων επαγγελματιών (75% του συνόλου).

Αναλυτικά το 4ο πακέτο οικονομικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε:


Επεκτείνεται το επίδομα των 800 ευρώ και σε άλλους εργαζομένους. Συνολικά θα δοθεί σε 1,7 εκατ εργαζόμενους (κάλυψη σττις ονομαστικές εισφορές επί του ονομαστικού μισθού για 45 μέρες, αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών στις εφορίες)

Καλύπτονται επιπλέον 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ατομικές επιχειρήσεις .

Προϋπόθεση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Επεκτείνεται σε πολύ περισσότερες επιχειρήσεις η λήψη μέτρων για προστασία τους και των θέσεων εργασίας. Συνολικά καλύπτονται περίπου 800.000 επιχειρήσεις, το 76% του συνόλου των νομικών προσώπων.

Ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις απευθείας από το κράτος, μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής. Το ύψος θα υπολογίζεται με βάση τη μεταβολή της τρέχουσας κατάστασης της επιχείρησης. Προϋπόθεση οι μη απολύσεις.

Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζόμενους. Οι επιχειρήσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στις προβλέψεις πρέπει να καταβάλουν το δώρο Πάσχα. Αν η εργασία τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το δώρο θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

108.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ, και στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση έως 10 Απριλίου.

Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δόσεων ενήμερων δανείων πληττόμενων, με βάση τα σημερινά μέτρα.

Μέτρα στήριξης προς κλάδους του πρωτογενούς τομέα. Διατίθεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ποσό 50 εκατ. ευρώ.

Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, είναι άνω των 5,1 δισ. μόνο για τους μήνες Μάρτιο & Απρίλιο. 6,8 δισ. διατίθενται συνολικά για τον κορωνοϊό.

Τα βασικά σημεία των ανακοινώσεων του Αδωνι Γεωργιάδη
Οι επιχειρήσεων που πλήττονται δικαιούνται 3μηνη αναστολή των χρεών τους.

Αναλαμβάνουμε την αποπληρωμή δανείων επιχειρήσεων για τους μήνες Απρίλιο-Ιούνιο.

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την κουλτούρα πληρωμών. Όσοι μπορούν να πληρώνουν να το πράξουν.

Αναζητούμε λύση στο ζήτημα των επιταγών. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας κυρίως εξαγωγικών επιχειρήσεων. Θα υπάρξει λύση τις επόμενες μέρες ώστε να λυθεί το πρόβλημα προμηθειών από το εξωτερικό.

Για την επανεκκίνηση την επόμενη μέρα, αρχές Απριλίου καταθέτουμε 1 δισ. ως εγγύηση για δάνεια σε πληττόμενες επιχειρήσεις, εγγυημένα στο μεγαλύτερό τους μέρος από εμάς.

Το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει αλλά μέσα στα όρια των δυνατοτήτων του, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Χρειαζόμαστε την κατανόηση και τη λελογισμένη συμπεριφορά όλων.

Η ενίσχυση των επιχειρηματικών δανείων έχει ως προϋπόθεση τη διατήρηση των θέσων εργασίας.

Τα βασικά σημεία των ανακοινώσεων του Γιάννη Βρούτση
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Βρούτσης έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας, την καταβολή του Δώρου Πάσχα και το έκτακτο επίδομα για το επιστημονικό προσωπικό της χώρας

Ειδικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες αιτήσεων: Σε λειτουργία για τους εργοδότες, ανοιχτή μέχρι 31/3. Την 1/4 θα ανοίξει η πλατφόρμα για εργαζόμενους. Από σήμερα στο ΕΡΓΑΝΗ νέα φόρμα υποβολής, εμπλουτισμένη με ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας.

Οικονομική ενίσχυση των 6 επιστημονικών κλάδων της χώρας μέσω ειδικού προγράμματος. Από πόρους του ΕΣΠΑ θα καταβληθεί εκπαιδευτικό επίδομα 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο για πρόγραμμα κατάρτισης. Είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Η πρώτη δόση 400 ευρώ θα καταβληθεί μετά τις 15 Απριλίου. Αν συνεχιστεί η κρίση θα ενταχθούν στον ειδικό καθεστώς από τον μήνα Μάιο .

Η καταβολή του δώρου του Πάσχα είναι διασφαλισμένη. Στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργίας τους ή πλήττονται θα δοθεί η δυνατότητα καταβολής του δώρου του Πάσχα μέχρι το καλοκαίρι. Θα είναι μειωμένο κατά το μέρος που δεν είναι δεδουλευμένο, ωστόσο με απόφαση Μητσοτάκη το τμήμα που δεν θα καταβάλουν οι εργοδότες, θα καταβληθεί στο ακέραιο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στις 10 Απριλίου θα μετατεθεί η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ελ. επαγγ., αγροτών κ.α.

Στην ΠΝΠ που θα εκδοθεί σήμερα θα προβλέπεται μείωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές των ελ.επαγγ. κ.α.

Από σήμερα για πρώτη φορά οι άνεργοι θα μπορούν να εγγράφονται & εξυπηρετούνται από τον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά

Τα βασικά σημεία των ανακοινώσεων του Θεόδωρου Σκυλακάκη
Όσοι μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν να το κάνουν.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή καλύπτει πλέον όλες τις επιχειρήσεις.

Τον Απρίλιο στα πλαίσια προστασίας προστίθενται: μεσιτικά γραφεία, κατασκευές, κατασκευές ιστοσελίδων κτηνίατροι, έμποροι σε λαϊκές κ.α. Προϋπόθεση, να έχουν καταβληθεί οι οφειλές Μαρτίου.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Για 4 μήνες η δυνατότητα αναστολής οφειλών ή 25% έκπτωση αν οι οφειλές καταβληθούν εμπρόθεσμα.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αφορά 1 δισ. για μικρές & μεσαίες επιχειρήσεις με 1-500 εργαζόμενους. Θα χορηγηθεί απευθείας από το κράτος μέσω του TAXIS. Θα επιστραφεί με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο, σε 5 χρόνια, με τον 1ο χρόνο περίοδο χάριτος.

Η αναλυτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού θα γίνει αργότερα όταν θα είναι σαφή τα στοιχεία της κρίσης.

epiruspost.gr


https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-03-30-08-13-58
QUOTE
Κορωνοϊός: Η γεωγραφική κατανομή
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 11:13

Την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, τις περιοχές αλλά και τις ηλικίες που χτυπά η επιδημία αποτυπώνει η νέα «Ημερήσια έκθεση» του ΕΟΔΥ που εκδόθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου. Στην έκθεση παρουσιάζονται τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00. Έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 1.156 κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων 95 νέα κρούσματα σε σχέση με τις 28/03/2020.

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στη χώρα η Αττική συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό και ακολουθούν κάποιες περιοχές της χώρας όπως η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά, η Ηλεία, η Κοζάνη, η Αχαΐα και η Ξάνθη, όπου υπήρξαν εστίες νέων μολύνσεων και μεγαλύτερη απ' ότι φαίνεται έκθεση του πληθυσμού στον ιό.

Όπως αποτυπώνεται και στον σχετικό χάρτη του ΕΟΔΥ ελάχιστες είναι πλέον οι περιοχές της χώρα όπου προς το παρόν επισήμως δεν έχει καταγράφει κάποιο κρούσμα κορωνοϊού.

Στους Νομούς όπου δεν υπάρχει επίσημα επιβεβαιωμένο κρούσμα περιλαμβάνεται η Θεσπρωτία.

Υπενθυμίζουμε ότι επίσημα έχουν επιβεβαιωθεί τρία κρούσματα στο Νομό Ιωαννίνων, τρία επίσης στο Νομό Θεσπρωτίας και ένα στην Πρέβεζα.

Τις πιο παραγωγικές ηλικίες φαίνεται πως προτιμά να μολύνει ο κορωνοϊός στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ, οι άνθρωποι ηλικίας από 40 έως 64 ετών γίνονται συχνότερα στόχοι του νέου ιού σε ποσοστό 47,2%, όπως και η ηλικιακή ομάδα από 18 έως 40 ετών σε ποσοστό 26,8%.

Είναι παρήγορο ότι οι ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές, δηλαδή οι άνθρωποι από 65 ετών και πάνω μολύνονται σε ποσοστό 23%, αν και ιδανικά αυτό το ποσοστό θα έπρεπε να είναι κάτω από 10% έως μηδενικό.

Τα παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών που λειτουργούν ως ιδιαίτερα μεταδοτικοί φορείς τους ιού μολύνονται σε ποσοστό μόλις 2.9%, αλλά σε αυτό θα πρέπει να λάβουνε υπόψη μας ότι τα παιδιά εξετάζονται για τον κορωνοϊό πιο σπάνια από άλλες ηλικιακές ομάδες, καθώς κατά κανόνα περνούν ήπια τη νόσο ή με καθόλου συμπτώματα.


--------------------
ΚΟΚΚΙΝΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ - ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΑΝΕΛΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ....ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ Σ`ΑΛΛΑ ΓΗΠΕΔΑ...ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΙΝΟΥΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ppppaaaassss
Mar 30 2020, 08:17 PM
#6


Forum Maniac


Members
55,737
4-March 07
1,288Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ (30.03.2020) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ (VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=w1sq7q3VwS4


Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ (30.03.2020) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ (VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=5xRkvtMIx8c


ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜEΡΩΣΗ (30.03.2020) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤ. ΠΕΤΣΑ (VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=lPrXBtInh5o


Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ... 30.03.2020 (21:50Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 30.03.2020
https://greekinfographics.com/?portfolio=im...deltio-covid-19


https://www.mikriliga.com/koronoios-43-nekr...-1212-synolika/
QUOTE
Κορονοϊός: 43 νεκροί στην Ελλάδα – 56 νέα κρούσματα, 1212 συνολικά
30 Μαρτίου 2020

Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 43, ενώ τα νέα κρούσματα είναι 56.

Συνολικά στην Ελλάδα τα κρούσματα του κορονοϊού ανέρχονται σε 1.212


Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών έως 2 έτη, ειδικά για τα πρώτης προτεραιότητας, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν εμβολιασμοί αυτή την περίοδο.

Πηγή: newsbomb


--------------------
ΚΟΚΚΙΝΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ - ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΑΝΕΛΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ....ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ Σ`ΑΛΛΑ ΓΗΠΕΔΑ...ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΙΝΟΥΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ppppaaaassss
Mar 30 2020, 08:27 PM
#7


Forum Maniac


Members
55,737
4-March 07
1,288https://www.agon.gr/epikairotita/31666/syne...oristika-metra/
QUOTE
Συνεπείς στις πληρωμές, «ασυνεπείς» με τα περιοριστικά μέτρα
Γεωργία Χαλάτση 30/03/2020 15:23

Ο φόβος για συνέπειες από τη μη εξόφληση λογαριασμών και δανείων φαίνεται πως είναι μεγαλύτερος από τον φόβο της πανδημίας για πολλούς συμπολίτες μας, κυρίως, μεγαλύτερης ηλικίας, που περίμεναν για ώρες το πρωί έξω από τράπεζες και υπηρεσίες.

Η εικόνα της πόλης των Ιωαννίνων το πρωί της Δευτέρας θύμιζε κάτι από… παλιά, πριν δηλαδή την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης. Το μόνο που έδειχνε ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει, ήταν η παρουσία των μπλόκων της αστυνομίας που συνεχίζουν να κάνουν τους ελέγχους, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί πολίτες κυκλοφορούν με μάσκες και γάντια.

Ωστόσο, δεκάδες ήταν εκείνοι που χρειάστηκε να περιμένουν για μια, δύο ή και περισσότερες ώρες στην ουρά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, να πάρουν συντάξεις ή και να πληρώσουν λογαριασμούς.

Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις, υπάρχει μια ανησυχία από τους δικαιούχους, με δεδομένο πως πολλοί δεν έχουν χρεωστικές κάρτες και δεν μπορούν να λάβουν τα χρήματα μέσω των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης. Αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε, μάλιστα, παρά το ότι τα αρμόδια υπουργεία κατέβαλαν τις συντάξεις τμηματικά, σε διαφορετικές ημερομηνίες, με στόχο ακριβώς να μην υπάρξουν ουρές.Υπάρχουν,επίσης, περιπτώσεις πολιτών που πρέπει να εξοφλήσουν δόσεις δανείων, καθώς φοβούνται πως θα υποστούν κυρώσεις ή θα χάσουν ρυθμίσεις.

Από την άλλη πλευρά, για λογαριασμούς όπως στη ΔΕΥΑΙ, τη ΔΕΗ και τις τηλεπικοινωνίες, οι πολίτες θέλουν να είναι συνεπείς, ακόμη και αν χρειαστεί να στηθούν στην ουρά, την ώρα που οι υπηρεσίες –σχεδόν στο σύνολό τους- έχουν δώσει παρατάσεις στις ημερομηνίες λήξης λογαριασμών ή έχουν ανακοινώσει ότι δεν προχωρούν σε διακοπή υπηρεσιών.

Ο φόβος των πολιτών, η αδυναμία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας να χρησιμοποιήσουν ΑΤΜ και διαδίκτυο για τις συναλλαγές τους, η λειτουργία επιχειρήσεων που αναγκαστικά χρησιμοποιούν τις τράπεζες για επιταγές και άλλες συναλλαγές, είναι συνοπτικά οι λόγοι που τα μέτρα περιορισμού φάνηκαν «λίγα».

Την ίδια ώρα, και στις τράπεζες, λόγω των μέτρων, υπάρχει λιγότερο προσωπικό καθώς πολλές ενέργειες δε γίνονται πλέον στα γκισέ, αλλά στα ΑΤΜ και τα μηχανήματα Αυτόματων Συναλλαγών, κάτι για το οποίο δεν έχουν ενημερωθεί πολλοί πολίτες ακόμη και το πληροφορήθηκαν αφού περίμεναν στην ουρά.


--------------------
ΚΟΚΚΙΝΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ - ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΑΝΕΛΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ....ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ Σ`ΑΛΛΑ ΓΗΠΕΔΑ...ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΙΝΟΥΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ppppaaaassss
Mar 30 2020, 08:32 PM
#8


Forum Maniac


Members
55,737
4-March 07
1,288https://super-fm.gr/57553/statheri-i-katast...anepistimiakoy/
QUOTE
Σταθερή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Ηπείρου -Έληξε η καραντίνα της γιατρού του Πανεπιστημιακού
30 Μαρτίου 2020, 14:39

Σταθερή παραμένει σήμερα η εικόνα όσων νοσηλεύονται για κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο (σύνολο 4 άτομα από Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Κέρκυρα), ενώ έληξε η καραντίνα της γιατρού του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου που είχε διαγνωστεί θετική.

Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, σε σταθερή κατάσταση.
Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας καθώς και το θετικό περιστατικό που διακομίσθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Έληξε η καραντίνα στην οποία είχε τεθεί η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική. Η γιατρός είναι πολύ καλά στην υγεία της .
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
Από τα δύο δείγματα που ελήφθησαν κατά τη χθεσινή ημέρα το ένα είναι αρνητικό και αναμένονται αποτελέσματα για άλλο ένα
Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Τα δύο θετικά κρούσματα της 28/3/2020, παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου, αφού από την κλινική τους εξέταση και την διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων είναι καλά στην υγεία τους και δεν προκύπτει ανάγκη νοσηλείας .
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των ανωτέρω, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Από τα δέκα εννέα δείγματα, που ελήφθησαν τις δύο προηγούμενες ημέρες, τα εννέα είναι αρνητικά. Για τα υπόλοιπα δέκα αναμένονται αποτελέσματα.
Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Δύο αποτελέσματα από πιθανά περιστατικά προηγούμενων ημερών επέστρεψαν αρνητικά στον SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο νέα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα των σχετικών δειγμάτων.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.
Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε (άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .https://super-fm.gr/57547/dorea-10-000-eyro...erythro-stayro/
QUOTE
Δωρεά 10.000 ευρώ από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στον Ερυθρό Σταυρό
30 Μαρτίου 2020, 14:17

Κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου, τον ΠΣΑΠ, δώρισαν ιατρικό εξοπλισμό αξίας 10.000 ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρουν τα εξής:

«Ο άνθρωπος όταν νιώθει τον πόνο είναι ζωντανός…
Αλλά όταν νιώθει τον πόνο του άλλου τότε ναι…είναι Άνθρωπος»
Νικος Καζαντζάκης


Πάνω απ’ όλα ως άνθρωποι και μετά ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, νιώθουμε την ανάγκη να δείξουμε με πράξεις την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του ιατρικού κλάδου της χώρας, που με κίνδυνο την προσωπική αλλά και οικογενειακή τους υγεία, τοποθέτησαν τα κορμιά τους ως ασπίδα προστασίας για όλους εμάς.

Ο ΠΣΑΠ θέλοντας να σταθεί δίπλα τους, στις υπεράνθρωπες προσπάθειές που καταβάλουν, παρέδωσε στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός Αθηνών το ποσό των 10.000 ευρώ σε ιατρικό εξοπλισμό.

Η αλληλεγγύη είναι οριζόντια και για ακόμη μια φορά μας αποδεικνύει πως αποτελεί το καλύτερο φάρμακο. Ό, τι δίνεις γυρίζει μέσα σου πιο πλούσιο, πιο βαθύ. Έχουμε πάρει τόσα πολλά από τις ζωντανές ψυχές που κρύβονται πίσω από τις άσπρες και πράσινες στολές, όπου οι λέξεις μοιάζουν φτωχές να το περιγράψουν. Παρότι τις ημέρες του εγκλεισμού όλοι μας αρχίσαμε να βλέπουμε πιο καθαρά, πιο ουσιαστικά, πιο διαφορετικά.

Αυτή την ώρα όλοι μας έχουμε την δύναμη να βοηθήσουμε, άλλοι στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων, άλλοι δίνοντας αίμα, άλλοι προσφέροντας φαγητό σε άστεγους και άπορους και άλλοι απλά μένοντας σπίτι. Γιατί όπως έγραψε κι ένας μεγάλος μας ποιητής…

«Αν δεν πεθαίνουμε ο ένας για τον άλλον, είμαστε κιόλας νεκροί»


--------------------
ΚΟΚΚΙΝΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ - ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΑΝΕΛΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ....ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ Σ`ΑΛΛΑ ΓΗΠΕΔΑ...ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΙΝΟΥΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
()

 

: · ·

· · ·

: 27th September 2022 - 09:07 AM