- - -
Τετάρτη 08/04/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-83-nekr...-1884-synolika/
QUOTE
Κορονοϊός: 83 νεκροί στην Ελλάδα – 52 νέα κρούσματα, 1884 συνολικά
8 Απριλίου 2020

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 83.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 52, την Τετάρτη (08/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.884.


Πηγή: newsbomb
ppppaaaassss
Η επίσημη ενημέρωση του Υπ. Υγείας για την πανδημία 08/04/2020 | ΕΡΤ
https://www.youtube.com/watch?v=-TpWT-q6aVI
ppppaaaassss
Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ... 08.04.2020 (20:35Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6

ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57793/neo-kroysma-koron...i-sta-ioannina/
QUOTE
Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κέρκυρα, αλλά δεν χρειάστηκε η διακομιδή στα Ιωάννινα
8 Απριλίου 2020, 19:11

Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα ( Τετάρτη 8 Απριλίου ) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξακολουθούν να νοσηλεύονται τα δύο θετικά περιστατικά.

Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει βελτίωση.
Το δεύτερο αφορά τον ηλικιωμένο από την Άρτα, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αποσωλήνωσης.

Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο ασθενής είναι βελτιωμένος.
Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως την εισαγωγή του στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του και ο οποίος είναι σταθερός.
Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της σταθεροποιήθηκε.

Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξήντα τρία νέα δείγματα. Τα εξήντα δύο που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου ήταν αρνητικά. Ένα δείγμα που στάλθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ήταν θετικό. Το περιστατικό, ύστερα από την εκτίμηση της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, παραμένει σε καραντίνα στην οικία του στην Κέρκυρα και βρίσκεται υπό παρακολούθηση .

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Τα επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι όλα αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
Από το σύνολο των εκατόν έντεκα (111) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δύο ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Τα δέκα εννέα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση είναι αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκαν δέκα επτά νέα δείγματα για εξέταση .
Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Όλα τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται σήμερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2.
Λήφθηκε ένα δείγμα πιθανού περιστατικού, το οποίο βρίσκεται σε κατ΄ οίκο απομόνωση και αναμένεται αποτέλεσμα.
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Τα τρία δείγματα που εξετάσθηκαν χθες ήταν αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκαν πέντε νέα δείγματα για εξέταση .
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά είκοσι εννέα (29) δείγματα προς εξέταση, τα είκοσι τέσσερα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα πέντε ανωτέρω.

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται είκοσι άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/32057/para...tra-sto-mellon/
QUOTE
«Παράθυρο» και για επιπλέον μέτρα στο μέλλον
Ηπειρωτικός Αγών 08/04/2020 16:48

Με τη δέσμευση ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν, είναι μόνο για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού και ότι ο δήμος θα εξαντλήσει στο μέλλον τα περιθώρια για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ιωαννιτών.

Ουσιαστικά αποφασίστηκαν δύο μεγάλες δέσμες μέτρων για την ανακούφιση επιχειρήσεων και επαγγελματιών που πλήττονται από τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, με την πρώτη δέσμη να περιλαμβάνει τα μέτρα που τίθενται άμεσα σε εφαρμογή μετά και την ψήφισή τους στο δημοτικό συμβούλιο, και τη δεύτερη όσα πρέπει να ακολουθήσουν και για τα οποία πρέπει να υπάρξει η συνδρομή της κεντρικής κυβέρνησης.
Ο δήμος Ιωαννιτών, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη, θα διεκδικήσει επιπλέον πόρους για την περαιτέρω στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ενώ θα ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία οριζόντια μέτρα προκειμένου να βοηθηθεί η επιστροφή στην κανονικότητα.

Τα μέτρα που θα υλοποιηθούν άμεσα, όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή, είναι:
Οικονομική ελάφρυνση από την καταβολή ενοικίου σε δημοτικά ακίνητα όπου στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους. Ο δήμος θα προχωρήσει στη μείωση των επαγγελματικών μισθώσεων κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Για την εφαρμογή της μείωσης θα πρέπει η μίσθωση να είναι ενεργή. Στην περίπτωση που έχουν βεβαιωθεί τα οφειλόμενα μισθώματα, θα γίνει διαγραφή του αντίστοιχου βεβαιωμένου ποσού μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Απαλλαγή επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά ή περιόρισαν τη λειτουργία τους από την καταβολή τελών κοινοχρήστων χώρων. Η απαλλαγή θα έχει ισχύ από τις 14 Μαρτίου, ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων και των επιχειρήσεων, και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί. Για τους επιχειρηματίες που έχουν ήδη καταβάλει τα τέλη για την χρήση κοινοχρήστου χώρου τρέχοντος έτους, θα γίνει συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις από τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων.
Απαλλαγή επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους από ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Η απαλλαγή θα ισχύει από τις 14 Μαρτίου.
Παράταση καταβολής τέλους παρεπιδημούντων και τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων έως τις 30/08/2020 για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους ή έχουν πληγεί από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της προθεσμίας και αναστολής καταβολής, τα οφειλόμενα ποσά δε θα επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.
Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων μέχρι το τέλος Αυγούστου. Οι πληγείσες επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα με ενεργό ΚΑΔ που περιλαμβάνονται στη σχετική υπουργική απόφαση, θα έχουν έκπτωση 25% για τις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών με ημερομηνία καταβολής 30 Μαρτίου και 30 Απριλίου.

Αναστολή διδάκτρων, απαλλαγή από τροφεία
Εκτός από τον δήμο, μέτρα ανακούφισης των πολιτών λαμβάνουν και όλα τα Νομικά του Πρόσωπα.
Το Πνευματικό Κέντρο προχωρά σε αναστολή των διδάκτρων στα εκπαιδευτικά τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Ωδείο, τη Σχολή Κλασικού & Σύγχρονου Χορού, το Εικαστικό Εργαστήρι, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών και τα Κ.Δ.Α.Π. Η αναστολή έχει ισχύ έως 10 Απριλίου με δυνατότητα επέκτασης εφόσον αποφασιστεί η παράταση εφαρμογής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών τμημάτων της Επιχείρησης.
Ο ΟΚΠΑΠΑ προχωρά στην απαλλαγή καταβολής των τροφείων νηπίων και βρεφών των παιδικών και βρεφονηπιακών Σταθμών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Τα τροφεία που έχουν ήδη καταβληθεί για τον Μάρτιο, θα χρεωθούν στον μήνα κατά τον οποίο θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί Σταθμοί.
Η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Ιωαννίνων (ΔΗ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Ι.) προχωρά στη μείωση του ενοικίου των επαγγελματικών μισθώσεων κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Η απόφαση αφορά στις επιχειρήσεις για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα και έχουν αναστείλει υποχρεωτικά την λειτουργία τους για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και μόνον.
Οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναστέλλουν την καταβολή μισθωμάτων των κυλικείων που βρίσκονται εντός των σχολικών μονάδων από την 1η Μαρτίου μέχρι και την 31η Μαΐου.
Η ΔΕΥΑΙ παρατείνει κατά ένα μήνα την προθεσμία για την πληρωμή λογαριασμών χωρίς προσαυξήσεις, αναστέλλει τις διακοπές υδροδότησης σε όλες τις περιπτώσεις και ανεξαρτήτως οφειλών για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, και διατηρεί σε λειτουργία όλες τις υπηρεσίες της για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ομόφωνη η απόφαση
Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ελήφθη ομόφωνα και αξίζει να σημειωθεί πως αναγνώστηκαν από τον πρόεδρο Γ. Αρλέτο και οι προτάσεις των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα», ενώ συμμετείχε και ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, αν και δεν είναι μέλος της.
Ουσιαστικά οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, θα αποτελέσουν τη βάση για τη δεύτερη δέσμη μέτρων, καθώς η πρόταση της δημοτικής αρχής κινήθηκε στα όσα δίνεται η δυνατότητα να γίνουν άμεσα, βάσει της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Όπως δεσμεύτηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας, σε συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία, θα τις επεξεργαστούν, ώστε, όσες αφορούν το διάστημα της κρίσης, να εξειδικευτούν, να κοστολογηθούν και να κατατεθούν προς συζήτηση σε νέα συνεδρίαση.
Οι υπόλοιπες, που αφορούν το διάστημα μετά την κρίση, θα εξεταστούν κατά την περίοδο της σταδιακής άρσης των μέτρων και με βάση την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα, ο δήμος θα διεκδικήσει επιπλέον οικονομική ενίσχυση είτε μέσω των αρμόδιων υπουργείων είτε μέσω της ΚΕΔΕ και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.
«Ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν, το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο εξόδου από τα απαγορευτικά μέτρα, μπορούμε να αναπροσαρμόσουμε τα μέτρα που αποφασίσαμε, και να εξειδικεύσουμε και νέες παρεμβάσεις. Παράλληλα, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την επιπλέον επιχορήγηση του δήμου μας, αλλά και για την ένταξη και άλλων ομάδων πολιτών στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων λόγω της πανδημίας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Φ. Βάββας, σημειώνοντας πως η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου εργάστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα για να καταθέσει μία ολοκληρωμένη, κοστολογημένη και άμεσα υλοποιήσιμη πρόταση. «Η κρίση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε προτεραιότητες, αφού αυτό που πλέον προέχει είναι να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία. Ο δήμος έμπρακτα και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εξειδίκευσε την πρώτη, μεγάλη, δέσμη μέτρων. Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι ότι ο δήμος και η δημοτική αρχή καταλαβαίνουν και συμμερίζεονται την αγωνία όλων και είναι εδώ για να κάνουν το καλύτερο στην κατεύθυνση στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας», προσθέτει.
Για σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και των επαγγελματιών, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή την κατάσταση που όλοι βιώνουμε. «Ξέρουμε την αγωνία τους, αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς τους. Είμαστε εδώ, δίπλα σε όλους και θα επανέλθουμε αν κριθεί απαραίτητο. Σκοπός είναι να κερδίσουμε πρώτα την μάχη για τη ζωή και όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανορθώσουμε την οικονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στην ομοφωνία και ομοθυμία όλων των παρατάξεων στέκεται στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος. «Όλα τα μέλη στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και, μετά από έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο, καταλήξαμε σε μία σειρά αποφάσεων που απαντούν στην αγωνία των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών της πόλης. Η εποχή είναι για όλους μας δύσκολη. Για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους καθημερινούς μας ρυθμούς, θα χρειαστεί χρόνος. Κυρίως όμως θα χρειαστεί συνεργασία, χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις. Η δημοτική αρχή έχει τη διάθεση να συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις του τόπου, να ακούσει προτάσεις και να συνδιαμορφώσει τα μέτρα εκείνα που τονώσουν την τοπική οικονομία», σημειώνει χαρακτηριστικά.
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/32054/erey...s-pandimias-me/
QUOTE
Έρευνα για τις ψυχικές επιπτώσεις της πανδημίας, με στόχο την αντιμετώπισή τους
Γεωργία Χαλάτση 08/04/2020 15:22

Σε δεύτερη μοίρα, αν και εξίσου σημαντικές, μπαίνουν συνήθως οι ψυχολογικές επιπτώσεις «βίαιων» γεγονότων, όπως η πανδημία του κορωνοϊού και ο κοινωνικός αποκλεισμός που βιώνουν εκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην χώρα μας, τα περιοριστικά μέτρα εφαρμόζονται εδώ και λιγότερο από έναν μήνα, ωστόσο ο χρόνος αυτός μοιάζει να κυλάει αργά, σαν να έχουν περάσει μήνες, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πέτρος Σκαπινάκης.

Ο κ. Σκαπινάκης με την ερευνητική του ομάδα, σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας, πρόκειται να εξειδικεύσει οδηγίες για την αντιμετώπιση του στρες και τον μετριασμό των καταστροφικών αντιλήψεων, που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού στους πολίτες της χώρας.Για τον λόγο αυτό, έχει ξεκινήσει μια έρευνα με στόχο να αποτυπωθεί η φύση και η έκταση των προβλημάτων, που σχετίζονται με το άγχος και την προσαρμογή των πολιτών στην επιδημία.

Η έρευνα εξελίσσεται ήδη μέσω του διαδικτύου, όπου ο καθένας μπορεί να απαντήσει ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, και μάλιστα ήδη υπάρχουν εκατοντάδες απαντήσεις. Στόχος είναι το δείγμα να φτάσει σε έναν αριθμό ικανοποιητικό,ώστε να είναι αντιπροσωπευτικό και να προσφέρει έγκυρα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Σκαπινάκη, οι ψυχικές επιπτώσεις του περιορισμού αρχίζουν όσο παρατείνονται τα μέτρα.«Αρχικά υπήρχε αισιοδοξία ότι θα τελειώσει σύντομα και επίσης στην αρχή υπάρχουν περισσότερες αντιστάσεις σε όλους. Τις ψυχολογικές συνέπειες θα τις βλέπουμε σιγά σιγά. Από εδώ και στο εξής θα βλέπουμε περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος», σημείωσε και για τον λόγο αυτό, είναι μια ευκαιρία να συνταχθούν κάποιες επιστημονικές οδηγίες για το πώς οι πολίτες θα μπορέσουν να τις αντιμετωπίσουν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Σκαπινάκης, τα προβλήματα αυτά δεν πρόκειται να τελειώσουν με την άρση των μέτρων. «Κάποια στιγμή η πανδημία θα ελεγχθεί, σιγά σιγά ίσως στα μέσα Μαΐου περίπου, θα γίνει η άρση των μέτρων σταδιακά. Αλλά δε θα είναι όπως πριν τα πράγματα. Θα είναι μια μεταβατική φάση. Μόνο και μόνο να συνηθίσουμε να είμαστε ξανά σε στενή επαφή με άλλους, θα είναι δύσκολο. Θα είμαστε μουδιασμένοι στην αρχή και έπειτα μπορεί να υπάρξει το βάρος από άλλες συνέπειες, οικονομικές, επαγγελματικές. Καλό είναι να προετοιμαζόμαστε από τώρα γι’ αυτό και αν βοηθήσουν οι άνθρωποι, να αποτυπώσουμε την κατάσταση τώρα, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε καλύτερες οδηγίες μετά», τόνισε.

Όπως κανείς δεν έχει ανοσία στον κορωνοϊό, έτσι και κανείς δεν έχει ανοσία στο στρες, τονίζει ο κ. Σκαπινάκης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν κάποιοι περισσότερο ή λιγότερο ευάλωτοι, που από πριν μπορούν οι ειδικοί να ξεχωρίσουν.«Ακόμα και αν νομίζουμε ότι είμαστε ανθεκτικοί, ότι αντέχουμε το στρες, αυτό είναι στην θεωρία. Στην πράξη θα δούμε πως θα αντιδράσουμε μόνο αν το δεχτούμε. Δεν είναι για παράδειγμα πιο ευάλωτοι οι άνθρωποι που έχουν κάποιο προϋπάρχον πρόβλημα ψυχικής διαταραχής. Μπορεί και κάποιοι να έχουν περισσότερες δυσκολίες, αλλά, από την εμπειρία μας, δεν είναι περισσότερο από τους υπόλοιπους. Επειδή είναι μεγάλη η έκθεση στο στρες, θα είναι λίγο πολύ τυχαίο, κανείς δεν γνωρίζει την ανθεκτικότητά του από πριν. Γι’ αυτό πρέπει να κατευθύνουμε τις προσπάθειές μας προς όλο τον κόσμο, ώστε να ενημερωθεί, να διαβάσει και να αντιμετωπίσει και να προλάβει κάποια προβλήματα πριν εμφανιστούν πιο εύκολα», σημείωσε.

Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται εδώ:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc...rZMkUA/viewform
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57795/aimodosia-diorgan...kathe-somateio/
QUOTE
Αιμοδοσία διοργανώνει η ΕΠΣΗΠ -Με 2 φιάλες αίμα, επιχορήγηση 250 ευρώ σε κάθε σωματείο!
8 Απριλίου 2020, 20:11

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους μας, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, οι ερασιτέχνες παράγοντες και οι αθλητές δεν πρέπει μένουν ανενεργοί. Παρά την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, όλοι μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Δίνουμε τη μάχη ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων, μένουμε στο σπίτι για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Αντιμετωπίζουμε με ευθύνη και κοινωνική υπευθυνότητα και αυτή την κατάσταση.

Σε αυτό το πλαίσιο και ενόψει των εορτών του Πάσχα, η Ε.Ε. της ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ λαμβάνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία την Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη (15 και 16 Απριλίου) στην αίθουσα Δ.Χατζής (παλιά σφαγεία) και ώρες από 09:00 – 15:00.

Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και έχοντας υπόψη τη μεγάλη έλλειψη αίματος στα νοσοκομεία λόγω των έκτακτων συνθηκών, εκτιμάμε πως είναι η στιγμή οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να δείξουν για ακόμη μία φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο, να γίνουν παράδειγμα με την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη στους συνανθρώπους μας, σε κάθε έναν που έχει ανάγκη.

Επιπλέον η Κατασκευαστική Εταιρεία «Βρακάς – Παππας Ε.Ε. Σύγχρονες Κατασκευές Ηπείρου» αντιλαμβανόμενη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ερασιτεχνικά σωματεία θα προσφέρει οικονομική ενίσχυση της τάξης των 250 Ευρώ στα σωματεία που τουλάχιστον δύο (2) εκπρόσωποί τους θα συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία.

Επίσης οικονομική ενίσχυση από τη χορηγία αυτή θα λάβουν όλοι όσοι αποτελούν τη μεγάλη οικογένεια του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου δημοσιογράφοι,που ασχολούνται με το αγαπημένο μας άθλημα,διαιτητές, προπονητές με δεδομένη τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια συλλογής αίματος. Στους διαιτητές,προπονητές θα χορηγηθεί οικονομική βοήθεια στους συλλόγους τους. Σε όλη αυτή την προσπάθεια για μια ακόμη φορά θα είναι δίπλα στην ΕΠΣΗΠ άνθρωποι με έντονη κοινωνική ευαισθησία.

Η ΣΙΟΝΤΗΣ Ν.ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ HALL OF BRANDS στηρίζει μαζί μας την προσπάθεια αυτή.
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-08-15-32-54
QUOTE
«Σφραγίζονται» αεροδρόμια και εθνικοί δρόμοι
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 18:32

«Σφραγίζει» κάθε πιθανή κι... απίθανη έξοδο από τα αστικά κέντρα προς άλλες κατευθύνσεις η Κυβέρνηση ώστε να καταστήσει αδύνατες τις μετακινήσεις εν όψει του Πάσχα. Τα μπλόκα της Αστυνομίας θα είναι συνεχή ενώ τα πρόστιμα θα διπλασιαστούν και όσοι εντοπιστούν θα επιστρέφουν στην αφετηρία τους. Το νέο πλαίσιο που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 27 Απριλίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. «Η μάχη συνεχίζεται, ειδικά τις ημέρες του Πάσχα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και επεσήμανε ότι οι έλεγχοι στις επόμενες ώρες θα αυστηροποιηθούν σε εθνικές οδούς, διόδια και λιμάνια».

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο ίδιος «έχει τεθεί σε εφαρμογή ο έλεγχος στα διόδια σε όλη την επικράτεια από και προς τα αστικά κέντρα» και ανακοίνωσε πως «από απόψε το βράδυ, όποιος κάνει υπεραστική μετακίνηση καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, δηλαδή για να πάει στο εξοχικό του, θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφή αυτοκινήτου στη βάση του».

Επίσης, ξεκινά αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά, λόγω Πάσχα. Οι κάτοικοι της Σύμης θα μπορούν να μεταβούν στην Ρόδο για τράπεζα ή φαρμακείο, αλλά όχι να μετακινηθούν οι κάτοικοι της Ρόδου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: «Εξαρχής τονίζουμε ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας. Το Πάσχα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τους ηλικιωμένους. Είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο ιδιαίτερα τις μέρες του Πάσχα».

Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. «Τα περισσότερα μέτρα δεν είναι καινούργια. Η πλειοψηφία τα σέβεται. Το μόνο που αλλάζει είναι η αυστηροποίηση των μέτρων» διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς. «Εάν κάποιοι κάνουν χρήση άδειας και πάνε στα χωριά τους, με δική τους ευθύνη θα παραμείνουν εκεί» τόνισε σε αυστηρό ύφος.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον.
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-08-17-38-29
QUOTE
Δώρο Πάσχα: Ποιοι το δικαιούνται
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 20:38

Έναν νέο οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για τον τρόπο καταβολής του δώρου Πάσχα για το έτος 2020 στους δικαιούχους λόγω της κρίσης του κορονοϊού εξέδωσε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ( ΙΝΕ).

Αναλυτικά:

Γενικά για το δώρο Πάσχα

Το δώρο Πάσχα, όπως και το δώρο Χριστουγέννων, είναι κατοχυρωμένα για όλους τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα στην ελληνική επικράτεια από την Εθνική Γενική ΣΣΕ. Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τα δώρα εορτών είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζομένου από την αξίωση καταβολής τους.

2.Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται δώρο Πάσχα;

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, σε οποιονδήποτε εργοδότη, δικαιούνται δώρο Πάσχα.

3.Πότε καταβάλλεται το δώρο Πάσχα;

Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη, εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Για το δώρο Πάσχα αποδίδονται εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) και φόρος μισθωτών υπηρεσιών. Το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος αλλά μόνο σε χρήμα.

Σε περίπτωση που το δώρο Πάσχα δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι ή/και τα σωματεία μπορούν και πρέπει να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά. Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη, ενώ παράλληλα διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι εργαζόμενοι ή/και τα σωματεία τους έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν μήνυση απευθείας στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Επισημαίνεται ότι στη μηνυτήρια αναφορά θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία της επιχείρησης και τα στοιχεία κατοικίας του εργοδότη, εάν αυτό είναι δυνατό, δεδομένου ότι η διαδικασία του αυτοφώρου διαρκεί 48 ώρες.

Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Πάσχα, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, οι κοινωνικοί επιθεωρητές εργασίας του ΣΕΠΕ έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους, και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

4.Τι προβλέπεται για την καταβολή δώρου Πάσχα το 2020;

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, η ΠΝΠ της 30ής Μαρτίου 2020 (άρθρο 19) προβλέπει αναφορικά με το δώρο Πάσχα τα ακόλουθα:

- Οι επιχειρήσεις-εργοδότες των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί με απόφαση της δημόσιας αρχής καθώς και οι επιχειρήσεις-εργοδότες οι οποίοι ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται σημαντικά λόγω των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας μπορούν να καταβάλουν το δώρο Πάσχα μέχρι την 30ή Ιουνίου 2020.

- Στην περίπτωση κατά την οποία η εργασιακή σχέση των απασχολουμένων στις ανωτέρω επιχειρήσεις-εργοδότες τίθεται σε αναστολή και η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, έως την αναστολή της, δεν καλύπτει ολόκληρη τη χρονική περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους, το δώρο Πάσχα καταβάλλεται μειωμένο, λαμβάνοντας υπόψη για τον υπολογισμό του το χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης έως την αναστολή αυτής, ενώ το ποσό του δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης καταβάλλεται από το κράτος. Στις παραπάνω περιπτώσεις το δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει του καταβαλλόμενου μισθού ή ημερομισθίου την προηγούμενη της ημερομηνίας αναστολής της εργασιακής σχέσης.

5.Covid-19: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση προσωπικού νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων δομών του Υπουργείου Υγείας καθώς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με την ΠΝΠ 30.3.2020 (άρθρο 4), στο πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί στα νοσοκομεία, στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΙΦΕΤ ΑΕ), στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στα κέντρα υγείας, στα κέντρα ψυχικής υγείας και στα αγροτικά ιατρεία, στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, στις Υγειονομικές Περιφέρειες (Υπε) και στην κεντρική υπηρεσία των ΥΠε, καθώς επίσης στο πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καταβάλλεται για το έτος 2020 έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς το ήμισυ του καταβαλλόμενου μηνιαίου βασικού μισθού.

Η παραπάνω οικονομική ενίσχυση χορηγείται στο ακέραιο εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 16 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και 15 Απριλίου 2020, και καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του μηνός Απριλίου 2020, διαφορετικά καταβάλλεται τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ανάλογο προς αυτό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της μισθοδοσίας του δικαιούχου.

Η οικονομική ενίσχυση δεν καταβάλλεται στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο υπάλληλος ή το προσωπικό που απασχολείται στους ανωτέρω φορείς απουσιάζει με οποιαδήποτε άδεια κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του COVID-19 και μέχρι τις 15 Απριλίου 2020, με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια και την άδεια ειδικού σκοπού.Η παραπάνω παροχή είναι ακατάσχετη.

6.Πώς υπολογίζεται το δώρο Πάσχα;

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, στην περίπτωση που η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα, ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, δικαιούται να λάβει αναλογία δώρου, η οποία υπολογίζεται ως εξής: προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο, ενώ για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Εάν η σχέση εργασίας διαρκέσει λιγότερο από οκτώ ημέρες, δικαιούται ανάλογο κλάσμα για δώρο Πάσχα.

Εκτός από την περίπτωση που η εργασία παρασχέθηκε χωρίς διακοπή όλο το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 30ή Απριλίου, στο διάστημα αυτό συνυπολογίζονται και όλες οι ημέρες που οι εργαζόμενοι-ες απουσιάζουν νόμιμα από την εργασία τους (π.χ. με ετήσια άδεια, με άδεια μητρότητας, με σπουδαστική άδεια). Ειδικά ως προς την απουσία των εργαζομένων λόγω ασθένειας, στο διάστημα υπολογισμού του δώρου Πάσχα συνυπολογίζονται τα «τριήμερα ασθενείας», δηλαδή ο χρόνος απουσίας κατά τον οποίο δεν καταβάλλεται επίδομα ασθενείας, ενώ αφαιρούνται τα διαστήματα που καταβάλλεται από τον ασφαλιστικό φορέα επίδομα ασθενείας.

Παράδειγμα: Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 60 μέρες και πήρε επίδομα ασθενείας από το ασφαλιστικό του ταμείο για 40 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 40 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 60.

Το δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει των πράγματι καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία, το δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση. Τακτικές αποδοχές θεωρούνται ο μισθός ή το ημερομίσθιο καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος) που καταβάλλεται από τον εργοδότη ως συμβατικό ή νόμιμο αντάλλαγμα της παρεχόμενης εργασίας τακτικά κάθε μήνα ή επαναλαμβάνεται περιοδικά κατά ορισμένα διαστήματα του χρόνου.

Τακτικές αποδοχές αποτελούν, μεταξύ άλλων, η αμοιβή για τακτική νόμιμη υπερωριακή εργασία, υπερεργασία, εργασία την Κυριακή, σε αργίες, σε νυχτερινές ώρες, τα πριμ παραγωγικότητας, το επίδομα κατοικίας κ.λπ. όταν χορηγούνται κατ' επανάληψη σε τακτά χρονικά διαστήματα κ.λπ. Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας. Συνεπώς ο μισθωτός θα λάβει το δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας, ο οποίος ανέρχεται σε 0,04166.

Παράδειγμα: εργαζόμενος με δώρο Πάσχα 900 ευρώ, με την προσαύξηση του συντελεστή αδείας θα πρέπει να πάρει 938 ευρώ.
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...955-49paravates
QUOTE
49 οι παραβάσεις την Τρίτη στην Ήπειρο
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 13:20

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 7 Απριλίου:

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.839) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:
(673) στην Αττική,
(220) στη Θεσσαλονίκη,
(157) στην Κεντρική Μακεδονία,
(127) στη Δυτική Ελλάδα,
(146) στα Ιόνια Νησιά,
(98) στην Πελοπόννησο,
(97) στη Θεσσαλία,
(67) στην Κρήτη,
(56) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(55) στο Νότιο Αιγαίο,
(53) στη Στερεά Ελλάδα
(49) στην Ήπειρο,
(26) στο Βόρειο Αιγαίο και
(15) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (24.757) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς παραβάσεις, βεβαιώθηκαν (13) περιπτώσεις και συνελήφθησαν (11) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (383) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (369) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.