- - -
Τρίτη 07/04/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-81-nekr...-1832-synolika/
QUOTE
Κορονοϊός: 81 νεκροί στην Ελλάδα – 77 νέα κρούσματα, 1832 συνολικά
7 Απριλίου 2020

Η ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας στο υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

Ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 81, εκ των οποίων οι 23 είναι γυναίκες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 77, την Τρίτη (07/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.832.


Πηγή: newsbomb
ppppaaaassss
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=G_nbOlZYy5g
ppppaaaassss
O KOΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ (20:10Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57766/statheri-i-eikona...roy-simera-7-4/
QUOTE
Σταθερή η εικόνα στα νοσοκομεία της Ηπείρου σήμερα (7/4)
7 Απριλίου 2020, 15:38

Σταθερή παρέμεινε η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα ( Τρίτη 7 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:

Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο θετικά περιστατικά.

Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει βελτίωση.
Το δεύτερο αφορά τον ηλικιωμένο από την Άρτα, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αποσωλήνωσης.

Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την κατάσταση του ασθενή να είναι βελτιωμένη.
Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως την εισαγωγή του στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του, η υγεία του είναι σταθερή.
Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της σταθεροποιήθηκε. .

Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πενήντα επτά (57) νέα δείγματα, που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Από τα επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες τα πέντε είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα δύο.
Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση.
Από το σύνολο των εκατόν δύο (109) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα εννέα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Τα είκοσι πέντε (25) δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση καθώς και τέσσερα που ήταν σε εκκρεμότητα από τις 5/4 ήταν αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκαν δέκα εννέα (19) νέα δείγματα για εξέταση.
Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Όλα τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται σήμερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2.
Ελήφθησαν δύο δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Τα τρία δείγματα που εξετάσθηκαν χθες ήταν αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση .
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά είκοσι τρία δείγματα προς εξέταση, τα είκοσι ένα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δύο ανωτέρω.

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται είκοσι (20) άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/politismos/32014/menoym...-me-to-moyseio/
QUOTE
«Μένουμε σπίτι… συνδεόμαστε με το Μουσείο»
Ηπειρωτικός Αγών 07/04/2020 17:06

«Μένουμε σπίτι… συνδεόμαστε με το Μουσείο» είναι η πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων για αυτές τις ημέρες της κοινωνικής απομάκρυνσης, λόγω κορωνοϊού.

Από σήμερα ξεκίνησε η διαδικτυακή δράση της Εφορείας, που δίνει σε όλους τη δυνατότητα μιας σύντομης περιήγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (διάρκειας 15’), μέσα από την σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου στο facebook και στο youtube.
Είναι μια παραγωγή της Εφορείας Ιωαννίνων του 2011, λίγο μετά την ολοκλήρωση της ριζικής αναβάθμισης των εκθεσιακών συλλογών, του σκεπτικού και των μέσων παρουσίασης του υλικού πολιτισμού της Ηπείρου από τους απώτατους προϊστορικούς χρόνους έως τη δύση της ρωμαιοκρατίας τον 4ο αι. μ.Χ.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=3V-TCk4t7DA...eature=emb_logo

Η Εφορεία, επιδιώκοντας, στις πρωτόγνωρες παγκοσμίως συνθήκες που όλοι ζούμε, να κρατήσει με θέρμη αλλά και να εκτείνει την πολύπλευρη σχέση που τα δύο μουσεία, το Αρχαιολογικό στο Πάρκο Λιθαρίτσια και το Βυζαντινό στο Κάστρο των Ιωαννίνων, έχουν αναπτύξει με το κοινό τους, το επόμενο διάστημα, θα αναρτά απεικονίσεις από επιλεγμένα εκθέματα/ευρήματα/μνημεία σχολιασμένα, κατά περίπτωση, από τα επιστημονικά στελέχη της, αρχαιολόγους, συντηρητές και μηχανικούς, καθώς και βιντεο-παραγωγές από εκθέσεις, ποικίλες εκδηλώσεις, θεματικές δράσεις ή άλλο ψηφιακό υλικό από το πλούσιο αρχείο της.
«Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να “γεφυρώσουμε” την επικοινωνία μας, έστω κι από την επιβεβλημένη αυτή, πρόσκαιρη, “απόσταση”, ευχόμενοι να παραμένουμε σε καλή υγεία και σε εγρήγορση, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις και οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιοι φορείς», αναφέρει η Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Σχετικοί ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι: https://www.facebook.com/amiogr/ και http://amio.gr/ .
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi.../87930-24grammi
QUOTE
24ωρη γραμμή υποστήριξης και πληροφοριών σε πολίτες και Κοινωνικές Δομές
Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 17:12

Με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου θέτει από σήμερα σε λειτουργία εικοσιτετράωρη γραμμή τηλεφωνικής επικοινωνίας για την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε πολίτες της Ηπείρου, οι οποίοι λόγω των περιοριστικών μέτρων αδυνατούν να προσέλθουν στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας οι οποίοι, λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και η παγκόσμια κοινότητα, βιώνουν εντονότερα τον κοινωνικό αποκλεισμό και η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι επιβαρύνει τον ψυχισμό τους και πολλές φορές δυσχεραίνει τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των μελών των οικογενειών που ήταν ήδη σε κρίση

Η γραμμή θα αφορά και όλες τις δομές παροχής κοινωνικής φροντίδας κλειστού τύπου που παρέχουν προστασία σε παιδιά , Άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, οποίοι αποτελούν τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και η προστασία τους από την νόσο του Κορωνοϊού αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.

Στην εικοσιτετράωρη τηλεφωνική γραμμή μπορούν να απευθύνονται για συνεργασία και οι κοινωνικές υπηρεσίες και δομές κοινωνικής φροντίδας των Δήμων ,οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παρέχοντας πρωτοβάθμια φροντίδα προς όλες τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, ώστε να τους παρασχεθεί η κατάλληλη υποστήριξη και διάθεση τεχνογνωσίας για την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων και παρεμβάσεων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης ειδικών τοπικών αναγκών .

Η εικοσιτετράωρη τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας είναι ο αριθμός 26510 27748.
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/kathimerina/32010/nea-a...tin-perifereia/
QUOTE
Νέα ανοιχτή αιμοδοσία στην περιφέρεια
Ηπειρωτικός Αγών 07/04/2020 16:33

Δύο νέες ανοικτές αιμοληψίες στα κοντέινερ που βρίσκονται μπροστά από το διοικητήριο της περιφέρειας Ηπείρου, θα γίνουν τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου και την Πέμπτη 23 Απριλίου, μετά από πρόταση της υπηρεσίας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» προς τη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας.

Η περιφέρεια Ηπείρου εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει και πάλι αθρόα συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών. Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας θα λάβει μέριμνα σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-07-12-06-40
QUOTE
Συνεχίζονται οι παραβάσεις στις μετακινήσεις. Ακόμη 42 στην Ήπειρο
Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 15:06

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 6 Απριλίου:
για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.610) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

(552) στην Αττική,
(221) στη Θεσσαλονίκη,
(134) στην Κεντρική Μακεδονία,
(126) στη Δυτική Ελλάδα,
(118) στα Ιόνια Νησιά,
(115) στην Κρήτη,
(73) στην Πελοπόννησο,
(66) στη Θεσσαλία,
(54) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(44) στο Νότιο Αιγαίο,
(43) στη Στερεά Ελλάδα
(42) στην Ήπειρο,
(16) στη Δυτική Μακεδονία και
(6) στο Βόρειο Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (22.918) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (5) παραβάσεις και συνελήφθησαν (5) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (364) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (358) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.