- - -
Δευτέρα 06/04/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/31920/myth...a-ton-koronoio/
QUOTE
Μύθοι και αλήθειες για τον κορωνοϊό
Ηπειρωτικός Αγών 06/04/2020 10:19

Ορισμένους μύθους για τον νέο κορωνοϊό καταρρίπτει η Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Λοιμώξεων υψηλής μεταδοτικότητας και νοσηρότητας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, συνεχίζοντας τη διαδικασία ενημέρωσης των πολιτών. Οι απαντήσεις βασίζονται στα συμπεράσματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), όπως επισημαίνουν ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης και ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Κωστίκας.


Εάν εκθέτουμε το σώμα μας στον ήλιο σε θερμοκρασίες υψηλότερες από 25oC δεν κολλάμε τον Covid-19
Μπορούμε να κολλήσουμε τον Covid-19 ανεξάρτητα από το πόσο ζεστός είναι ο καιρός ή πόσο ηλιόλουστη είναι η ημέρα. Ακόμη και σε χώρες με ζεστό καιρό καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού. Για να προστατευτούμε, πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε καθαρά χέρια και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε τα μάτια, το στόμα και τη μύτη μας.

Μπορούμε να αναρρώσουμε από τον Covid-19; Μήπως θα τον κουβαλάμε για όλη μας τη ζωή;
Οι περισσότεροι άνθρωποι που θα κολλήσουν τον Covid-19, θα αναρρώσουν και θα αποβάλλουν τον ιό από το σώμα τους. Εάν νομίζετε ότι κολλήσατε τον ιό, προσοχή στα συμπτώματα: Εάν έχετε επίμονο ξηρό βήχα, πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή, τηλεφωνήστε στο γιατρό σας για να σας καθοδηγήσει. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χάρη στην υποστηρικτική συντηρητική φροντίδα.

Εάν μπορούμε να κρατήσουμε την αναπνοή μας για 10 δευτερόλεπτα χωρίς να βήξουμε ή να αισθανθούμε άσχημα, σημαίνει ότι δεν έχουμε κολλήσει τον Covid-19;
Τα συχνότερα συμπτώματα του νέου κορωνοϊού είναι ο ξηρός βήχας, η κόπωση και ο πυρετός. Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν σοβαρότερες μορφές όπως η πνευμονία. Ο ασφαλέστερος τρόπος να το διαγνώσουμε είναι να πάρουμε δείγμα, όταν αυτό μας συμβουλέψουν οι γιατροί μας. Μην κάνετε αυτό το «τεστ αναπνοής». Μπορεί και να είναι επικίνδυνο για κάποιους.

Το αλκοόλ μας προστατεύει από τον Covid-19;
Όχι. Από την άλλη, η χωρίς μέτρο κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί προβλήματα στην υγεία μας.

Μπορεί ο ιός να μεταδίδεται και σε περιοχές με ζεστό και υγρό κλίμα;
Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ο Covid-19 μπορεί να μεταδίδεται σε όλες τις περιοχές, όπως και σε αυτές που έχουν ζεστό και υγρό κλίμα. Φροντίστε πάντοτε τα μέτρα ατομική υγεινής.

Μήπως το κρύο σκοτώνει τον Covid-19;
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό ισχύει. Η φυσιολογική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος κυμαίνεται από 36.5-37 oC ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προστατευτούμε, είναι να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά με βάση το αλκοόλ.

Το πολύ ζεστό μπάνιο σκοτώνει τον Covid-19;
Το πολύ ζεστό μπάνιο δε μας βοηθά να σκοτώσουμε τον κορωνοϊό. Αντίθετα, θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και εγκαύματα.

Μεταδίδεται ο Covid-19 με τα κουνούπια;
Δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα στοιχεί ότι ο νέος κορωνοϊός μεταδίδεται με τα τσιμπήματα από κουνούπια. Είναι ένας ιός του αναπνευστικού που μεταδίδεται κυρίως με σταγονίδια, που παράγονται και διασπείρονται όταν ένα άτομο βήχει ή φταρνίζεται ή διαμέσου σταγονιδίων από το σάλιο ή την έκκριση της μύτης. Προσοχή, λοιπόν, να αποφεύγουμε τη στενή επαφή με άτομα που βήχουν ή φταρνίζονται.

Εάν στεγνώνουμε τα χέρια μας με πολύ ζεστό αέρα, αυτό μας απολυμαίνει από τον Covid-19;
Όχι. Πρέπει πρώτα να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό και στη συνέχει να στεγνώνουμε με χάρτινες πετσέτες ή/και θερμό αέρα.

Η υπεριώδης ακτινοβολία σκοτώνει τον Covid-19;
Η χρήση λάμπας υπεριώδους ακτινοβολίας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την απολύμανση των χεριών ή άλλων σημείων στο δέρμα. Μπορεί να προκαλέσουν έντονο ερεθισμό.

Εάν ψεκαστούμε με οινόπνευμα ή χλωρίνη, αυτό σκοτώνει τον Covid-19;
Όχι. Εάν ο κορωνοϊός μπει στο σώμα μας, δεν επηρεάζεται από αυτό. Ο ψεκασμός είναι επιβλαβής για τους βλεννογόνους μας (δηλαδή για τα μάτια, το στόμα κτλ.). Το οινόπνευμα και η χλωρίνη είναι χρήσιμα για να απολυμάνουμε επιφάνειες, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή.

Το αντιπνευμονιοκοκκικό εμβόλιο μας προστατεύει και από τον Covid-19;
Όχι. Μας προστατεύει από τον πνευμονιόκοκκο και για τον λόγο αυτό το κάνουμε. Είναι σημαντικό να είμαστε εμβολιασμένοι για τις αναπνευστικές νόσους, όπως είναι οι λοιμώξεις που οφείλονται στον ιό της γρίπης, τον πνευμονιόκοκκο ή τον αιμόφιλο. Τα ειδικά εμβόλια για το νέο κορωνοϊό αναπτύσσονται τώρα στα ερευνητικά εργαστήρια.

Εάν κάνουμε τακτικά ρινοπλύσεις με φυσιολογικό ορό ή αν κάνουμε «γαργάρες» με αντισηπτικά διαλύματα σκοτώνουμε τον ιό;
Όχι, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι εάν «πλένουμε» τακτικά τη μύτη μας με φυσιολογικό ορό, αυτό μας προστατεύει από το νέο κορωνοϊό. Σημαντικό είναι να έχουμε τα χέρια μας καθαρά και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε τη μύτη μας.

Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τον κορωνοϊό;
Όχι. Τα αντιβιοτικά δεν σκοτώνουν τους ιούς παρά μόνο τα μικρόβια. Δε χρησιμοποιούμε τα αντιβιοτικά για να προστατευτούμε από τον ιό. Τα δίνουμε στους ασθενείς που νοσηλεύουμε με Covid-19, για να αντιμετωπίσουμε λοιμώξεις που συνυπάρχουν με αυτόν.

Εάν τρώμε συχνά σκόρδο ή πίνουμε χυμό λεμονιού προστατευόμαστε από τον Covid-19;
Όχι. Το σκόρδο και ο χυμός λεμονιού θεωρούνται υγιεινές τροφές και κάποιοι τους αποδίδουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ωστόσο, η κατανάλωσή τους δεν φαίνεται ότι προστατεύει από τον νέο κορωνοϊό. Μπορεί βέβαια να σας είναι χρήσιμα στις συνταγές μαγειρικής όσο μένουμε σπίτι.
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/31963/rolo...eias-ioanninon/
QUOTE
Ρόλος «αναχώματος» για το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων
Γεωργία Χαλάτση 06/04/2020 19:04

Ένα βήμα μπροστά σε επίπεδο διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, συμβάλλοντας στην ελεγχόμενη -μέχρι στιγμής -κατάσταση που υπάρχει στην Ήπειρο και στην, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και ιδιαίτερα του Πανεπιστημιακού, που είναι νοσοκομείο αναφοράς.

Την Παρασκευή, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε την ένταξη στη μάχη απέναντι του κορωνοϊού και των Κέντρων Υγείας, ξεκινώντας από την Αττική. Ωστόσο, το Κ.Υ. Ιωαννίνων έχει ήδη δημιουργήσει ένα ιατρείο μόνωσης, ενώ κατά την προσέλευση ασφαλισμένων γίνεται θερμομέτρηση και διαλογή των τυχόν ύποπτων περιστατικών, τα οποία διαχειρίζεται ειδική επιτροπή.

Έχοντας επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά, αθόρυβα και σε μια προσπάθεια να προλάβει τις τυχόν εξελίξεις για την εξάπλωση του κορωνοϊού, επιτελώντας τον ρόλο του της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων (πρώην ΙΚΑ) δημιούργησε ιατρείο Covid 19, ενώ, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, συνεχίζει να δέχεται καθημερινά τακτικά περιστατικά σε όλες τις ειδικότητες γιατρών.

Η προσέλευση είναι μειωμένη, λόγω και του φόβου των πολιτών, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κώστα Φώτο, κάτι βέβαια που δημιουργεί προβληματισμό για την αυξημένη προσέλευση που υπήρχε στην προ-κορωνοϊού εποχή.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόσβαση στο κτίριο των ιατρικών υπηρεσιών δε γίνεται από την οδό Παύλου Μελά, αλλά από την πίσω πλευρά του κτιρίου, από την οδό Πατριάρχου Αθηναγόρα. Εκεί, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας ελέγχει με θερμομέτρηση όσους πρόκειται να εισέλθουν στο κτίριο, λαμβάνει ιστορικό και εφόσον υπάρχουν ενδείξεις για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, τότε το περιστατικό οδηγείται εξωτερικά, από διαφορετική, είσοδο, στον χώρο που έχει μετατραπεί σε ιατρείο Covid 19, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον ασθενή, το προσωπικό και άλλους τυχόν ασθενείς που βρίσκονται στην αίθουσα αναμονής.

«Τα τακτικά ιατρεία δέχονται πολίτες γιατί δε σταματούν οι άλλες νοσηρότητες και πρέπει να εξεταστούν. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε λάβει,κάθε περιστατικό θα πρέπει να θεωρείται ύποπτο και να αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένη μεθοδολογία, ώστε να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος πιθανής εξάπλωσης», όπως ανέφερε ο κ. Φώτος.

Σε αυτή την προσπάθεια, σύμφωνα με τον κ. Φώτο, ήταν καθοριστική η συμβολή της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της περιφέρειας Ηπείρου, της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και ιδιωτών που συνδράμουν.

Εδώ και ένα μήνα είναι σε πλήρη λειτουργία το ακτινολογικό του Κέντρου Υγείας, υπήρξε η άμεση ενίσχυση με έναν γιατρό που χρειάστηκε, ενώ πρόσφατα έγινε δωρεά από τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος» ενός monitor ζωτικών σημείων, για τις ανάγκες του ιατρείου επειγόντων περιστατικών της Μονάδας.

Την ευθύνη λειτουργίας του ιατρείου μόνωσης και υποδοχής ύποπτων περιστατικών του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων έχει η ειδική παθολόγος Σουζάνα Παπαδοπούλου, η οποία σημείωσε την υποδειγματική διαδικασία προετοιμασίας του χώρου από το προσωπικό και εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του, από τη στιγμή που θα φτάσει ένα ύποπτο περιστατικό μέχρι τη στιγμή που θα αποφασιστεί αν θα πρέπει να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ή να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς.

Η κα. Παπαδοπούλου υπογράμμισε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα σε ένα κύμα που πιθανώς προκύψει, παρά τον φόβο που υπάρχει ακόμη και στο προσωπικό.«Είμαστε προετοιμασμένοι από την πρώτη ημέρα. Όταν υπάρξει περιστατικό λοίμωξης του αναπνευστικού, ακολουθείται όλη η διαδικασία και το παραλαμβάνει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Είναι η ώρα να δικαιώσουμε την άσπρη και την πράσινη μπλούζα που φοράμε. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο και θα είναι το ανάχωμα σε ένα κύμα που πιθανώς θα προκύψει ώστε να μπορέσει να αντέξει το σύστημα υγείας όλο αυτό το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε», σημείωσε.


https://www.agon.gr/epikairotita/31950/nea-...lismo-sto-pgni/
QUOTE
Νέα επιχορήγηση για εξοπλισμό στο ΠΓΝΙ
Ηπειρωτικός Αγών 06/04/2020 15:33

Με επιπλέον κονδύλια, που ξεπερνούν τις 220.000 ευρώ, επιχορηγεί η περιφέρεια Ηπείρου το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ανταποκρινόμενος σε αιτήματα της διοίκησης του ΠΓΝΙ, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης υπέγραψε δύο αποφάσεις, που αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού, ύψους 223.220 ευρώ. Το ποσό των 133.220 ευρώ διατίθεται για την προμήθεια άκρως απαραίτητου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού για λειτουργία 2ης Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων, η οποία προορίζεται να νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊού, ενώ 90.000 ευρώ διατίθενται για την προμήθεια ακτινολογικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Η περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας, στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η βαρύτητα δίνεται ασφαλώς στα νοσοκομεία που υποδέχονται τους ασθενείς και ιδιαίτερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, που έχει οριστεί και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα ως νοσοκομείο –αναφοράς για τη νόσο. Έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα, έναντι κάθε άλλης τρέχουσας υποχρέωσης, την ενίσχυση της λειτουργίας και της επέκτασης των δομών του, ώστε να είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να υποδεχθεί και να νοσηλεύσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό συμπατριωτών μας που ενδέχεται να νοσήσουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού, όμως εκείνο που διασφαλίζει τη δημόσια υγεία, είναι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών από όλους τους πολίτες: Να μείνουμε σπίτι και στις τρεις επόμενες εβδομάδες που παρατάθηκε το μέτρο», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος ενημέρωσε για τις αποφάσεις και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στη σημερινή –μέσω τηλεδιάσκεψης- συνεδρίαση του Οργάνου.

Στο μεταξύ, από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 24.800 ευρώ για την προμήθεια νέας ποσότητας μασκών, που θα διανεμηθούν σε υπηρεσίες και φορείς της περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57745/dyo-exitiria-apo-...is-me-koronoio/
QUOTE
Δύο εξιτήρια από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο σε ασθενείς με κορωνοϊό
6 Απριλίου 2020, 18:01

Δύο ασθενείς με κορωνοϊό πήραν εξιτήρια και αυτά ήταν τα καλά νέα της ημέρας μαζί με το γεγονός ότι δεν ανιχνεύθηκε κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Ήπειρο, ενώ αντιθέτως επιδείνωση παρουσίασε η υγεία της συζύγου του Κερκυραίου που απεβίωσε.

Αναλυτικά, η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Δευτέρα 6 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο άτομα:

Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει μικρή βελτίωση.
Το δεύτερο περιστατικό αφορά τον ηλικιωμένο από την Άρτα, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αποσωλήνωσης.

Από τη Μονάδα Λοιμωδών πήραν εξιτήριο κατά την χθεσινή ημέρα το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας καθώς και μία γυναίκα, κάτοικος Πρέβεζας, αφού ήταν καλά στην υγεία τους. Και οι δύο παραμένουν στην οικία τους και παρακολουθούνται .

Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο έχει σταθεροποιηθεί .
Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως την εισαγωγή του στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
Το τρίτο εισήχθη στη Μονάδα το απόγευμα της 3/4/2020. Πρόκειται για την σύζυγο του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της είναι επιδεινούμενη.

Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τριάντα πέντε (35) νέα δείγματα , που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση.
Από το σύνολο των εκατόν δύο (102) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα επτά ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Από τα είκοσι επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες, τα είκοσι τρία είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα τέσσερα. Αρνητικά είναι και τα τρία δείγματα που ήταν σε εκκρεμότητα από τις 4/4/2020.
Σήμερα στάλθηκαν είκοσι πέντε (25) νέα δείγματα για εξέταση.
Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τέσσερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα ισάριθμων δειγμάτων.
Πέραν των ανωτέρω δεν αναμένονται αποτελέσματα άλλων πιθανών περιστατικών.
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο χθες.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Σήμερα στάλθηκαν τρία νέα δείγματα για εξέταση .
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά είκοσι ένα (21) δείγματα προς εξέταση , τα δεκαοκτώ ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα τρία ανωτέρω.

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται είκοσι άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Η σημαντικότερη πρόοδος των διαπραγματεύσεων έως σήμερα είναι με την Γαλλική Πρεσβεία. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...ita/87902-79-20
QUOTE
79 οι νεκροί, 20 τα νέα κρούσματα
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 18:07

Στους 79 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς έξι άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 1.755 μετά την επιβεβαίωση 20 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.


Εκ των κρουσμάτων τα 361 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 655 με ήδη γνωστό κρούσμα. Σε αυτό το πλαίσιο ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως ο ιός διασπείρεται στις χώρες τη Ευρώπης τόσο γρήγορα που πολλές χώρες έχουν διακόψει την ιχνηλάτηση επαφών. «Στη χώρα μας το συνεχίζουμε με μεγάλες δυσκολίες», συνέχισε.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη ενημέρωση με τη συμπλήρωση δύο εβδομάδων από την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σε ΜΕθ νοσηλεύονται 90 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 19 γυναίκες. Ακόμα, εννέα άτομα εξήλθαν από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι οι επιστήμονες ψάχνουν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά.
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi.../87895-45askopi
QUOTE
Πρόστιμο σε 45 για άσκοπες μετακινήσεις
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 14:10

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 5 Απριλίου:
για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.224) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:
(456) στην Αττική,
(117) στα Ιόνια Νησιά,
(101) στην Κρήτη,
(101) στη Δυτική Ελλάδα,
(84) στη Θεσσαλονίκη,
(64) στην Κεντρική Μακεδονία,
(61) στην Πελοπόννησο,
(48) στη Θεσσαλία,
(45) στην Ήπειρο,
(45) στο Νότιο Αιγαίο,
(40) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(31) στο Βόρειο Αιγαίο,
(16) στη Δυτική Μακεδονία και
(15) στη Στερεά Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (21.308) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (8) παραβάσεις και συνελήφθησαν (5) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (359) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (353) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
ppppaaaassss
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
(79 νεκροί - 20 νέα κρούσματα - 1755 συνολικά - 90 διασωληνωμένοι)

https://www.youtube.com/watch?v=DU5CokRvgjA


Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ... 06.04.2020 (20:20Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6


Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... 06.04.2020 (20:20Ω)
https://greekinfographics.com/?portfolio=im...deltio-covid-19
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.