- - -
Πέμπτη 02/04/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/apagoreysi-kyklof...s-metakiniseis/
QUOTE
Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Κόφτης» στα SMS για τις μετακινήσεις
από mikriliga.com:
2 Απριλίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η καταχρηστική χρήση των μετακινήσεων από ορισμένους οδηγεί σε νέα αυστηροποίηση του πλαισίου της κυκλοφορίας – «Δεν είναι ζήτημα μαγκιάς για κανέναν» επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αντίστροφα κυλά πλέον ο χρόνος για την μετάβαση σε ένα σφιχτό καθεστώς στις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς ο κύβος της εφαρμογής αυστηρότερων μέτρων το επόμενο διάστημα έχει ριχθεί. Παρότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών» έχει συμμορφωθεί, όπως σημείωσε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εξαιρετικά ανθεκτική εμφανίζεται -εκτός από τον ιό- η νοοτροπία μιας μικρής μειοψηφίας, η οποία μετέρχεται όλους τους τρόπους, για να μη συμμορφωθεί με τους κανόνες αυτοπεριορισμού.

Στοχεύοντας μετωπικά όσους επιδεικνύουν άρνηση προσαρμογής, «θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί και προειδοποιούμε αυτούς τους ελάχιστους σε αριθμό, αδιάφορους και απερίσκεπτους, που δυσκολεύονται να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους» ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ο κ. Χαρδαλιάς.

Με την έλευση του Απριλίου να βρίσκει το κυβερνητικό επιτελείο αντιμέτωπο με τον πλέον «κρίσιμο μήνα» της πανδημίας, συνθήκη που επανέλαβε χθες για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου η κλεψύδρα έχει γυρίσει αντίστροφα, με τον περαιτέρω περιορισμό των μετακινήσεων να συνιστά ειλημμένη απόφαση, αλλά και ζήτημα λίγων ωρών. Τόσο η καταχρηστική χρήση της φόρμας εξόδου από το σπίτι, όσο και τα αλλεπάλληλα μηνύματα κινητής τηλεφωνίας από τους ίδιους συνήθως αποστολείς ωθούν την κατάσταση σε μια ύστατη προσπάθεια συμμόρφωσης, κυρίως εκείνων των λίγων που επιμένουν σε μορφές «ανυπακοής».

Με την παιδευτική, αυτή, διάσταση της πανδημίας να συμπορεύεται με τον κίνδυνο μαζικής διασποράς του ιού στη διάρκεια του «κόκκινου συναγερμού» του Απρίλη, «δεν είναι ζήτημα μαγκιάς για κανέναν. Αλλά είναι ζήτημα ευθύνης για μια ολόκληρη κοινωνία»εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, μετά τις καταγραφές αλόγιστης χρήσης των αδειών μετακίνησης.

Στο ίδιο πνεύμα, «οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας τις σχετικές ανακοινώσεις τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Χρονόμετρο και άπαξ
Η περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων προστασίας συμβαδίζει με τα επικαιροποιημένα κάθε φορά επιδημιολογικά δεδομένα, με βάση τα οποία εξετάζονται διαφορετικές εκδοχές περιορισμού των υφιστάμενων μέτρων. Ως επικρατέστερες, όμως, επιλογές για το κυβερνητικό επιτελείο φαντάζουν η οριοθέτηση της χρονικής διάρκειας κάθε εξόδου από το σπίτι, αλλά και η μείωση του αριθμού των μετακινήσεων κατά άτομο σε ημερήσια βάση, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα διαδοχικής μετακίνησης των ίδιων φυσικών προσώπων. «Τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση, και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες» ανέφερε σχετικά ο κ. Πέτσας, με την κυβέρνηση να συναρτά τις τελικές της αποφάσεις και από τη σημερινή εικόνα σε τράπεζες, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ.

Μέχρι 2 στα ταξί
Ελαστικότητα ως προς την ερμηνεία των κανόνων παρατηρήθηκε και σε κάποιες περιπτώσεις μεταφοράς επιβατών με επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεις, δημόσιας χρήσης (όπως τα ταξί) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), με το αρμόδιο υπουργείο να υπενθυμίζει ότι πλέον του οδηγούεπιτρέπεται η μεταφορά ακόμη ενός επιβάτη. Μοναδική εξαίρεση, ωστόσο, αποτελεί η μεταφορά και δεύτερου επιβάτη, εφόσον αυτή εκτελείται για ιατρικούς λόγους, δηλαδή μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα και μόνο, προς αποφυγή νέων καταχρήσεων. Στο ίδιο πλαίσιο, για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών, ενώ επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών.

Λουρί λόγω καραντίνας
Η επικείμενη ένταση των μέτρων αυτοπεριορισμού εδράζεται στην αγωνία της ειδικής επιστημονικής ομάδας που παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας για ενδεχόμενο αποσυντονισμό των πολιτών και συνακόλουθα πολλαπλασιασμό των περιστατικών. Στην εκτίμηση αυτή βαραίνει και το γεγονός ότι η Φούστανη Πέλλας καταγράφεται ως πρώτος οικισμός στην Κεντρική Μακεδονία που τέθηκε χθες σε καραντίνα 14 ημερών, απλώνοντας το πέπλο του κορονοϊού πάνω από μια ακόμη περιφέρεια της χώρας, μετά τη δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία- Θράκη. Η γεωγραφική επέκταση του κορωνοϊού απασχόλησε και τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των ενώσεων δήμων και των περιφερειών της χώρας, Δημήτρη Παπαστεργίου και Απόστολου Τζιτζικώστα αντίστοιχα, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενισχυθεί με επιπλέον χρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων ευρώ, αναλαμβάνοντας υπηρεσίες εξυπηρέτησης των οικισμών σε καραντίνα, αλλά και επικουρικές λειτουργίες στην μάχη αντιμετώπισης του ιού.

Ο φόβος διάχυσης του ιού σε ευρύτερες μάζες έχει εντατικοποιήσει και τους ελέγχους στις λαϊκές αγορές, με το υπουργείο Ανάπτυξης να εισηγείται διάταξη για τη λειτουργία νέων λαϊκών στις ίδιες περιοχές και στις ίδιες ημέρες και ώρες, σε περίπτωση που οι υφιστάμενες δεν πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας εξήγησε χθες ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών για δέκα ημέρες, εκ των οποίων δύο στον Δήμο Ιλίου Αττικής και μία στον Δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικό έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικές Αρχές για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Πηγή: protothema
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/31776/pith...eody-stin-arta/
QUOTE
Πιθανή η αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Άρτα
Ηπειρωτικός Αγών 01/04/2020 16:47

Έντονο προβληματισμό και διάχυτη ανησυχία έχει προκαλέσει η έξαρση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην Άρτα, με επίκεντρο μια μεγάλη παραγωγική μονάδα της περιοχής.

Το σπιράλ του κορωνοϊού, που είχε ξεκινήσει για την Άρτα με τη διαπίστωση κρούσματος σε έναν 72χρονο, άρχισε να απλώνει, όταν διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό ένας 42χρονος και η 64χρονη μητέρα του από τους Κωστακιούς. Από τη λήψη δειγμάτων σε άτομα που εργάζονταν μαζί με την 64χρονη, προέκυψαν θετικά αποτελέσματα για άλλες τέσσερις περιπτώσεις, με τα τρία από τα νέα κρούσματα να έχουν τόπο διαμονής εντός των διοικητικών ορίων του νομού Πρέβεζας.
Και τα έξι τελευταία κρούσματα βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους και είναι καλά στην υγεία τους, ακολουθώντας φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου Άρτας. Επίσης, όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από τη ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί, περιλαμβάνεται η αναστολή από το περασμένο Σάββατο συγκεκριμένης γραμμής παραγωγής της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν η 64χρονη και παράλληλα ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στο σύνολο των εγκαταστάσεών της.
Από πρωί της Τρίτης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Άρτας, η επιχείρηση προχώρησε σε πλήρη αναστολή τη λειτουργίας της για όσο χρόνο απαιτηθεί κατόπιν υποδείξεων του ΕΟΔΥ ή και άλλων συναρμοδίων υπηρεσιών. Επίσης, έχουν ληφθεί δείγματα από το προσωπικό που εργάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής.
Με δεδομένο ότι η εν λόγω επιχείρηση στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, είχε θέσει εκτός υπηρεσίας εργαζόμενους που παρουσίαζαν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, ξεκίνησε και συνεχίζεται η διαδικασία ιχνηλάτησης εντός και εκτός εργασιακού χώρου. Ήδη η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Άρτας έχει απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ προκειμένου να εκτιμηθεί η δυνατότητα αποστολής κλιμακίου στην περιοχή, προκειμένου να δοθούν οδηγίες, να ληφθούν επιπλέον μέτρα και δείγματα από τους εργαζόμενους και να δρομολογηθεί η επανένταξη της επιχείρησης στην παραγωγική διαδικασία.

Εν αναμονή αποτελεσμάτων
Εν αναμονή αποτελεσμάτων για νέα δείγματα που εστάλησαν προς εξέταση, βρίσκονται τα νοσοκομεία της Ηπείρου.
Στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύονται τρία ύποπτα περιστατικά, στο Νοσοκομείο Πρέβεζας νοσηλεύεται ένα πιθανό περιστατικό, ενώ αναμένονται αποτελέσματα από άλλα δύο δείγματα. Από το Νοσοκομείο Άρτας στάλθηκαν σήμερα εννέα νέα δείγματα για εξέταση και ένα νέο δείγμα από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, διασωληνωμένοι, σε σταθερά βελτιωμένη κατάσταση, είναι ο 72χρονος από την Άρτα και ο οδηγός βουνού, ενώ σε σταθερή κατάσταση είναι στη Μονάδα Λοιμωδών ο γιατρός από το Νοσοκομείο Πρέβεζας, ο 62χρονος από την Κέρκυρα και η 45χρονη από την Πρέβεζα, η οποία διακομίστηκε χθες από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Ζητά υπευθυνότητα η περιφέρεια
Το σημερινό ενημερωτικό δελτίο της περιφέρειας για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο συνοδευόταν και από μία ανακοίνωση με την οποία τονίζεται ότι η εξέλιξη της πανδημίας δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε για συνδικαλιστικό και κομματικό ανταγωνισμό ή ακόμη περισσότερο για διακίνηση σεναρίων μέσω των κοινωνικών δικτύων, που διασπείρουν αδικαιολόγητο φόβο και ανησυχία στους κατοίκους.
Αφού δίνονται διευκρινήσεις για την πρωτοβουλία έκδοσης ημερήσιου, συνοπτικού ενημερωτικού δελτίου και χαρακτηρίζονται άστοχες, αστήρικτες και ψευδείς αναφορές από διάφορους περί δήθεν «συγκάλυψης» περιστατικών, δηλώνεται ότι η περιφέρεια Ηπείρου δεν πρόκειται να μετατρέψει την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας σε επικοινωνιακό σώου, με την επισήμανση ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τα άτομα που νοσούν, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν καθώς εμπίπτουν στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων.
Τέλος, υπάρχει και μια αναφορά, που μπορεί να εκληφθεί ως απάντηση στην τελευταία ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου. «Η πανδημία του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές των πολιτών και τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που ειδικά την τωρινή περίοδο απαιτείται να στηριχθεί πρώτα από όλους από εκείνους που υπηρετούν σε αυτό. Κανένας δεν μπορεί να μονοπωλεί την ευαισθησία για την προστασία των εργαζομένων και την πολιτών και όσοι το επιχειρούν, υπερμεγεθύνοντας τυχόν υπαρκτά προβλήματα ή προβάλλοντας ανέφικτες προτάσεις, το μόνο που καταφέρνουν είναι να διασπείρουν ανησυχία στους πολίτες και αμφιβολίες για τις δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί με επάρκεια στην καταπολέμηση της πανδημίας», σημειώνει η περιφέρεια.
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/31781/kai-...apo-kreopoleia/
QUOTE
Και κατ’ οίκον διανομή από κρεοπωλεία
Γεωργία Χαλάτση 01/04/2020 18:22

Αύξηση παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες η κίνηση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της περιοχής, υπό τον φόβο των καταναλωτών για αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, με τους ιδιοκτήτες να βρίσκονται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα, που περιλαμβάνει φυσικά μέτρα προστασίας, αλλά και παράδοση των προϊόντων τους κατ’ οίκον.

Όπως έχει γίνει πλέον κατανοητό από όλους, το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, γιατί, μεταξύ άλλων, δε θα περιλαμβάνει τον παραδοσιακό τρόπο εορτασμού και το σούβλισμα του οβελία.Βέβαια, ούτε φέτος θα λείψει το εορταστικό τραπέζι, έστω και σε πιο στενό κύκλο, με την αγορά να έχει εξασφαλισμένη επάρκεια σε όλα τα προϊόντα.

Ωστόσο, αυτό που ζητούν οι κρεοπώλες είναι να υπάρξει ένας έγκαιρος προγραμματισμός και να γίνουν οι παραγγελίες όσο το δυνατόν νωρίτερα,προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και προπάντων, με ασφάλεια.

Ο κλάδος διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται τα καταστήματα να αναστείλουν την λειτουργίας τους, καθώς αποτελούν κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας και έτσι χρειάζεται μόνο ψυχραιμία και οργάνωση.

Μάλιστα, τα κρεοπωλεία έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα των καιρών και έχουν ξεκινήσει την κατ’οίκον διανομή των προϊόντων, συμβάλλοντας στον περιορισμό των μετακινήσεων των καταναλωτών, ειδικά των ηλικιωμένων και όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Ιωαννίνων Γρηγόρη Κονταξή, αυτό είναι κάτι που μπορεί και πρέπει να γίνει, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις των καταναλωτών, αλλά και να μειωθεί η προσέλευση στα κρεοπωλεία, όπου επίσης τηρούνται μέτρα προστασίας, όπως σε όλα τα καταστήματα που παραμένουν σε λειτουργία.

Παράλληλα, οι κρεοπώλες δεσμεύονται ότι θα σταθούν στο πλευρό των παραγωγών της περιοχής, οι οποίοι έχουν πληγεί,λόγω της μείωσης της ζήτησης εντός και εκτός συνόρων.
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...ita/87788-35-24
QUOTE
35 οι παραβάσεις το περασμένο 24ωρο
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 13:11

Το προηγούμενο 24ωρο η Αστυνομία βεβαίωσε 35 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στην Ήπειρο.

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα έχουν βεβαιωθεί 15.111 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.
Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ. οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-53-nekr...-nea-kroysmata/
QUOTE
Κορονοϊός: 53 νεκροί στην Ελλάδα – 27 νέα κρούσματα
2 Απριλίου 2020

Η ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 53 εκ των οποίων, οι 39 είναι άντρες και οι 14 γυναίκες.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 27 συν 23 κρούσματα σε δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.514 χωρίς να υπολογίζονται τα κρούσματα στο πλοίο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα, 91 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.


Πηγή: newsbomb
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/31818/stoc...eytikon-maskon/
QUOTE
Στόχος η αύξηση του ρυθμού παραγωγής προστατευτικών μασκών
Γεωργία Χαλάτση 02/04/2020 20:30

Έτοιμες να παραδοθούν στους γιατρούς και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με προτεραιότητα στο υγειονομικό προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, είναι οι πρώτες προστατευτικές ασπίδες, που εκτυπώνονται στα εργαστήρια του τμήματος Πληροφορικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Προς το παρόν παράγονται οκτώ μάσκες ημερησίως σε κάθε έναν από τους δύο εκτυπωτές τρισδιάστατης εκτύπωσης που διαθέτει το τμήμα, με προοπτική να αυξηθεί η ποσότητα αλλά και η ποιότητα της κατασκευής.Μετά από αρκετές ημέρες αναζήτησης στοιχείων και προδιαγραφών στον παγκόσμιο ιστό αλλά και απευθείας από τους γιατρούς, η «μαζική» παραγωγή ξεκίνησε τις τελευταίες τρεις ημέρες περίπου. Οι προστατευτικές μάσκες είναι εύκολες στη χρήση τους, ενώ μπορούν να καθαριστούν και να επαναχρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί ή να αντικατασταθεί η μεμβράνη με μια καινούρια.

Οι ερευνητές καθηγητές, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και άλλοι συνεργαζόμενοι, μετά από πολύωρες τηλεδιασκέψεις, κατέληξαν σε συγκεκριμένες προδιαγραφές και πλέον, εξ αποστάσεως, ακόμη και με τη χρήση καμερών, παρακολουθούν τη διαδικασία εκτύπωσης που γίνεται όλο το 24ωρο, όπως περιέγραψαν ο κοσμήτορας της Σχολής και πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών Ευριπίδης Γλαβάς, ο επίκουρος καθηγητής Αλέξανδρος Τζάλλας και ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Μάρκος Τσίπουρας.

Ήδη η ανταπόκριση από την πλευρά του υγειονομικού προσωπικού είναι εξαιρετικά θετική. «Μιλάμε για ανθρώπους που ξέρουμε προσωπικά, όλοι θέλουν να πάρουν τις πρώτες μάσκες. Εμείς βέβαια θα τις δώσουμε κεντρικά στο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια θα μοιραστούν όπου πρέπει», σημείωσε ο κ. Γλαβάς.

Μετά την έρευνα, τον σχεδιασμό και την εκτύπωση, η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν η προμήθεια των υλικών, η οποία γίνεται πλέον μόνο μέσω του διαδικτύου, ενώ η προσπάθεια τώρα επικεντρώνεται στη μείωση των ωρών εκτύπωσης.«Η προσπάθεια είναι να αλλάξουμε κάποιες παραμέτρους και την κεφαλή στον εκτυπωτή για να μειώσουμε σε 16 με 18 ώρες την οκτάδα, δηλαδή να μπορούμε να εκτυπώνουμε σχεδόν 20 την ημέρα ανά εκτυπωτή», ανέφεραν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Γλαβά, στόχος είναι και η εκτύπωση και άλλων αναλώσιμων, όπως βαλβίδες αναπνευστήρων. «Ψάχνουμε, δεν έχουμε λύση ακόμη, αλλά προσπαθούμε και ίσως σε μια-δύο εβδομάδες να έχουμε και τέτοιες λύσεις, αλλά δεν το ξέρουμε ακόμα. Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε και αυτό», σημείωσε.

Πάντως, όλοι εκφράζουν την χαρά και την ικανοποίησή τους που μπορούν να προσφέρουν σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό. «Είναι πολύ ευχάριστο που μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτούς», σημείωσε ο κ. Τζάλλας, ενώ από την μεριά του ο κ. Γλαβάς ανέφερε πως πρόκειται για κάτι που δεν είχε φανταστεί ότι θα κάνει όλα αυτά τα χρόνια της ακαδημαϊκής του πορείας. «Κάνουμε κάτι χειροπιαστό γι’ αυτό που μέχρι τώρα το βλέπαμε στην τηλεόραση. Βρήκαμε να κάνουμε κάτι που μας δίνει μια προοπτική και μια χαρά, και πιστεύω ότι θα βοηθήσουμε το νοσοκομείο και ίσως, μετά τη βασική παραγωγή που θα πάει εδώ, και τα άλλα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας, ανάλογα με τις ανάγκες. Πιστεύω σύντομα θα έχουμε αρκετές μάσκες ώστε να καλυφθούμε στα Γιάννενα», σημείωσε ο κ. Γλαβάς.

«Τελευταία κάνουμε πολλά πράγματα που δεν κάναμε πριν. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι και άνθρωποι που δεν είναι μέλη της ομάδας, επικοινωνούν και μας ρωτούν πώς πάμε, πότε θα είναι έτοιμες οι μάσκες, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι κάτι δημιουργικό που μας βγάζει από τη “μιζέρια” αυτών των ημερών», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Τσίπουρας.

Συνεισφέρουν πολλοί στο εγχείρημα
Η ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού αυτές τις δύσκολες ημέρες αλλά και αυτές που πρόκειται να έρθουν, είναι μια προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν πολλοί, όπως ανέφεραν τα μέλη του εργαστηρίου, αλλά και τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε διοίκηση του πανεπιστημίου.

«Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνει ότι προχώρησε στην τρισδιάστατη εκτύπωση μασκών προσώπου, αξιοποιώντας μία αρχική ιδέα του εικαστικού και τοπογράφου μηχανικού Δημήτρη Ζήνα, ο οποίος εκπονεί το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο, με σκοπό τη θωράκιση του υγειονομικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του πρύτανη καθηγητή Τριαντάφυλλου Αλμπάνη και του αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητή Μηνά Πασχόπουλου με την πολύτιμη αρωγή περιφέρειας Ηπείρου,του δήμου Ιωαννιτών και σε συνεργασία με ερευνητική ομάδα καθηγητών, υποψηφίων διδακτόρων και φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την προσπάθεια αυτή ενισχύει η καθοριστική συμβολή της τοπικής εταιρείας ανάπτυξης βιομηχανικών προϊόντωνTimApDesignStudio, η οποία παρέχει την τεχνογνωσία της και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της στις υπηρεσίες του πανεπιστημίου για την παραγωγή επαρκούς αριθμού προστατευτικών μασκών.

«Αξιοποιώντας τους πόρους και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων του Ιδρύματος, οι πρώτες εκτυπώσεις στη βέλτιστη ποιότητα παραγωγής και υγιεινής έχουν ήδη ολοκληρωθεί και από σήμερα ξεκινάει η σταδιακή παράδοση του υλικού για την υποστήριξη του έργου του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η δυναμική αυτή διαδικασία υπό την πίεση του χρόνου, απαιτεί συνεχή ενημέρωση και βελτίωση των παραμέτρων της εκτύπωσης και των σχεδίων των υλικών, με σκοπό να εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος και να αυξηθεί ο ρυθμός παραγωγής», αναφέρουν οι πρυτανικές αρχές που εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους φορείς, οι οποίοι ενώθηκαν κάτω από τον κοινό σκοπό και συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και ανταπόδοσης στο έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο της πόλης μας.

«Σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που διανύουμε, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παραμένει ανοικτό στην κοινωνία και συνεχίζει με κοινωνική ευαισθησία να συνδράμει με το εξειδικευμένο έργο της αξιόλογης επιστημονικής κοινότητας του», καταλήγει η ανακοίνωση.


https://www.agon.gr/epikairotita/31826/peri...ripoy-alvanoys/
QUOTE
Περιπετειώδης η επιστροφή για 60 περίπου Αλβανούς
Γεωργία Χαλάτση 02/04/2020 20:15

Μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης δεν είχαν καταφέρει να περάσουν σε αλβανικό έδαφος περίπου 60 Αλβανοί, που «εγκλωβίστηκαν» αρχικά στα Γιάννενα και στη συνέχεια στην «ουδέτερη ζώνη» της Κακαβιάς.

Η περιπέτειά τους ξεκίνησε όταν έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, με την προοπτική να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Αλβανία. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που λαμβάνονται και στις δύο χώρες, η αλβανική πλευρά ζητά από τους πολίτες της που επιστρέφουν από την Ελλάδα, έγγραφη άδεια από τις προξενικές αρχές, την οποία δε διέθεταν.

Αφού δεν βρήκαν άλλο τρόπο να ταξιδέψουν στα σύνορα, επιχείρησαν να κατευθυνθούν πεζή προς την Κακαβιά, μέχρι που οι αστυνομικές αρχές τους σταμάτησαν και τους επέστρεψαν στον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Χωρίς να έχει βρεθεί λύση μέχρι το βράδυ, οι Αλβανοί διανυκτέρευσαν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο και το πρωί, οι περισσότεροι, καθώς κάποιοι ελάχιστοι δεν είχαν άδεια παραμονής στη χώρα μας, κατάφερε να λάβει το απαιτούμενο έγγραφο, αφού πληρούσαν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Από εκεί μεταφέρθηκαν στην Κακαβιά, μετά από συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών και διπλωματικών αρχών των δύο χωρών, πέρασαν στην «ουδέτερη ζώνη» αλλά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αλβανική πλευρά δεν τους επιτρέπει την είσοδο στη χώρα.
Σύντομα ο επαναπατρισμός για τους Γάλλους

Στο camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται 20 άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στη συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία, ώστε όσοι από αυτούς είναι Γάλλοι υπήκοοι να επαναπατρισθούν σύντομα. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.


https://www.agon.gr/epikairotita/31833/klei...-syggeneis-mas/
QUOTE
Κλειστός ο ξενώνας, ήμασταν με συγγενείς μας
Ηπειρωτικός Αγών 02/04/2020 18:52

«Είμαστε καθαροί» υποστηρίζουν οι δύο ιδιοκτήτες του ξενώνα Munti Smolikas στους Πάδες, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, καθώς – σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Γεινικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου- διαπιστώθηκε να λειτουργούν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων.

Ο Δημήτρης και ο Κώστας, ιδιοκτήτες του ξενώνα, επικοινώνησαν με το agon.gr και, όπως αναφέρουν και σε ανάρτησή τους στη σελίδα του ξενώνα στο facebook, τονίζουν κατηγορηματικά πως ο ξενώνας ήταν κλειστός για το κοινό, με δική τους πρωτοβουλία, από τις 15 Μαρτίου, πριν τη σχετική απόφαση του υπουργείου για τα 12μηνα καταλύματα. Κι αυτό με στόχο την αποφυγή άφιξης μεγάλου όγκου ατόμων από τα αστικά κέντρα, ώστε να προστατευθούν κυρίως οι κάτοικοι των χωριών που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υγιειονομική περίθαλψη.
Ωστόσο, ο ξενώνας είναι και σπίτι τους, κάτι που σημαίνει ότι κοιμούνται σε δωμάτιά του, τρώνε στην κουζίνα και γενικά χρησιμοποιούν τους χώρους τους. «Μετά λύπης μας, προχθές λίγο μετά τις 23.00 μ.μ., όσο βρισκόμασταν στη σάλα μας με τρία συγγενικά μας πρόσωπα, ήρθε η Αστυνομία και μας πληροφόρησε ότι έχουν γίνει επανειλημμένες καταγγελίες εις βάρος μας ότι είμαστε ανοιχτοί. Αναγκαστήκαμε να περάσουμε επ’ αυτοφώρω διαδικασία και σφράγισαν το μαγαζί μας για 11ημερες (που ούτως ή άλλως θα ήταν κλειστό)», διευκρινίζουν, λέγοντας πως τελικά ο κορωνοϊός δεν είναι ασθένεια που δοκιμάζει μόνο τους πνεύμονες, αλλά δοκιμάζει συνειδήσεις, συμπεριφορές, ακεραιότητα, χαρακτήρα, παιδεία…
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57650/dorea-50-klinon-m...gkes-ston-evro/
QUOTE
Δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ ύψους 8 εκ. ευρώ από τη Βουλή των Ελλήνων και 1 εκ. Ευρώ για τις ανάγκες στον Έβρο
2 Απριλίου 2020, 19:57

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων, στην οποία εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και αποφάσισε τη δωρεά ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τη διαχείριση ασθενών με COVID-19 και τη δημιουργία 50 επιπλέον κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και τη δωρεά ύψους 1 εκ. Ευρώ προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την κάλυψη αναγκών που αφορούν στην προμήθεια συστημάτων επιτήρησης των συνόρων στον Έβρο.

Οι εν λόγω νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν εντός 60 ημέρων από της ενάρξεως των εργασιών σε πλήρη λειτουργία μαζί με τον πλήρη εξοπλισμό τους και θα ενισχύσουν σημαντικά και σε μόνιμη βάση το ΕΣΥ.

Σημειώνεται, ότι οι 32 εξ αυτών των κλινών θα αναπτυχθούν σε μεταλλικό κτήριο ειδικών προδιαγραφών συνολικού εμβαδού 720 m2, που θα κατασκευαστεί στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου αναφοράς για COVID-19 «Σωτηρία».

Οι υπόλοιπες 18 θα αναπτυχθούν επίσης στο ίδιο Νοσοκομείο, σε υπάρχον κτήριο, τμήμα του οποίου θα μετατραπεί για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου σκοπού.

Ακολουθεί δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα:

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, αλλά και η κρίση στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα η Βουλή των Ελλήνων διαβουλευόταν με την Κυβέρνηση για την προσφορότερη συνδρομή της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι συνεννοήσεις μας κατέληξαν στην ανάληψη από την Βουλή των Ελλήνων του συνολικού κόστους δημιουργίας 50 νέων κλινών εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σωτηρία που είναι ένας από τους πολύτιμους προμαχώνες της πρωτοφανούς υγειονομικής μάχης που διεξάγεται. Ξέροντας, όπως απεδείχθη από την σημερινή ομόφωνη απόφασή μας, ότι όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου δίνουν προτεραιότητα στην αύξηση των ΜΕΘ προχώρησα στην έκφραση αυτής της διάθεσης και δυνατότητας του Κοινοβουλίου προς τον κ. Πρωθυπουργό και το Υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα στις 28 Μαρτίου να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, το οποίο σήμερα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Ομόφωνα επίσης δεκτή έγινε και η ενίσχυση με το ποσόν 1 εκ. Ευρώ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τις ανάγκες στον Έβρο»
.
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57640/kai-deyteros-kerk...eia-toy-protoy/
QUOTE
Και δεύτερος Κερκυραίος διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό, επιδεινώθηκε η υγεία του πρώτου
2 Απριλίου 2020, 14:52

Ένα ακόμα διαπιστωμένο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρθηκε από την Κέρκυρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με την υγεία του πρώτου εκ των δύο να επιδεινώνεται σήμερα. Αντίθετα βελτιωμένη είναι η κατάσταση του διασωληνωμένου από την Άρτα, ενώ τελείωσε η καραντίνα 42 επαφών του.

Αναλυτικά η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό μέχρι σήμερα (Πέμπτη 2 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με στοιχεία των νοσοκομείων της Ηπείρου, έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Tα δύο θετικά περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, με τον ηλικιωμένο από τη Άρτα να παρουσιάζει βελτίωση.
Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διακομίσθηκε διασωληνωμένο από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και νοσηλεύεται νέο θετικό περιστατικό ηλικιωμένου ατόμου. Η διακομιδή έγινε τις μεταμεσονύκτιες ώρες.
Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. Το ένα αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο είναι βελτιωμένο, το δεύτερο είναι το θετικό κρούσμα που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, κάτοικος Πρέβεζας, επίσης βελτιωμένο. Το πρώτο θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας παρουσιάζει επιδείνωση.
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
Οι απαντήσεις που αναμένονταν από τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικές .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Τα εννέα δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκαν δέκα πέντε νέα δείγματα για εξέταση.
Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
Ολοκληρώθηκε το διάστημα περιορισμού κατ΄ οίκον των 42 ατόμων που είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές του ηλικιωμένου που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αρνητικά ήταν και τα τέσσερα δείγματα που είχαν ληφθεί από τα άτομα του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Τρία αποτελέσματα δειγμάτων επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα σχετικών δειγμάτων.
Πέραν των ανωτέρω λήφθηκαν δύο επιπλέον δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία είναι σε κατ΄ οίκον απομόνωση.
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών , τόσο των δύο που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των τριών που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Όλα τα δείγματα που αναμένονταν από τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται είκοσι άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στη συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία, ώστε όσοι από αυτούς είναι Γάλλοι υπήκοοι να επαναπατρισθούν σύντομα. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/all...por/87791-5-000
QUOTE
Το συμβολικό ποσό των 5.000 ευρώ για αγορά ιατρικού εξοπλισμού, προσφέρουν ΕΠΕ και ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στον ΕΟΔΥ
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 21:26

To συμβολικό ποσό των 5.000 ευρώ, για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, θα διαθέσουν από κοινού η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Οι δύο φορείς, αντιλαμβανόμενοι τις κρίσιμες στιγμές από την πανδημία του κορονοϊού, αποφάσισαν να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια για κάλυψη κάποιων εκ των αναγκών του εθνικού μας συστήματος υγείας, σε μια ελάχιστη συμβολική κίνηση ευχαριστίας σε όλους όσοι αντιστέκονται στον αόρατο εχθρό.

«Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια για κάλυψη κάποιων αναγκών, για εκείνους που παλεύουν απέναντι στον κορονοϊό.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, θα καταθέσουν -από κοινού- το συμβολικό ποσό των 5.000 ευρώ σε λογαριασμό που θα μας υποδείξει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Η αλληλεγγύη είναι μέρος -αλλά και ζητούμενο- της δικής μας καθημερινότητας και ένα κομμάτι της είμαστε υποχρεωμένοι να το προσφέρουμε σε όλους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Καλώ τα σωματεία-μέλη της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, την οικογένεια του ελληνικού Παραολυμπιακού Κινήματος, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, να στηρίξουν εκείνους που μάχονται προκειμένου να είμαστε υγιείς, στέλνοντας έτσι μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια δύσκολη στιγμή για ολόκληρη την ανθρωπότητα», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης.
ppppaaaassss
Η επίσημη σημερινή ενημέρωση περί του κορωνοϊού
https://www.youtube.com/watch?v=2lhZj40MxlM


ppppaaaassss
https://soccerplus.gr/119-%ce%ac%cf%84%ce%b...bb%ce%b5%cf%85/
QUOTE
119 άτομα θετικά στον κορωνοϊό στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Αποφασίστηκε ελλιμενισμός του πλοίου
2 Απρ 2020, 6:44 μμ

Στα 119 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στο πλοίο που βρίσκεται αρόδου στα ανοιχτά του Πειραιά ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Ο ίδιος τόνισε πως το πλοίο θα ελλιμενιστεί σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός, στο πλοίο έγινε έλεγχος και στους 380 επιβαίνοντες. 119 τεστ ήταν θετικά, 259 αρνητικά και 2 επαναλαμβάνονται.

Όπως είπε αποφασίστηκε ελλιμενισμός την Πέμτπη σε ειδική προβλήτα σε απομόνωση. Όπως πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, όσοι ήταν θετικοί θα παραμείνουν εντός του πλοίου για 14 ημέρες σε απομόνωση.

Σημείωσε ότι στην αποβάθρα θα τοποθετηθεί ειδική τέντα για τις σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας. Είπε ακόμη πως όλοι οι επιβάτες είναι καλά και χωρίς συμπτώματα ενώ την Παρασκευή, θα ενημερωθούν αναλυτικά και οι οικογένειες των επιβατών.

Αναφερόμενος στο πλοίο από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας, τόνισε: “Το 30% των ανθρώπων μολύνθηκε, έκανε γρήγορα τον κύκλο του ο ιός. Σε τέτοιες δομές εξαπλώνεται εύκολα, είναι σημαντικό να έχουμε πρόγραμμα δράσης, υπάρχουν ειδικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Τα μέτρα παραμένουν ίδια για όλους μας”.

“Τα πλοία επωάζουν τη νόσο και αυτή διασπείρεται ταχύτατα”, κατέληξε.

Πηγή: news247
ppppaaaassss
Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ... 02.04.2020 (23:40Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6


Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 02.04.2020 (23:40Ω)
https://greekinfographics.com/?portfolio=im...deltio-covid-19
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.