- - -
Tρίτη 24/03/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/31409/anal...i-sta-giannena/
QUOTE
Αναλύσεις δειγμάτων για τον κορωνοϊό και στα Γιάννενα από σήμερα
Ηπειρωτικός Αγών 24/03/2020 10:54

Τη δυνατότητα για άμεσους ελέγχους σε σχέση με ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού της περιοχής, χωρίς να χρειάζεται η αποστολή δειγμάτων στα εργαστήρια των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, δίνει η λειτουργία του Κέντρου αναφοράς για τον 2019-nCoV στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Μετά από μια ολιγοήμερη περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας, ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΠΓΝΙ η έναρξη πλήρους λειτουργίας. Το Εργαστήριο θα δέχεται δείγματα αποκλειστικά και μόνο από Νοσοκομεία της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας της Βορειοδυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων. Ήδη τα αντίστοιχα νοσοκομεία έχουν ενημερωθεί υπηρεσιακά για τον κανονισμό λειτουργίας του εργαστηρίου και τη διαδικασία αποστολής και διαχείρισης των δειγμάτων.
Η θετική αυτή εξέλιξη διευκολύνει ιδιαίτερα τα νοσοκομεία της Περιοχής στη διαχείριση και νοσηλεία των περιστατικών, ενώ η ενίσχυση της στελέχωσης με επιστημονικό προσωπικό που ζητήθηκε από τη διοίκηση θα επιτρέψει τη λειτουργία του Εργαστηρίου σε δύο βάρδιες καθώς και το Σαββατοκύριακο.
Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εκφράζει τις ευχαριστίες της στην υπεύθυνη του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κωνσταντίνα Γκαρτζονίκα «για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε μαζί με τους συνεργάτες της στο νοσοκομείο και το πανεπιστήμιο, για την άμεση οικοδόμηση και λειτουργία της δομής αυτής, καθώς και την περιφέρεια Ηπείρου και την 6ης ΥΠΕ για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη της προσπάθειας».


https://www.agon.gr/epikairotita/31387/syne...-sta-farmakeia/
QUOTE
Συνεχόμενο ωράριο στα φαρμακεία
Αποστόλης Τζελέτας 24/03/2020 09:51

Συνεχόμενο, από τις 8.30 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα, θα είναι το ωράριο των φαρμακείων από την Πέμπτη 26 Μαρτίου, εξαιτίας των απαγορευτικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ιωαννίνων, τα εφημερεύοντα φαρμακεία θα καλύπτουν τις υπόλοιπες ώρες.
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-258-oi-...ktakton-metron/
QUOTE
Κορωνοϊός: 258 οι συλλήψεις για παραβίαση των έκτακτων μέτρων
από mikriliga.com:
24 Μαρτίου 2020

Αυξάνονται συνεχώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, που έφτασαν πλέον στις 258, ενώ οι παραβάσεις στις 250.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν καταστήματα για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Αυξάνονται συνεχώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, που έφτασαν πλέον στις 258, ενώ οι παραβάσεις στις 250.

Οι περιοχές που έχουν γίνει οι συλλήψεις, από την Πέμπτη 12/3, είναι οι εξής: 106 στην Αττική, 38 στη Δυτική Ελλάδα, 14 στην Κεντρική Μακεδονία, 13 στο Νότιο Αιγαίο, 12 στα Ιόνια Νησιά, 12 στην Πελοπόννησο, 12 στην Κρήτη, 11 στη Θεσσαλία, 10 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 στη Στερεά Ελλάδα, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στην Ήπειρο.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες λειτουργούσαν καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων, για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: protothema


https://www.mikriliga.com/trapezes-poies-sy...ta-katastimata/
QUOTE
Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν θα γίνονται από σήμερα στα καταστήματα
από mikriliga.com:
24 Μαρτίου 2020

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με ανακοίνωση της, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με ανακοίνωση της, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Για το λόγο αυτό, από σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα, με φυσική παρουσία, οι ακόλουθες συναλλαγές.:

1. Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

2. Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Η ΕΕΤ συστήνει στους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ppppaaaassss
Κορονοϊός: Ξεκινούν οι αιτήσεις για επιδότηση 800 ευρώ και «ψαλίδι» στα ενοίκια
https://www.ethnos.gr/oikonomia/95951_koron...idi-sta-enoikia


Έλληνας γιατρός στο Μπέρμιγχαμ: Πρότυπο η Ελλάδα, η Βρετανία σε χειρότερη θέση από την Ιταλία
https://www.ethnos.gr/kosmos/95931_ellinas-...i-thesi-apo-tin


Κορονοϊός: Νεκρός ένας 64χρονος - Στους 19 ο συνολικός αριθμός
https://www.ethnos.gr/ellada/96018_koronoio...olikos-arithmos


Θα νικήσουμε τον κορωνοϊό, αλλά όχι την βρωμερή νοοτροπία μας
https://menshouse.gr/epikerotita/123490/tha...i-nootropia-mas
ppppaaaassss
https://menshouse.gr/epikerotita/123438/rey...-parei-i-eyropi
QUOTE
Ρεύμα, νερό, ίντερνετ: Τα 5 μέτρα του Ελ Σαλβαδόρ για τον κορωνοϊό που δεν τόλμησε να πάρει η Ευρώπη
Όλγα Παρθενέα-Γεωργάτσου

Έβαλε τα γυαλιά στους Ευρωπαίους...

Στις 18 Μαρτίου ανακοινώθηκε επίσημα το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο Ελ Σαλβαδόρ. Πρόκειται για πολίτη που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Σήμερα, τρεις μέρες μετά, παραμένει το μοναδικό.

Η απερισκεψία και η εγκληματική αδράνεια ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών βρήκαν το μικρό κράτος του Ελ Σαλβαδόρ στην ακριβώς αντίθετη πλευρά. Παραδόξως, αν και μιλάμε για το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στην αμερικανική ενδοχώρα, η διασπορά του ιού αποτράπηκε σχεδόν μηχανικά, καθώς ο Πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε αποδείχτηκε πανέτοιμος να διαχειριστεί την όλη κατάσταση.

6,7 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα του συμμορφώθηκαν αμέσως στα μέτρα που ο ίδιος έλαβε με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το Ελ Σαλβαδόρ να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Τα μέτρα που θα πάρουμε τώρα σίγουρα θα φανούν υπερβολικά. Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, όμως, ότι οποιοδήποτε μέτρο θα παίρναμε αργότερα θα ήταν ανεπαρκές», είχε προειδοποιήσει ο 38 ετών Πρόεδρος.

Η αντίδραση του Μπουκέλε ήταν εξαρχής κάτι περισσότερο από άμεση και αποτελεσματική.

Κίνηση πρώτη; Κλειστά σύνορα. Πριν καν ο κορωνοϊός αναγνωριστεί ως πανδημία, τα σύνορα της χώρας έκλεισαν, τα σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους και τα ταξίδια εντός και εκτός χώρας απαγορεύτηκαν. 2.οοο στρατιώτες εγκαταστάθηκαν σε λιγότερο γνωστά σημεία εισόδου στη χώρα περιπολώντας, με τον Πρόεδρο να έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα υπάρξει η παραμικρή υποχώρηση: Όποιος συλλαμβάνεται να επιχειρεί να εισβάλει θα φυλακίζεται. Άδεια να εισέλθουν είχαν και έχουν μόνο οι πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ και οι διπλωμάτες.


Η κυβέρνηση έβαλε «φρένο» και στις πτήσεις από Αμερική και Μεξικό μέχρι νεοτέρας.

«Πρώτα η υγεία και μετά η οικονομία. Τι νόημα έχει η οικονομία της χώρας αν δεν είμαστε υγιείς;», τόνισε ο Μπουκέλε λανσάροντας καμπάνιες προς ενημέρωση του λαού του. Στόχος ήταν να ενημερωθεί και μέχρι και ο τελευταίος πολίτης για τη σοβαρότητα της κατάστασης προκειμένου να υπάρξει μαζική ευαισθητοποίηση. Κρίθηκε αναγκαίο κανείς να μην υποτιμήσει τον κίνδυνο. Με απόφαση της κυβέρνησης, όλοι οι εργαζόμενοι από 60 ετών και άνω στάλθηκαν στο σπίτι τους με υποχρεωτική άδεια μετ’ αποδοχών.

H εθνική καραντίνα αποτέλεσε άμεσα πραγματικότητα. Διάρκειά της, οι 21 μέρες μέχρι νεότερη ενημέρωση. Όλες οι υπαίθριες συγκεντρώσεις άνω των 5 ατόμων απαγορεύτηκαν. «Πάγωσαν» τα πάντα, εκπαιδευτικά προγράμματα, αθλητικά events και συναυλίες.

Το εμπόριο, από την άλλη, συνεχίστηκε κανονικά, με τις εμπορικές δραστηριότητες (εισαγωγές – εξαγωγές) να συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που πλήχθηκαν σημαντικά. Δεν θα περίμενες κανείς, όμως, από ένα κράτος σαν το Ελ Σαλβαδόρ να μην μεριμνήσει, σωστά;

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Νέλσον Φουέντες, υπάρχει μέριμνα για τις ομάδες που έχουν πληγεί από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση με έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν άμεσα. Για τρεις μήνες (διάστημα που υπάρχει περίπτωση να παραταθεί) «παγώνουν» οι πληρωμές στις εταιρείες ηλεκτρισμού, ύδρευσης, τηλεφωνίας και ίντερνετ, αλλά και αυτές που αφορούν στα δάνεια στις τράπεζες, τις υποθήκες και σε πιστωτικές κάρτες.

Μετά το πέρας των τριών μηνών, οι πολίτες θα κληθούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε άτοκες δόσεις μέσα σε διάστημα δύο ετών και χωρίς να έχει επηρεαστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα.

Τέλος, η κυβέρνηση δεν δίστασε να προχωρήσει στην ανέγερση προσωρινού μεν, τεραστίου δε νοσοκομείου 2.000 κλινών που θα δέχεται αποκλειστικά και μόνο περιστατικά ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Ο Πρόεδρος, μάλιστα, προειδοποίησε πως αν αντιληφθεί την υπεξαίρεση έστω και ενός σεντ από τα χρήματα που δόθηκαν για το συγκεκριμένο έργο «θα τον βάλει αυτός ο ίδιος στη φυλακή». Με σύνθημα τη μηδενική ανοχή στη διαφθορά, το Ελ Σαλβαδόρ έκανε σε χρόνο-ρεκόρ πράξη όλα όσα ολόκληρη η Ευρώπη χρειάζεται για να επιβιώσει από την πανδημία.

Η διαφορά του από άλλες χώρες; Έδρασε αποτελεσματικά από κάθε άποψη: Χρόνου, πρόληψης και κοινωνικών παροχών.
ppppaaaassss
https://soccerplus.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf...bf%ce%bd%ce%b7/
QUOTE
Κορωνοϊός: 19 οι νεκροί -Κατέληξαν 86χρονη και 64χρονος στο «Σωτηρία»
24 Μαρ 2020, 12:34 μμ

Τους 19 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς κατέληξαν δύο νοσηλευόμενοι στο «Σωτηρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 86χρονη γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα και έναν 64χρονο άνδρα. Και οι δυο τους νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ ο άτυχος άνδρας δεν είχε κάποιο τέτοιου είδους νόσημα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 695 ενώ μαθηματικά επιδημιολογικά μοντέλα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, εκτιμούν τα κρούσματα στην Ελλάδα σε 8.000- 10.000.
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57405/protovoylies-toy-...ia-ta-adespota/
QUOTE
Πρωτοβουλίες του Δήμου για τα αδέσποτα
24 Μαρτίου 2020, 12:32

Πρωτοβουλίες για τα αδέσποτα ανέλαβε ο Δήμος Ιωαννιτών με σκοπό αυτές να στηριχθούν από εθελοντές, κατοίκους της περιοχής και φιλοζωικές οργανώσεις.

Τα αδέσποτα το διάστημα αυτό και εξ αιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση των μετακινήσεων των πολιτών δεν βρίσκουν εύκολα τροφή και νερό.

Έτσι συνεργεία του Δήμου φρόντισαν να τοποθετηθούν περισσότερες από τριάντα ταΐστρες και ποτίστρες σε σημεία της πόλης αλλά και των δημοτικών ενοτήτων.

Στις ταΐστρες τοποθετήθηκε τροφή και νερό ενώ ο Δήμος καλεί και τους πολίτες, στο μέτρο του δυνατού και τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας, να βάζουν τροφή και νερό για τα αδέσποτα που μπορεί να βρίσκονται στην γειτονιά τους.
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/31454/plir...ia-24-klines-m/
QUOTE
Πλήρης εξοπλισμός ηλεκτρονικής παρακολούθησης για 24 κλίνες Μ.Ε.Θ. από την «Ήπειρος ΑΕΒΕ»
Ηπειρωτικός Αγών 24/03/2020 18:47

Στη μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας συστρατεύεται η «Ήπειρος ΑΕΒΕ» και προχωρά, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, στη δωρεά πλήρους εξοπλισμού ηλεκτρονικής παρακολούθησης για 24 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 24 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και τρεις μονάδες ταυτόχρονης κεντρικής παρακολούθησης, που καλύπτουν, η καθεμία, οκτώ κλίνες. Ο εξοπλισμός θα παραδοθεί άμεσα στα νοσοκομεία για τα οποία προορίζεται.
Σημειώνεται, επίσης, ότι η «Ήπειρος ΑΕΒΕ», διαθέτοντας δύο από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και θέτοντας ως κυρίαρχη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της, συνεχίζει την παραγωγική και εμπορική της δραστηριότητα, εξασφαλίζοντας τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς.


https://www.agon.gr/epikairotita/31435/kane...-to-metopo-toy/
QUOTE
Κανένα νέο, καλά νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού στην Ήπειρο
Αποστόλης Τζελέτας 24/03/2020 15:07

Σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με τη Δευτέρα, κάτι που αναμφίβολα είναι θετικό, είναι η εικόνα από το μέτωπο του κορωνοϊού στην Ήπειρο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την περιφέρεια Ηπείρου.

Διασωληνωμένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύονται τα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα, με την κατάσταση του ηλικιωμένου από την Άρτα, που τη Δευτέρα είχε παρουσιάσει επιδείνωση, να σταθεροποιείται.
Σε εξαιρετική κατάσταση στη Μονάδα Λοιμωδών νοσηλεύεται ο νεαρός, που βρέθηκε θετικός από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σε καραντίνα στα σπίτια τους βρίσκονται οι δύο γιατροί του ΠΓΝΙ και του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Αρνητικά είναι όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», στο Νοσοκομείο Άρτας και στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι δε βρέθηκε κάποιο θετικό δείγμα μεταξύ των 14 που ελήφθησαν τη Δευτέρα από το Νοσοκομείο Άρτας, καθώς σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν και τα δείγματα των γιατρών του νοσοκομείου , οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τον ηλικιωμένο που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και παρέμεναν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μάλιστα, από αύριο, με τη συμπλήρωση επτά ημερών, οι γιατροί επιστρέφουν στην εργασία τους, ενώ όλες οι υπόλοιπες επαφές του 72χρονου παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.
Ασυμπτωματικές συνεχίζουν να είναι και οι 14 διαπιστωμένες επαφές υψηλού και μέτριου κινδύνου με τον γιατρό του Νοσοκομείου Πρέβεζας, που παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» αναμένονται αποτελέσματα από πέντε δείγματα επί του συνόλου των δειγμάτων που έχουν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες, στο Νοσοκομείο Άρτας αναμένονται απαντήσεις για οκτώ δείγματα τα οποία ελήφθησαν στις 23 και 24 Μαρτίου, ενώ στο Νοσοκομείο Φιλιατών σήμερα ελήφθησαν προς διερεύνηση δύο νέα δείγματα.


https://www.agon.gr/epikairotita/31447/epes...a-sta-giannena/
QUOTE
Έπεσαν τα 11 πρώτα πρόστιμα στην Ήπειρο
Γεωργία Χαλάτση24/03/2020 15:59

Έντεκα πρόστιμα των 150 ευρώ για παραβίαση των όρων μετακίνησης επιβλήθηκαν σε πολίτες της Ηπείρου από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως σήμερα στις 3 το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Κλιμάκια της αστυνομίας σε ολόκληρη την Ήπειρο πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους, καλώντας τους πολίτες να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα στις μετακινήσεις τους, οι οποίες πρέπει να είναι περιορισμένες και για συγκεκριμένο σκοπό, προκειμένου να «σπάσει» η αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού.
Τα αποτελέσματα των μέτρων ως προς την πορεία της επιδημίας θα φανούν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο από την πλευρά της εφαρμογής των όρων μετακίνησης φαίνεται πως η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών έχει συμμορφωθεί.
Αυτό επεσήμανε και ο εκπρόσωπος τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, αστυνόμος Β’ Ηλίας Μήτσιος, σημειώνοντας πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.
Σήμερα, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, οι έλεγχοι των αστυνομικών, αλλά και της δημοτικής αστυνομίας ήταν έντονοι. Οι αστυνομικοί στάθμευαν οχήματα και καλούσαν τους οδηγούς να επιδείξουν έγγραφο ταυτοπροσωπίας και τη βεβαίωση μετακίνησης ή το μήνυμα που έχουν αποστείλει μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Μάλιστα, όλη η διαδικασία του ελέγχου γίνεται χωρίς οι οδηγοί να κατεβάσουν το παράθυρο του οχήματος, με τους αστυνομικούς να κρατούν απόσταση ασφαλείας και να φορούν μάσκες.
Συνεχείς ήταν οι έλεγχοι και σε πεζούς, κυρίως από το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, που βρέθηκε σε πεζόδρομους και κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι πολίτες, ωστόσο, ήταν προετοιμασμένοι και με προθυμία έδειχναν τα απαραίτητα έγγραφα στους δημοτικούς αστυνομικούς.
Σε γενικές γραμμές, η εικόνα στην πόλη, ειδικά στις ώρες «αιχμής», είναι πως η κίνηση δεν έχει σταματήσει εντελώς, απλά γίνεται πλέον με τα απαραίτητα «δικαιολογητικά». Ωστόσο, έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις ηλικιωμένων, που είναι άλλωστε και οι πιο ευάλωτες ομάδες, με πιο χαρακτηριστική εικόνα τα άδεια παγκάκια στην κεντρική πλατεία.
Αυτό, βέβαια, που μένει να γίνει κατανοητό, είναι πως τα μέτρα έχουν στόχο την προστασία των πολιτών και τη μη διασπορά της νόσου, οπότε συνετό είναι να μην αναζητούνται αιτιολογίες για περισσότερες μετακινήσεις, αλλά αυτές να περιοριστούν πραγματικά στις απολύτως απαραίτητες.
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57421/episimo-anavallon...ones-toy-tokio/
QUOTE
Επίσημο: Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο!
24 Μαρτίου 2020, 15:16

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν χρειάστηκε παρά λίγα λεπτά μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας για να ανακοινώσει και επίσημα την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ΔΟΕ αναφέρει πως συμφωνήθηκε η διοργάνωση να μη γίνει αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, αλλά και πως θα διατηρήσει την επωνυμία «Ολυμπιακοί Αγώνες 2020». Επίσης η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία, ως σύμβολο ελπίδας για το φως στην άκρη του τούνελ, όπου βρίσκεται η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ:
«Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Άμπε Σίνζο, είχαν τηλεδιάσκεψη σήμερα για να συζητήσουν για τις συνεχείς εναλλαγές στο περιβάλλον του κορωνοϊού και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Μόρι Γιοσίκο, ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων Χασιμότο Σέικο, ο κυβερνήτης του Τόκιο, Κόικε Γιουρίκο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ Τζον Κοάτες, ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ Κριστόφ Ντε Κέπερ και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΔΟΕ, Κριστόφ Ντουμπί.

Ο πρόεδρος Μπαχ και ο πρωθυπουργός Άμπε εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού και το πώς επηρεάζει τις ανθρώπινες ζωές, όπως και την επίδραση που έχει στην προετοιμασία των αθλητών για τους Αγώνες.

Σε μια πολύ φιλική και εποικοδομητική συζήτηση, οι δύο άνδρες εξήραν το έργο της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020 και επισήμαναν την πρόοδο που υπάρχει στην Ιαπωνία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όμως η δίχως προηγούμενο και απρόβλεπτη διάδοση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο συνεχίζεται. Χθες ο γενικός διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας τόνισε πως ο κορωνοϊός είναι σε έξαρση και υπάρχουν πάνω από 375.000 κρούσματα παγκοσμίως, σχεδόν σε όλες τις χώρες, με τον αριθμό να μεγαλώνει συνεχώς.

Με τις παρούσες συνθήκες και με βάση την πληροφόρηση που έχουμε, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει να αναβληθούν σε μια ημερομηνία μετά το 2020, αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών, όλων όσων συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και της διεθνούς κοινότητας.

Συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα μπορούσαν να είναι φάρος ελπίδας για τον κόσμο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και η ολυμπιακή φλόγα να αποτελέσει το φως στο τέλος του τούνελ όπου βρίσκεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Για το λόγο αυτό, η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία. Επίσης συμφωνήθηκε πως οι Αγώνες θα διατηρήσουν το όνομα Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020».
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57417/enimerosi-perifer...ies-apo-seismo/
QUOTE
Ενημέρωση Περιφερειάρχη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής για κορωνοϊό- ζημιές από σεισμό
24 Μαρτίου 2020, 14:05

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, ενημέρωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για τις ζημιές που έχουν προκληθεί από το σεισμό που είχε επίκεντρο την περιοχή του Καναλλακίου, καθώς και για ζητήματα που αφορούν τη συνδρομή της Περιφέρειας στις Δημόσιες Δομές Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Για τον σεισμό ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως ήδη οι περιοχές που έχουν υποστεί ζημιές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ότι συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών από κλιμάκιο του ΤΑΣ Θεσσαλονίκης, που στάλθηκε στην περιοχή με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Ευχαρίστησε δε για τη συνεργασία που υπάρχει μέχρι σήμερα τις συναρμόδιες υπηρεσίες και ιδιαίτερα τους δύο Δημάρχους Πάργας και Σουλίου, περιοχές των οποίων έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές.

Συνεργασία με Υπ. Πολιτισμού για το Κάστρο Κιάφας
Εκτός αυτών ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στη συνεργασία που είχε με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για τις ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό στο Κάστρο της Κιάφας. Η Υπουργός – όπως είπε ο Περιφερειάρχης- ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά του για έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 80.000 ευρώ για εργασίες στερέωσης, για τις οποίες θα συνταχθεί τεχνική έκθεση από την Περιφέρεια.

Το Κάστρο της Κιάφας εντάσσεται στις παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν να γίνουν με τη συνεργασία Υπουργείου και Περιφέρειας στην περιοχή του Σουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Για το Κορωνοϊό
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης στο Σώμα ότι τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο αναλυτής δειγμάτων για τον κορωνοϊό ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και εγκαταστάθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι ο τέταρτος που λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα και θα δέχεται προς εξέταση δείγματα από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου, συν την Κέρκυρα. «Πρόκειται για ένα πλεονέκτημα που έχει σε αυτόν τον τομέα η περιοχή μας, καθώς οι απαντήσεις για τα δείγματα που λαμβάνονται θα δίνονται αυθημερόν και δεν θα τις αναμένουμε επί ημέρες όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, με όλες τις παρενέργειες που προκαλούνται στο χώρο των νοσοκομείων», τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης πως η Περιφέρεια έχει προβεί σε παραγγελίες υγειονομικού υλικού για τον κορωνοϊό και βρίσκεται σε αναμονή εκτέλεσης τους. Στο πλαίσιο αυτό με αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε πιστώσεις ύψους 74.400 ευρώ για απολυμάνσεις, προμήθεια Υγειονομικού Υλικού και Υλικών Καθαριότητας και Υγιεινής.

Κατασκευή Κυκλικού κόμβου στο Γραικοχώρι
Με σημερινή της απόφαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης 1.050.000 ευρώ για τη βελτίωση της 1ης Επαρχιακής Οδού Θεσπρωτίας και την κατασκευή κόμβου στο Γραικοχώρι.

Με άλλη απόφασή της ενέκρινε πίστωση 12.400 ευρώ για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή Αμμουδιάς του Δήμου Πάργας.

Αθρόα η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών
Ξεπερνά κάθε προσδοκία η αθρόα προσέλευση κόσμου στην εθελοντική αιμοδοσία που είναι σε εξέλιξη, από την προηγούμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου, μπροστά από το Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η αιμοδοσία θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 και η ημερομηνία επανάληψής της θα αποφασιστεί μετά την επανεκτίμηση των αναγκών που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη που κατάφερε να υλοποιήσει άμεσα τον επείγοντα σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, επιτυγχάνοντας από τις πρώτες Περιφέρειες της χώρας το στόχο που είχε τεθεί.

Η επιτυχία αυτή αναδεικνύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης των συμπατριωτών μας προς όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Η Περιφέρεια Ηπείρου αισθάνεται την υποχρέωση να τους συγχαρεί και να καλέσει και όλους όσοι είναι σε θέση να δώσουν αίμα, να το πράξουν στο επόμενο στάδιο της Εθελοντικής αιμοδοσίας, το οποίο θα επαναληφθεί στο χώρο που δημιουργήθηκε έμπροσθεν του Διοικητηρίου της, ώστε να μην υπάρχει κανένας ενδοιασμός ή δυσκολία μετακίνησης προς τα νοσοκομεία.

Τέλος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για την άψογη συνεργασία και τη διοργάνωση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, τους Διοικητές των Νοσοκομείων και τους προϊσταμένους των Μονάδων Αιμοδοσίας, ως και το Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και τους άλλους Φορείς που κινητοποίησαν μέλη τους. Η συνεργασία τους θα είναι απαραίτητη και στην επόμενη περίοδο αιμοδοσίας.
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57419/den-prosvlithikan...troi-tis-artas/
QUOTE
Δεν προσβλήθηκαν από τον Covid-19 οι γιατροί της Άρτας
24 Μαρτίου 2020, 15:02

Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα ( Τρίτη 24 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Tα δύο (2) περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι. Ο ένας παραμένει σε σταθερή κατάσταση. Η κατάσταση του ηλικιωμένου από την Άρτα, που χθες είχε παρουσιάσει επιδείνωση, σταθεροποιήθηκε.
Το κρούσμα νεαρού ατόμου που βρέθηκε θετικό από τις προηγούμενες ημέρες νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών σε εξαιρετική κατάσταση.
Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.
Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Αναμένονται αποτελέσματα από πέντε (5) δείγματα επί του συνόλου των δειγμάτων που έχουν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες .
Όλα τα υπόλοιπα έχουν βρεθεί αρνητικά .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Τα δεκατέσσερα (14) δείγματα που ελήφθησαν χθες είναι όλα αρνητικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και τα δείγματα των Ιατρών του Νοσοκομείου , οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τον ηλικιωμένο που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και παρέμεναν σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Από αύριο οι Ιατροί επιστρέφουν στην εργασία τους.
Όλες οι υπόλοιπες επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.
Αναμένονται απαντήσεις για οκτώ (8) δείγματα τα οποία ελήφθησαν στις 23/3 και 24/3.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Το ένα (1) επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου συνεχίζει να τίθεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Δεκατέσσερις (14) διαπιστωμένες επαφές υψηλού και μέτριου κινδύνου συνεχίζουν να είναι ασυμπτωματικές και σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύεται ύποπτο κρούσμα SARS-COV-2.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Σήμερα 24/3/2020 ελήφθησαν προς διερεύνηση δύο (2) νέα δείγματα.
Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .


Επιπλέον στο Camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται είκοσι τρία (23) άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπατρισμού τους μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών προς την Ιταλία. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...1-48coronavirus
QUOTE
Είκοσι οι νεκροί και 48 νέα κρούσματα
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 18:07

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 48.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους είκοσι, τα νέα κρούσματα φτάνουν τα 48 και το σύνολο ανέρχεται πλέον στα 743.
Αυτή τη στιγμή, 134 πολίτες νοσηλεύονται, 60% εκ των οποίων είναι άνδρες.
Από τους 134 νοσηλευόμενους, οι 45 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 69 έτη.

Όλοι τους έχουν υποκείμενο νόσημα όπως ανέφερε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Η μέση ηλικία των 20 συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους είναι τα 75 έτη.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης η βδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της νόσου ενώ το αισιόδοξο μήνυμα έρχεται από την Ιταλία όπου για δεύτερη μέρα καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων.


https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-03-24-19-15-46
QUOTE
"Θα νικήσουμε! Και του χρόνου θα γιορτάσουμε με λαμπρότητα!"
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 21:17

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου:

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Η 25η Μαρτίου είναι μέρα ανεξίτηλα χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη. Με την επανάσταση του 1821 ενάντια στον οθωμανικό δεσποτισμό, ο λαός μας διεκδίκησε και κέρδισε οριστικά το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του. Ο αγώνας του '21 και οι θυσίες των προγόνων μας άνοιξαν τον δρόμο για ένα σύγχρονο κράτος, που σήμερα βρίσκεται στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και είναι εγγυητής σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Η φετινή επέτειος βρίσκει την χώρα μας αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη απειλή που έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας: την πανδημία του κορωνοϊού. Αναπόφευκτα, δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες παρελάσεις. Παρελαύνουν, όμως, μπροστά μας, και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι, οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα: οι ένοπλες δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, όσοι ανώνυμα προσφέρουν χωρίς να προσδοκούν όφελος ή αναγνώριση.

Με γεμίζει ελπίδα η επιστημονική επάρκεια, το ήθος, η αποτελεσματικότητα και η πειθώ του επικεφαλής των αρμόδιων επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας.

Με γεμίζει επίσης ελπίδα το γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα συνεννοούνται και ομονοούν για την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού. Σε τόσο κρίσιμες στιγμές, η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου εμπνέει και καθοδηγεί τους πολίτες.

Η 25η Μαρτίου μας διδάσκει ότι, για να πετύχει μια εθνική προσπάθεια, το «εμείς» πρέπει να μπει πριν από το «εγώ». Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη. Κι όπως τότε, έτσι και σήμερα, για να θωρακίσουμε το «εμείς» και να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, καλούμαστε να παραμερίσουμε το «εγώ». Να θυσιάσουμε προσωρινά ατομικές μας ελευθερίες, για να προασπίσουμε το υπέρτατο συλλογικό αγαθό της δημόσιας υγείας. Τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και τα περιθώρια περιορισμού των ατομικών ελευθεριών ορίζονται στο Σύνταγμα και στον χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαι σίγουρη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μέτρων. Και θα τα τηρήσει σχολαστικά, όσο οδυνηρά κι αν είναι, αφού αποτελούν τον μόνο τρόπο, ώστε να αντιμετωπισθεί η πανδημία.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει φόβος. Τόσο για τις ζωές και την υγεία μας όσο και για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης. Δεν θα τον αφήσουμε να μας κυριεύσει. Μένοντας σπίτι, προφυλάσσουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και άλλους. Ταυτόχρονα πρέπει να διατηρήσουμε αποθέματα συνοχής και αλληλεγγύης. Το «μακριά ο ένας από τον άλλον» να μην μετατραπεί σε παραμέληση ή άγνοια των συμπολιτών μας. Ας βοηθήσουμε ιδίως τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, τους το χρωστάμε.

Η κρίση θα περάσει. Και από την πρώτη στιγμή της επόμενης μέρας, όλοι θα συνδράμουμε σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Σχέδιο που θα κινητοποιήσει το πολιτικό σύστημα, την κοινωνία των πολιτών και τις παραγωγικές δυνάμεις του ελληνισμού εντός και εκτός συνόρων. Θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα και θα έχει ως αποστολή την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επαναφορά του τόπου σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, την ανόρθωση του ηθικού, την απάλυνση των πληγών, τη μείωση των ανισοτήτων.

Η πανδημία που ζούμε ξεπερνά κατά πολύ τα εθνικά όρια και συμπαρασύρει κράτη και κοινωνίες σε μεγάλες αλλαγές. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι οι προκλήσεις που απειλούν όλους μας δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν παρά σε διεθνές επίπεδο, κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και επιστημονικό. Μας δίνεται η ευκαιρία να ξανασκεφτούμε όλοι την πατρίδα, τη σχέση μας με το συλλογικό, τις ευθύνες και τις δυνατότητές μας ως ισότιμα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας.

Σήμερα, οι Έλληνες δίνουμε ακόμα μια ιστορική μάχη. Δεν είμαστε όμως μόνοι. Είμαι σίγουρη ότι θα νικήσουμε. Και ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.


https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...47-25marchellas
QUOTE
Μια διαφορετική 25η Μαρτίου
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 20:24

25η Μαρτίου... Ημέρα Εθνικής Επετείου η Τετάρτη. Σε ένα κλίμα εντελώς διαφορετικό από αυτό που ξέραμε και γνωρίζαμε..

Οι παρελάσεις έχουν ακυρωθεί όπως και όλες οι εκδηλώσεις..

Οι σημαίες λιγότερες από ποτέ..

Η Ελλάδα δίνει την μάχη να περιορίσει την επιδημία του κορωνοιού... Και η εθνική επέτειος, η διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό, βρίσκεται στη σκιά αυτής της μεγάλης προσπάθειας!

epiruspost.gr
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-03-24-17-23-15
QUOTE
«Υγειονομική βόμβα»
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 19:23

«Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε τους επαναπατρισθέντες Έλληνες φοιτητές από την Ισπανία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Και αυτό διότι 21 από τους 263 επιβάτες που γύρισαν στην Αθήνα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Συγκεκριμένα από τη Βαρκελώνη ήταν 11 άνδρες και 3 γυναίκες και από τη Μαδρίτη 6 γυναίκες και 1 άνδρας.

«Η συντριπτική πλειοψηφία δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουμε λάβει και να λειτουργεί σωστά» ανέφερε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, όπως είπε, έγινε έλεγχος σε 17 άτομα που νοσούν και βρέθηκαν όλοι τους στα σπίτια τους. Ωστόσο σε 161 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε "στενές επαφές" οκτώ άτομα βρέθηκαν εκτός σπιτιού και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα 5.000 ευρώ ενώ ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Ακόμη επεσήμανε πως στο πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου «έχουν σταλεί 1,3 εκατ. sms στο 13033 μέσα σε ένα 24ωρο» τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε λέγοντας ότι υπήρξε ένα υψηλό ποσοστό που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία».

Επίσης υπενθύμισε ότι οι πολίτες πρέπει α) να μπαίνουν στο forma.gov.gr και να παίρνουν τις φόρμες μετακίνησης, β) να εκτυπώνουν τις αιτήσεις, γ) να χρησιμοποιούν ακόμα και χειρόγραφες αιτήσεις στην περίπτωση μη επιτυχούς αποστολής sms.

Αναφορικά με τη φόρμα Α πρέπει υποχρεωτικά να φέρει τη σφραγίδα του εργοδότη ειδάλλως θα επιβάλλεται πρόστιμο ξεκαθάρισε επίσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά με τους εργαζόμενους σε εταιρείες κοινοχρήστων είπε ότι χρειάζονται να έχουν «βεβαίωση εργοδότη όπου θα αναγράφεται το ωράριο εργασίας και οι διευθύνσεις των πολυκατοικιών που θα πηγαίνουν».
ppppaaaassss
Τσιόδρας: 20 νεκροί, 48 νέα κρούσματα, 45 διασωληνωμένοι, 743 συνολικά OPEN TV (VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=QItlmIcHYJI


Χαρδαλιάς: Υγειονομική βόμβα οι επαναπατρισθέντες από την Ισπανία (VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=oaHVcCgQfIY


ppppaaaassss
Tα σημερινά δεδομένα Κρατών παγκοσμίως (23:05Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.