- - -
Πέμπτη 09/04/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://soccerplus.gr/%cf%83%cf%84%ce%b1%ce...7%ce%bd-%ce%b5/
QUOTE
Σταθερή η καμπύλη του κορωνοϊού στην Ελλάδα, 71 νέα κρούσμα, 86 συνολικά θάνατοι
9 Απρ 2020, 6:19 μμ

Σταθερή και ελπιδοφόρα παραμένει η καμπύλη του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 71 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1955, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 86 είναι συνολικά αυτοί που έχασαν τη ζωή τους από τον νέο ιό, αφού καταγράφηκαν τρεις θάνατοι σήμερα.
ppppaaaassss
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
https://www.youtube.com/watch?v=E1q-9G4hALw
ppppaaaassss
Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ... 09.04.2020 (19:45Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57830/veltionetai-i-yge...o-sta-ioannina/
QUOTE
Βελτιώνεται η υγεία των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στα Ιωάννινα
9 Απριλίου 2020, 15:02

Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Πέμπτη 9 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό. Πρόκειται για τον ασθενή από τα Ιωάννινα, ο οποίος είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει σταθερή βελτίωση.
Στη ΜΕΘ μεταφέρθηκε σήμερα ο ηλικιωμένος από την Άρτα, αφού η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά βελτιωμένη.
Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την κατάσταση της υγείας του ασθενή να παρουσιάζει βελτίωση.
Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, με την υγεία του ασθενή να παραμένει σταθερή.
Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι βελτιωμένη.

Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα έξι (46) νέα δείγματα. Τα τριάντα τρία που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου ήταν αρνητικά. Τα υπόλοιπα δέκα τρία αφορούν δείγματα που στάλθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και είναι όλα αρνητικά .

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»:
Τα δύο δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση.
Από το σύνολο των εκατόν δέκα πέντε δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα τέσσερα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ:
Τα δέκα επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση είναι αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκαν είκοσι νέα δείγματα για εξέταση .
Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται ένα πιθανό περιστατικό SARS-COV-2, του οποίου το αποτέλεσμα δείγματος αναμένεται.
Δεν λήφθηκε άλλο δείγμα πιθανού περιστατικού.
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ:
Τα πέντε δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά είκοσι εννέα δείγματα και ήταν όλα αρνητικά.

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται είκοσι (20) άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης.
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-09-15-36-17
QUOTE
Αυστηροί έλεγχοι σε δρόμους και παραδρόμους
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 18:36

Ο Στέλιος Πέτσας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε ως αβάσιμα τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν ημερομηνίες εξόδου από τα μέτρα.

Μάλιστα τόνισε ότι θα υπάρχουν συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι σε δρόμους και παραδρόμους τις ημέρες του Πάσχα. Μάλιστα τόνισε ότι ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών για «να γιορτάσουμε το Πάσχα του χρόνου με τις οικογένειές μας».

«Όσο δύσκολο και κρίσιμο είναι να αντιμετωπίσουμε την κρίση, τόσο σημαντικό να συνεχίσουμε τη ζωή μας από εκεί που την αφήσαμε, δηλαδή σε σημείο ανάκαμψης» εξήγησε. Ο κ. Πέτσας ήταν ξεκάθαρος ως προς τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις προθέσεις κάποιων να φύγουν προς τα χωριά το Πάσχα.

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε πως θα γίνουν παντού έλεγχοι ενώ επανέλαβε πως τα πρόστιμα θα διπλασιαστούν. «Παρακαλώ τους συμπολίτες μας να μην ξεχνούν πως αν επικαλούνται μετακίνηση με το πρόσχημα της πρώτης κατοικίας δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων».


https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-09-15-30-01
QUOTE
Κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 18:30

Οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Αυτό έκανε σαφές, με κατηγορηματικό τρόπο, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις στην ενημέρωση της Πέμπτης. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι οι πιστοί θα παραμείνει συνεπείς στην αρχή «μένουμε σπίτι» ώστε έτσι «να βγούμε νικητές» Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι για την κατ' οίκον προσευχή - οι εκκλησίες μας θα είναι κλειστές για τους πιστούς το Πάσχα» διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Πέρα, απ' όσα αναφέρουν οι αποφάσεις της Πολιτείας, η Ιερά Σύνοδος προτρέπει όλους τους πιστούς να κατανοήσουν ότι τη φετινή Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση, κατ' άκραν εκκλησιαστική οικονομία και επειδή οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των καιρών, οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι, προσηλωμένοι στην κατ᾿ οίκον προσευχή», τόνισε σήμερα ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών.

Μάλιστα και ειδικότερα για την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία αναφέρει ότι οι ναοί θα είναι ανοικτοί 11.00-13.00 τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και 13.00-17.00 τη Μεγάλη Παρασκευή, δύο (2) ώρες μετά την απόλυση των Ιερών Ακολουθιών, επισήμανε ότι «αυτό είναι ένα καθαρά περιοριστικό μέτρο που συνδέεται αποκλειστικά με την παράγραφο 6 της διυπουργικής απόφασης: "Επιτρέπεται η συνέχιση των διοικητικών λειτουργιών των χώρων θρησκευτικής λατρείας'' και αφορά μόνο τους ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό των Ιερών Ναών».

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να έλθει στην εκκλησία». τονίζει. Οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς κι αυτό είναι το νόημα της «κεκλεισμένων των θυρών» τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών.


https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-09-16-33-04
QUOTE
Δεν συστήνονται μάσκες και γάντια
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 19:33

Διευκρινίσεις όσον αφορά τη γενικευμένη χρήση μασκών και γαντιών από τους πολίτες, ως μέσων προφύλαξης από τον κορωνοϊό, έδωσε, κατά την ημερήσια ενημέρωση, ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσίοδρας τόνισε ότι δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μάσκας από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ακόμη πως και η χρήση γαντιών μίας χρήσεως στην καθημερινότητα μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε, σχετικά με τη χρήσης μάσκας από το γενικό κοινό η επιτροπή συμφώνησε με τον ευρωπαϊκό CDC πως μπορεί να βοηθήσει κατά περίπτωση, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και σε περιπτώσεις έντονου συγχρωτισμού.

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως η ψευδής αίσθηση ασφάλειας που δίνει στον γενικό πληθυσμό δεν βοηθά. Παράλληλα, σημείωσε πως και οι ιατρικές μάσκες με βαλβίδες και πάλι από τον γενικό πληθυσμό μπορεί να αποβούν επικίνδυνες.

Όσον αφορά τα γάντια, κατά τον κ. Τσιόδρα υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι η χρήση βοηθά στην προστασία από τον ιό. «Η χρήση στις εξωτερικές δραστηριότητες δεν συστήνεται, διότι αποσπούν από τον καθαρισμό χεριών».

«Η χρήση τους από εμάς, το γενικό κοινό, σε εξωτερικές δραστηριότητες, όπως π.χ. τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό», ανέφερε.
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/32098/syst...n-kai-plateion/
QUOTE
Συστηματική απολύμανση δρόμων και πλατειών
Ηπειρωτικός Αγών 09/04/2020 13:52

Με την απολύμανση κοινόχρηστων χώρων, δρόμων και πλατειών συνεχίζει ο δήμος Ιωαννιτών τις παρεμβάσεις με στόχο τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Είχαν προηγηθεί απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια, τις σχολικές μονάδες και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς από τον δήμο και τα Νομικά πρόσωπα, αλλά και σε κτίρια όπως το Δικαστικό μέγαρο.

Τις τελευταίες ημέρες, οι υπηρεσίες του δήμου συνεχίζουν με τον καθαρισμό των εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων, δρόμων και πεζοδρομίων από ειδικό υδροφόρο όχημα και στη συνέχεια ακολουθεί απολύμανση.

Το πρόγραμμα πλυσίματος και απολυμάνσεων υλοποιείται τόσο στην πόλη όσο και σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς συνέστησε στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία, τονίζοντας πως ο δήμος συμβάλλει από την πλευρά του με όλες τις δυνατότητες που έχει στην προστασία της δημόσιας υγείας.


https://www.agon.gr/epikairotita/32109/aped...heia-sto-spiti/
QUOTE
Απέδειξε την αναγκαιότητά του το «Βοήθεια στο Σπίτι»
Γεωργία Χαλάτση 09/04/2020 16:25

Στους… αφανείς ήρωες των ημερών εντάσσονται και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» όπως και στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών, που συνεχίζουν με μεγαλύτερη ακόμη ένταση να προσφέρουν τη στήριξή τους σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» εξακολουθούν να εξυπηρετούν τους ωφελούμενους που εξυπηρετούσαν μέχρι σήμερα, βοηθώντας τους από την παροχή φαρμάκων μέχρι και τη διεκπεραίωση καθημερινών λειτουργιών, όπως τα ψώνια ή τη συνταγογράφηση.

Επιπλέον, από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων, έχει δοθεί βαρύτητα και σε άλλα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και λόγω της πανδημίας δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν.Τα αιτήματα αυτά φθάνουν στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Ιωαννιτών και τις κοινωνικές υπηρεσίες μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 15420.

Ο αριθμός των αιτημάτων δεν είναι τόσο αυξημένος όσο αρχικά αναμένονταν, ενώ το 70 – 80% αυτών μπορούν να ικανοποιηθούν και ικανοποιούνται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου, ο οποίος σημείωσε πως τα υπόλοιπα είναι ζητήματα τα οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί η υπηρεσία.

Παρά ωστόσο την αξία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που πάνω από δέκα χρόνια έχουν αγκαλιάσει όλοι οι δήμοι, εξάροντας την αποτελεσματικότητά του στην φροντίδα ευπαθών πολιτών, οι εργαζόμενοι παραμένουν συμβασιούχοι, με την προκήρυξη για τη μονιμοποίηση τους να αναμένεται τις επόμενες ημέρες.«Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες και θα πρέπει κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι να μονιμοποιηθούν, γιατί εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες. Πρέπει η υπηρεσία να στηριχθεί και να ενισχυθεί γιατί θα ακολουθήσουν επιπτώσεις του κορονοϊού, όχι σε επίπεδο υγειονομικό, αλλά οικονομικό και οι ανάγκες θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα», σημείωσε.

Ο κ. Πάνου διευκρίνισε δε πως οι εργαζόμενοι του προγράμματος στον δήμο Ιωαννιτών, αντίθετα με ότι συμβαίνει σε άλλες περιοχές, λαμβάνουν κανονικά τη μισθοδοσία τους.


Ξεκίνησε η διανομή ΤΕΒΑ
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του προγράμματος αλλά και ευρύτερα του ΟΚΠΑΠΑ και της Κοινωνικής Υπηρεσίας εκτελούν και τη διανομή τροφίμων (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, γάλα, ελαιόλαδο) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD», με επικεφαλής εταίρο την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ιωαννίνων ΤΕΒΑ, που γίνεται πλέον κατ΄ οίκον λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Μέσω του προγράμματος εξυπηρετούν 1500 οικογένειες και σχεδόν 3500 άτομα συνολικά στους δήμους του νομού Ιωαννίνων. Στην ίδια δράση συμβάλλουν σημαντικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η «Μέριμνα». Η δράση θα συνεχίζεται καθημερινά μέχρι τις 23 Απριλίου.
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57832/odigies-gia-tis-a...odo-toy-pascha/
QUOTE
Οδηγίες για τις αγορές και τις συναλλαγές την εορταστική περίοδο του Πάσχα
9 Απριλίου 2020, 19:24

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα παρακάτω για τις αγορές και τον τρόπο συναλλαγών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα:

Η Υπηρεσία μας στα πλαίσια της προστασίας του καταναλωτικού κοινού και εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης που παρουσιάζεται εθιμικά κατά την διάρκεια του εορτασμού του Πάσχα και προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ενημερώνει τους καταναλωτές για τα ακόλουθα:

1. Η αγορά προϊόντων και παροχής υπηρεσιών διέπονται από τους κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.(ΥΑ 91354/24-8-17 ΦΕΚ2983/Β/30-8-17), τον Ν.4177/6-8-13 (ΦΕΚ173/Α/8-8-13) και τον Ν.4497/17 (ΦΕΚ171/Α/13-11-17)

2. Όλες οι συναλλαγές, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρ. 66 του Ν.4446/2016(ΦΕΚ 240/Α/2016), μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω καρτών πληρωμής των τραπεζικών συστημάτων καθώς και να υπάρχει εκ των προτέρων πληροφόρηση για την αποδοχή καρτών.

3. Τις ημέρες του Πάσχα το ηλεκτρονικό εμπόριο θα αυξηθεί σημαντικά. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεχτικοί καθώς έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, των ηλεκτρονικών καταστημάτων και των διαφημίσεων που προβάλλουν. Για τον λόγο αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει,
* Να βεβαιώνονται ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα που επιλέγουν, παρέχει τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς του, όπως υποχρεούται (υπεύθυνος διαχειριστής, εμπορική επωνυμία, ΑΦΜ, αριθμός ΓΕΜΗ), καθώς και τη διεύθυνσή του με τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, fax, e-mail). Για τη διασταύρωση των στοιχείων των επιχειρήσεων που έχουν έδρα ή υποκατάστημα στην Ελλάδα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.businessregistry.gr/publicity/index
* Να ελέγχουν αν υφίστανται και διατυπώνονται με σαφήνεια οι «όροι και προϋποθέσεις» για τη διενέργεια της συναλλαγής.
* Να βεβαιώνονται ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα διαθέτει σύστημα ασφαλούς πληρωμής («λουκετάκι» στο κάτω μέρος της σελίδας και διεύθυνση που ξεκινά με https://) πριν προχωρήσουν σε συναλλαγή μέσω υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων.
* Προσωπικές πληροφορίες και κωδικοί των καρτών δεν θα πρέπει να δίδονται.
* Πολλές τράπεζες προσφέρουν πλέον την επικύρωση της συναλλαγής με έξτρα pin που αποστέλλεται στο κινητό με sms.
* Η συναλλαγή διασφαλίζεται περισσότερο επιλέγοντας στον τρόπο πληρωμής την αντικαταβολή.

4. Θα πρέπει να αποφεύγονται οι προμήθειες οποιοδήποτε τροφίμου από ανώνυμους, πλανόδιους μικροπωλητές ή άγνωστους προμηθευτές. Οι πλανόδιοι πωλητές που είναι αδειοδοτημένοι θα πρέπει να έχουν αναρτημένη την άδεια πώλησης και να την επιδεικνύουν όποτε ζητηθεί.

5. Τα σφάγια αμνοεριφίων:
1). Ελληνικής καταγωγής που γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και έχουν σφαγεί στην Ελλάδα πρέπει να φέρουν δύο σφραγίδες: α) σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού», στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και β) σφραγίδα παραλληλόγραμμου σχήματος χρώματος ερυθρού, εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη <<ΕΛΛΑΣ>> ή <<ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ>>
2). Τα σφάγια αμνοεριφίων που εκτράφηκαν στην Ελλάδα ή σε άλλες κοινοτικές χώρες και έχουν σφαγεί στη χώρα μας πρέπει να φέρουν, σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού» (χρωστική Ε 133), στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και την ανάλογη επισήμανση για τη χώρα εκτροφής π.χ. Ελληνικής Εκτροφής, Ρουμάνικης Εκτροφής.
3). Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε άλλες κοινοτικές χώρες και διακινούνται προς τη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά, σφραγίδα σε χρώμα επιλογής της κάθε κοινοτικής χώρας, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και τα χαρακτηριστικά στοιχεία (κωδικό σφαγείου χώρας και διακριτικών της ΕΟΚ) τα οποία εφαρμόζονται στη χώρα σφαγής τους.
4). Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε τρίτες χώρες (μη κοινοτικές) και εισάγονται στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά, σφραγίδα που προβλέπει η κάθε τρίτη χώρα η οποία θα είναι χρώματος καστανού

6. Η συκωταριά, η οποία δε συνοδεύει το αρνί, θα πρέπει να βρίσκεται εντός πλαστικού περιέκτη και να υπάρχει ετικέτα στην οποία θα αναγράφονται ευκρινώς τα στοιχεία της εταιρείας, ο κωδικός αριθμός κτηνιατρικής έγκρισης, η χώρα προέλευσης, οι ημερομηνίες παραγωγής και λήξης, οι ημερομηνίες ψύξης και κατάψυξης, καθώς και η θερμοκρασία συντήρησης.

7. Οι επαγγελματίες έχουν την Υποχρέωση να αναρτούν πινακίδες με τις προβλεπόμενες ενδείξεις ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν:
1). την τιμή διάθεσης του προϊόντος αλλά και την τιμή της μονάδας μέτρησης (π.χ. 5,00€/Kg)
2). την προέλευση των προϊόντων καθώς είναι υποχρεωτική η ανάρτηση της προέλευσης για κάθε είδους κρέατα και οπωρολαχανικά
3). επισημαίνεται η υποχρέωση της τήρησης της κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά με την επισήμανση του βοείου κρέατος με την τοποθέτηση των ετικετών με το εξωτερικό μπλε περίγραμμα για τα βοοειδή τα οποία γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα (Ελληνικό βόειο κρέας) και την ετικέτα χωρίς μπλε εξωτερικό περίγραμμα για τα βοοειδή τα οποία δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα αλλά εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα.
4). την ύπαρξη αυτοκόλλητης ετικέτας κατά την ζύγιση του κρέατος η οποία αναφέρει την τιμή, την τιμή ανά κιλό, τα κιλά, την προέλευση.
5). την έκδοση αποδείξεων ταμειακής μηχανής έστω και αν η συναλλαγή πραγματοποιείται μέσω καρτών πληρωμής.
6). όλες οι παραπάνω επισημάνσεις θα πρέπει να αναγράφονται στην ελληνική γλώσσα

8. Ο κιμάς πρέπει να κόβεται παρουσία του πελάτη από τεμάχιο της αρεσκείας του, πλην του τυποποιημένου κιμά που εφόσον προσφέρεται τέτοιος με ειδική κτηνιατρική άδεια, θα πρέπει να είναι σε πακέτο με τις προβλεπόμενες ενδείξεις που περιγράφονται στην ετικέτα του βοείου κρέατος και επί πλέον η χώρα παρασκευής (κοπής) του κιμά και η ημερομηνία παρασκευής του.

9. Το κοτόπουλο πρέπει να έχει το καρτελάκι του κρεοσκοπικού ελέγχου από την κτηνιατρική υπηρεσία και τα τεμαχισμένα να πωλούνται συσκευασμένα με τις ενδείξεις του εργαστηρίου.

10. Τα αυγά πρέπει να είναι ωοσκοπημένα και με καθαρό κέλυφος και δεν πρέπει να πλένονται όταν πρόκειται να διατηρηθούν στο ψυγείο, γιατί έτσι αφαιρείται το εξωτερικό υμενίδιό τους και επιταχύνεται η αλλοίωσή τους.

11. Τα αλλαντικά πρέπει να έχουν καθαρό, στεγνό, γυαλιστερό περίβλημα. Να μην έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση και να μην υπάρχει αλλαγή χρώματος.

12. Ιδιαίτερη προσοχή στις σωστές θερμοκρασίες συντήρησης των τροφίμων και στην επισήμανση τόσο των συσκευασμένων προϊόντων όσο και των ευαλοιώτων τροφίμων (όπως νωπό βούτυρο, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, ταραμοσαλάτες, μελιτζανοσαλάτες, τζατζίκι, σοκολάτες, αρτοσκευάσματα, πασχαλινά τσουρέκια κ.α.) τα οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρουν την ημερομηνία παραγωγής-ανάλωσης προϊόντος.

13. Προσοχή στις τοξικές βαφές. Πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο οι εγκεκριμένες και ασφαλείς βαφές που καθορίζονται από αντίστοιχη διάταξη του Κ.Τ.Π.

14. Τέλος, τα παιχνίδια πρέπει να έχουν την σήμανση “CE” που σημαίνει ότι έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών, οι ενδείξεις και οδηγίες στα Ελληνικά είναι υποχρεωτική. Προσοχή στα παιχνίδια που πωλούνται υπαιθρίως. Να αποφεύγονται εάν είναι χωρίς σήμα κατασκευής που να δείχνει την προέλευσή τους.
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.