- - -
Κυριακή 29/03/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-paratei...ta-katastimata/
QUOTE
Κορονοϊός: Παρατείνεται το λουκέτο στα καταστήματα
29 Μαρτίου 2020

Η προηγούμενη απόφαση ήταν για το χρονικό διάστημα 14-27 Μαρτίου.

Σε παράταση του μέτρου των κλειστών καταστημάτων, λόγω του κορονοϊού, προχωρά η κυβέρνηση, καθώς το «λουκέτο» παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι και τις 11 Απριλίου. Η προηγούμενη απόφαση ήταν για το χρονικό διάστημα από 14/3/2020 έως και 27/3/2020, ενώ η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ αναφέρει ότι το μέτρο παρατείνεται και μέσα στον Απρίλη.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρεται στην επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 28/3/2020 έως και 11/4/2020.

Πηγή: ethnos


https://www.mikriliga.com/koronoios-paratei...-tis-ekklisies/
QUOTE
Κορονοϊός: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες
29 Μαρτίου 2020

Με βάση τη νέα απόφαση, δίνεται η δυνατότητα σε τηλεοράσεις, διαδίκτυο και ραδιόφωνα να μεταδίδουν τη Θεία Λειτουργία.

Παρατείνονται μέχρι τις 11 Απριλίου και τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι πιστοί δεν θα μπορούν να πηγαίνουν μαζικά στις εκκλησίες για την αποφυγή του κορονοϊού. Με βάση τη νέα απόφαση, δίνεται η δυνατότητα σε τηλεοράσεις, διαδίκτυο και ραδιόφωνα να μεταδίδουν τη Θεία Λειτουργία.

Πηγή: ethnos
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-tsiodra...mas-ekdikithei/
QUOTE
Κορωνοϊός- Τσιόδρας: Αν τα μέτρα χαλαρώσουν ο ιός θα μας εκδικηθεί
από mikriliga.com:
29 Μαρτίου 2020

Τα στοιχεία από τη διασπορά του κορωνοϊού ενισχύουν το καλό σενάριο για την πορεία του στην Ελλάδα, και όχι το κακό, τύπου Ιταλίας – Ο κίνδυνος βρίσκεται στη χαλάρωση των μέτρων , αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες, οποιαδήποτε χαλάρωση θα οδηγήσει σε επανάκαμψη κύματος κορωνοϊού

Πορεία αντίθετη από εκείνη της Ιταλίας διαγράφει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την πανδημία. Το κακό σενάριο, όπως το προσδιόρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, δηλαδή, το σενάριο της Ιταλίας όπου ο κορωνοιός αφήνει εκατοντάδες θύματα κάθε μέρα, δεν αφορά τη χώρα μας. Ο αριθμός των 1.061 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσα στις τελευταίες 32 ημέρες που ο κορωνοιός επελαύνει στην Ελλάδα, ενισχύουν πολύ πλέον το καλό σενάριο.

«Τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας μάς δείχνουν ότι είμαστε στο καλό σενάριο. Το κακό σενάριο δεν ακολουθείται, που είναι ένα σενάριο τύπου Ιταλίας ή άλλων χωρών στις οποίες υπήρξε εκθετική αύξηση και των θανάτων και των διασωληνωμένων’’ είπε ο κ.Τσιόδρας και επανέλαβε την άμεση συσχέτιση που έχουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. ‘’Όσο καλύτερα τηρήσουμε όλοι μας τα μέτρα, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχουμε σαν χώρα και σαν γενικός πληθυσμός» τόνισε ο καθηγητής.

«Οποιαδήποτε χαλάρωση στα μέτρα, θα οδηγήσει σε επάνοδο του ιού και επανάκαμψη του κύματος του κορωνοϊού. Για αυτό και τα μέτρα, όπου τηρούνται και όπου κρατιούνται, κρατιούνται για πολύ καιρό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Να μην αμελούμε στα μέτρα, γιατί ο ιός θα μας εκδικηθεί» τόνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά τη διασπορά στην κοινότητα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι υπάρχει διασπορά αλλά εξήγησε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις για το πόσα περιστατικά έχουμε στην κοινότητα αυτή την στιγμή, γιατί υπάρχει μεγάλη ετερογένεια και στον διαγνωστικό έλεγχο».

Οι ακριβείς εκτιμήσεις για την διασπορά γίνονται με τα «σκληρά» δεδομένα, δηλαδή με τα σοβαρά περιστατικά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και αργότερα θα γίνει με μελέτες αντισωμάτων.

Ο απολογισμός των 32 ημερών

Σε αυτή τη φάση η χώρα μετράει περισσότερα από 260 σοβαρά κρούσματα και ισαριθμοι ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ 69 άνθρωποι νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Από τους ασθενείς αυτούς 12 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ωστόσο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των ειδικών για τον κίνδυνο που διατρέχουν και οι νεότεροι, τα στοιχεία από τη λίστα των διασωληνωμένων δείχνουν ότι οι 22 διασωληνωμένοι είναι ηλικίας κάτω των 64 χρόνων και οι 47 είναι ηλικίας άνω των 65 ετών ή έχουν υποκείμενο νόσημα.

Επίσης, υπάρχουν και πέντε ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι νεκροί ανέρχονται σε 32, εκ των οποίων οι τέσσερις αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη. Σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνονται 25άνδρες και 7 γυναίκες, οι περισσότεροι με κάποιοι υποκείμενο νόσημα ή ηλικιωμένοι.

Η πορεία των συμπτωμάτων

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, με τα μέχρι τώρα δημοσιευμένα παγκόσμια δεδομένα, ο μέσος χρόνος από την έναρξη συμπτωμάτων για να παρουσιάσει κάποιος ανησυχητικά συμπτώματα, όπως η δυσκολία στην αναπνοή, είναι πέντε μέρες τουλάχιστον, ενώ μέχρι τη νοσηλεία, όταν αυτή είναι απαραίτητη, παρέρχονται 7 μέρες.

Για τα θανατηφόρα περιστατικά η νοσηλεία διαρκεί, όπως έδειξαν τα στοιχεία, περίπου 14 με 20 μέρες, με εξαίρεση τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Για αυτούς που μπαίνουν στο νοσοκομείο, μέση διάρκεια παραμονής είναι περίπου 10 ημέρες στα διεθνή δεδομένα.

Στα ελληνικά νοσοκομεία ο μέσος χρόνος νοσηλείας είναι 10 μέρες, ενώ η διάρκεια νοσηλείας για ασθενείς με πλήρη επεξεργασία των δεδομένων, έχει κυμανθεί από 1 έως και περισσότερες από 15 ημέρες.

Οι κανόνες υγιεινής για όσους παίρνουν εξιτήριο

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, έχει αποσαφηνιστεί κατά πολύ τι συμβαίνει στον οργανισμό και μετά τη νόσο.
‘’Φαίνεται ότι μπορεί να παραμείνει ο ιός για μεγάλο χρονικό διάστημα στον οργανισμό. Μερικοί λένε μέχρι 17 μέρες στις εκκρίσεις του αναπνευστικού και κάποιοι λένε ότι μπορεί να φτάσει και τις 25 με 27 μέρες στο γαστρεντερικό, στα κόπρανα, να απεκκρίνεται’’ είπε ο κ. Τσιόδρας, και υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η τήρηση των κανόνων υγιεινής για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους ασθενείς που λαμβάνουν εξιτήριο.

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό, οι άνθρωποι που παίρνουν εξιτήριο να τηρούν τους κανόνες υγιεινής για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανέφερε μάλιστα πως ανάμεσα στα κριτήρια για το πότε κάποιος παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο, είναι και ο μοριακός διαγνωστικός έλεγχος. Ο ασθενής για να λάβει εξιτήριο πρέπει να έχει δυο φορές αρνητική μοριακή εξέταση.

Φαίνεται ότι με τα δεδομένα των διεθνών οργανισμών, μετά την 10η μέρα ακόμα κι όταν είναι κάποιος θετικός στον ιό, μικραίνει πολύ η πιθανότητα της μετάδοσης. Ωστόσο, εάν λαμβάνονται τα μέτρα της υγιεινής συνιστάται να διδεται εξιτήριο και στις 7 ημέρες νοσηλείας, προκειμένου να μπορεί το σύστημα υγείας να περιθάλψει και άλλους ασθενείς.

Πηγή: protothema
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/31632/adia...ai-ta-prostima/
QUOTE
Αδιάκοποι οι έλεγχοι και τα πρόστιμα
Ηπειρωτικός Αγών 29/03/2020 14:44

Στις 60 ανήλθαν οι άσκοπες μετακινήσεις που βεβαιώθηκαν το Σάββατο σε ισάριθμους πολίτες της Ηπείρου από τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού εντόπισαν 1.400 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν τα ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Αναλυτικά, μέσα σε ένα 24ωρο επιβλήθηκαν 547 πρόστιμα στην Αττική, 120 στην Κρήτη, 104 στα Ιόνια Νησιά, 87 στη Θεσσαλονίκη, 72 στη Στερεά Ελλάδα, 71 στη Δυτική Ελλάδα, 66 στην Κεντρική Μακεδονία, 65 στην Πελοπόννησο, 62 στη Θεσσαλία, 60 στην Ήπειρο, 54 στο Νότιο Αιγαίο, 50 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 23 στο Βόρειο Αιγαίο και 19 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 6.606 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Όπως διαβεβαιώνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. «οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-38-nekr...-1156-synolika/
QUOTE
Κορονοϊός: 38 νεκροί στην Ελλάδα -95 νέα κρούσματα, 1156 συνολικά
29 Μαρτίου 2020

Η ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Ακόμα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 38 εκ των οποίων, οι 29 είναι άντρες και οι 9 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 95, την Κυριακή (29/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.156.


Κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε σε δομή αστέγων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως εξετάστηκαν όλοι οι διαμένοντες. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στη χρήση χλωροκίνης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως αυτή σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, και διαμήνυσε πως η χρήση της θα πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση

Πηγή: newsbomb
ppppaaaassss
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
https://www.youtube.com/watch?v=MYruJjCZ29g


Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ (29.03.2020 20:30Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-paratas...-egkatastaseis/
QUOTE
Κορονοϊός: Παράταση στο λουκέτο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις
29 Μαρτίου 2020

Η απαγόρευση λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων γυμναστικής και των αθλητικών ομίλων ισχύει έως τις 11 Απριλίου.

Αναλυτικά η απόφαση:
«Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής ενημέρωσης, σας γνωστοποιούμε πως σύμφωνα με την παρ 2. του αρ. 2 της νεότερης υπ.αρ 21268/2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1081/Β/28-3-2020) αποφασίστηκε η “προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 28.3.2020 έως και 11.4.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 26.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 και προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής καθώς και των αθλητικών ομίλων».
ppppaaaassss
https://soccerplus.gr/%cf%80%ce%ae%cf%81%ce...5%cf%89-%ce%bc/
QUOTE
Πήρε... φωτιά πολυκατοικία στο Αιγάλεω με γλέντι αλά ελληνικά (vid)
29 Μαρ 2020, 8:36 μμ

Ούτε η καραντίνα λόγω κορωνοϊού δεν πτόησε τους ενοίκους μίας πολυκατοικίας από το να περάσουν καλά το βράδυ τους.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, βλέπουμε μία παρέα να έχει στήσει ένα… τρικούβερτο γλέντι έξω από την πολυκατοικία, την ώρα που τα περιοριστικά μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει λάβει η κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού είναι σε ισχύ.

Με το τρελό γλέντι που έστησαν κατάφεραν να ξεσηκώσουν τη γειτονιά, ενώ ξεχωρίζει η στιγμή που ένας από τους ενοίκους βρίσκεται πάνω σε υπόστεγο της πολυκατοικίας και χορεύει το «Ρίξε στο κορμί μου» της Κατερίνας Κούκα και οι υπόλοιποι του πετούν χαρτοπετσέτες από τα μπαλκόνια τους.

VIDEO: https://www.facebook.com/thecallergr/videos/852096405294878/
Πηγή: reader.gr


Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ... ωωώπα!!!!!!!!!!!!!!!
Καραντίνα εσείς.... τραγούδι και χορό εμείς.... βαγιερμένοι είμαστε!
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/triti-apopsi/31636/ti-t...i-ayto-to-kako/
QUOTE
Τι θα κάνω μόλις τελειώσει αυτό το κακό
Σπύρος Γόγολος 29/03/2020 17:57

Ο Σπύρος Γόγολος, όσο διαρκεί η καραντίνα λόγω κορωνοϊού, σχεδιάζει τι θα κάνει μόλις τελειώσει.

Όλοι ζούμε τις τελευταίες μέρες μια άνευ προηγουμένου κατάσταση που μοιάζει με μία δυστοπία, την οποία μέχρι στιγμής την είχαμε δει μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Δεν ξέρω πότε ακριβώς θα τελειώσει αυτή η κατάσταση, η οποία είναι ασύμβατη με τη φύση και τον τρόπο ζωής μας, αλλά εγώ έχω ήδη σκεφτεί τι θα κάνω μόλις λήξει η καραντίνα. Μα είναι δυνατόν να μπούμε σε καραντίνα εμείς εν έτει 2020;

Να λοιπόν τι θα κάνω:

-θα πάω σε πάρτι και θα προσπαθώ να είμαι πάντα σε παρέες με πάνω από δέκα άτομα.

-θα μείνω με τα χέρια μου άπλυτα για μία μέρα (αν τα καταφέρω).

-θα φοράω τα ίδια ρούχα για πολλές μέρες.

-θα αφήσω το ψυγείο και την τροφιμοθήκη άδεια και δε θα κάνω απογραφή των τροφίμων και των χαρτιών υγείας καθημερινά (νόμιζα ότι ήμουν στο Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών).

-θα κάνω άσκοπες βόλτες με το αυτοκίνητο χωρίς δηλώσεις και μηνύματα, για το πού θα πάω. Θα πάω όπου θέλω!

-θα σταματήσω να καθαρίζω (πεθάναμε στην καθαριότητα).

-θα απέχω από το facebook για 2-3 μέρες.

-θα κάνω ομαδικά αθλήματα.

-θα πάω γυμναστήριο σε ώρες αιχμής και δε θα ξαναπαραπονεθώ, αν μυρίσω την ιδρωτίλα του άλλου.

-θα ξεχάσω πώς λειτουργεί το Skype (ποτέ δεν το χώνεψα και προ κορωνοϊού, όπως και την τεχνολογία εν γένει).

-θα ξεντύνομαι κανονικά μέσα στο σπίτι και όχι στις σκάλες!

-θα πάω για ατελείωτους καφέδες σε πολυσύχναστα καφέ cheek to cheek.

-θα αγκαλιάζω και θα φιλάω, όποιον γνωστό μου βρω!

-θα πάω μία βόλτα στην Πρέβεζα, στο Κανάλι, την Πάργα, στα Σύβοτα.

-θα πάω για ποτά εκεί όπου θα είναι απανωτά ο ένας στον άλλον.

-θα πάω για να δω το ηλιοβασίλεμα στη λίμνη, στο αγαπημένο μου παγκάκι δίπλα στην Κυρά Φροσύνη.

-θα πάω για περπάτημα στον παραλίμνιο δρόμο, χωρίς απαραίτητα να πάρω το σκυλί μου.

-θα αφήσω το σκυλί μου να πάει μόνο του βόλτα.

-θα βγω στην αγορά και θα αγοράσω ένα σωρό άχρηστα πράγματα.

-θα πάω ένα ταξιδάκι στην Αθήνα, που μου έλειψε πολύ.

-θα πάω ένα ταξιδάκι στην αγαπημένη Ιταλία!

-θα πάω το ταξίδι στο εξωτερικό που μου το «έκοψε» ο κινεζοϊός.

-θα αγοράσω λουλούδια για τις γλάστρες μου.

-δε θα ξαναδώ συνεχόμενα δελτία ειδήσεων.

-δε θέλω να ξανακούσω τις λέξεις «κρούσματα», «θύματα», «εντατική», «αναπνευστήρας».

-θα πάω να κουρευτώ.

-θα φύγω για ένα διήμερο οπουδήποτε, χωρίς παιδιά!

-θα αναπληρώσω όλα τα χαμένα τραπέζια και τσιμπούσια.

-θα εκτιμώ την ανθρώπινη παρουσία.

-θα καταλάβω το πραγματικό νόημα της ελευθερίας!

Συμπέρασμα: μην αφήνετε τίποτε για αύριο! Όλα τώρα, όλα σήμερα, γιατί μπορεί να μη γίνονται αύριο ή να μην υπάρχει αύριο!


https://www.agon.gr/epikairotita/31627/mets...kai-synelifthi/
QUOTE
Μέτσοβο- Άνοιξε το καφενείο και συνελήφθη
Ηπειρωτικός Αγών 29/03/2020 12:15

Για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ένας άνδρας στο Μέτσοβο.

Όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο κατηγορούμενος λειτουργούσε, ως ιδιοκτήτης, καφενείο- ψησταριά, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων.ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57534/sta-ioannina-diak...-diasolinomeno/
QUOTE
Στα Ιωάννινα διακομίζεται θετικό κρούσμα της Κέρκυρας -Σημαντική βελτίωση σε διασωληνωμένο
29 Μαρτίου 2020, 14:29

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού από την Κέρκυρα διακομίζεται σήμερα στα Ιωάννινα για νοσηλεία, ενώ από τους δύο διασωληνωμένους των προηγούμενων ημερών, ο πιο νέος παρουσίασε σημαντική βελτίωση. Στο μεταξύ, αρνητικό ήταν το δείγμα ασθενούς που μεταφέρθηκε από την Πρέβεζα στη μονάδα ΜΕΚΠ.

Αναλυτικά η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Κυριακή 29 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι. Ο ηλικιωμένος από την Άρτα είναι σε σταθερή κατάσταση και το νεαρότερο άτομο από τα Ιωάννινα παρουσιάζει πολύ σημαντική βελτίωση.
Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας.
Αναμένεται η διακομιδή από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ενός θετικού κρούσματος το οποίο πρόκειται να νοσηλευθεί στη Μονάδα Λοιμωδών.
Το περιστατικό από την Πρέβεζα που νοσηλεύεται στην ειδική καρδιολογική μονάδα ΜΕΚΠ, βρέθηκε αρνητικό για SARS-COV-2.
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Αναμένονται αποτελέσματα από τα δύο δείγματα.
Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Τα δύο νέα θετικά κρούσματα , τα οποία διαπιστώθηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου, αφού από την κλινική τους εξέταση και την διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων είναι καλά στην υγεία τους και δεν προκύπτει ανάγκη νοσηλείας .
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των ανωτέρω, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Αναμένονται αποτελέσματα από δέκα εννέα (19) δείγματα , επτά (7) εκ των οποίων ελήφθησαν χθες Σάββατο και δώδεκα σήμερα.
Από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας έχουν ληφθεί έως σήμερα ενενήντα (90) δείγματα εκ των οποίων τρία (3) ήταν θετικά. Όλα τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικά .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ένα εκ των υπόπτων κρουσμάτων, το οποίο είχε εισαχθεί προ ημερών στο Νοσοκομείο για καρδιολογικό νόσημα και διακομίσθηκε στο Γ.Π.Ν. Ιωαννίνων για καρδιολογική παρακολούθηση είναι αρνητικό για SARS-COV-2.
Ένα δείγμα νοσηλευόμενου υπόπτου κρούσματος επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται σε απομόνωση ένα ύποπτο κρούσματα SARS-COV-2, το οποίο είχε εισαχθεί προ ημερών και του οποίου το αποτέλεσμα δείγματος αναμένονται αύριο.
Τα αποτελέσματα από δύο δείγματα υπόπτων κρουσμάτων, τα οποία δεν χρήζουν νοσηλείας και τα οποία βρίσκονται εδώ και ημέρες σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., αναμένονται αύριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Δεν έχει απαιτηθεί η λήψη κάποιου νέου δείγματος προς διερεύνηση .
Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους . Επίσης με μέριμνα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας οι ανάγκες τους σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους αντιμετωπίζεται με συναλλαγή των ιδίων με πολυκατάστημα τροφίμων της περιοχής εντός του χώρου του Camping.
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.