- - -
Κυριακή 12/04/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57908/se-kali-katastasi...nes-epafes-toy/
QUOTE
Σε καλή κατάσταση το νέο κρούσμα των Ιωαννίνων – Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι διαπιστωμένες επαφές του
12 Απριλίου 2020, 18:28

Ένα νέο περιστατικό κορωνοϊού εισήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Ο ασθενής είναι με ήπια συμπτώματα, ενώ οι κοντινές του επαφές είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση και παρακολουθούνται.

Αναλυτικά η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Κυριακή 12 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Α.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.
Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει πολύ σημαντική βελτίωση.
Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.
Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο ασθενής είναι σταθερά βελτιωμένος.
Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή .
Το τρίτο περιστατικό εισήχθη χθες το απόγευμα. Πρόκειται για νεαρό άντρα από τα Ιωάννινα, το οποίο παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και η εισαγωγή του έγινε αφού το δείγμα που ελήφθη και εξετάσθηκε ήταν θετικό. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είναι πολύ καλή.

Σήμερα έλαβε εξιτήριο από τη Μονάδα Λοιμωδών ασθενής από την Π.Ε. Πρέβεζας, αφού η υγεία του είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Οι διαπιστωμένες επαφές του νέου θετικού περιστατικού, που προέκυψαν από την άμεση ιχνηλάτηση βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας.
Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τριάντα νέα δείγματα. Τα τέσσερα αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα υπόλοιπα είκοσι έξι τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Τα είκοσι πέντε ήταν αρνητικά και το ένα διαπιστώθηκε θετικό (αφορά το νέο ασθενή που εισήχθη στη Μονάδα Λοιμωδών).

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Τα έξι δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες για εξέταση είναι αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκε ένα νέο δείγμα για εξέταση.
Από το σύνολο των εκατόν τριάντα (130) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα , το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για το ένα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Τα δέκα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση είναι αρνητικά.
Σήμερα ελήφθησαν τρία νέα δείγματα και αναμένονται αποτελέσματα.
Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια εξήντα έξι (366) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα τρία ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση τέσσερα πιθανά περιστατικά, εν αναμονή αποτελεσμάτων τους από δείγματα που ελήφθησαν χθες και σήμερα.
Πέραν των ανωτέρω σήμερα διαβιβάστηκαν ως αρνητικά για SARS-COV-2, δύο δείγματα που είχαν αποσταλεί από την Παρασκευή
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών , που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά (ασθενείς) που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο σήμερα.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα τρία (33) δείγματα και ήταν όλα αρνητικά .

Στο Camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται σαράντα ένα (41) άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι περισσότεροι Γάλλοι υπήκοοι για τους οποίους βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την προώθησή τους στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-98-than...114-sto-synolo/
QUOTE
98 θάνατοι στην Ελλάδα – 33 νέα κρούσματα – 2.114 στο σύνολο
12 Απριλίου 2020

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Πέντε ακόμη συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανόντων να ανέρχεται πια σε 98 εκ των οποίων 26 (26.5%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 72 έτη και το 88.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 33 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Κυριακή (12/04), με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.114 εκ των οποίων το 56.9% αφορά άνδρες. Από αυτά, 542 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 819 (38.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.


Παράλληλα, 76 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 15 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Πηγή: newsbomb
ppppaaaassss
Επίσημη σημερινή απογευματινή ενημέρωση 12/04/2020 | ΕΡΤ
https://www.youtube.com/watch?v=uaCUfHoiSjc
ppppaaaassss
Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 12.04.2020 (22:30Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/32204/apag...ki-kai-frontzo/
QUOTE
«Απαγορευτικό» σε παραλίμνιο, περιφερειακή και Φρόντζο
Ηπειρωτικός Αγών 12/04/2020 18:29

Την απαγόρευση κυκλοφορίας στο παραλίμνιο της πόλης, στην περιφερειακή οδό και στο άλσος του Φρόντζου αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, η προσωρινή απαγόρευση αφορά την παραλίμνια περιοχή, από πλατεία Μαβίλη μέχρι και το τέλος του ποδηλατοδρόμου (περιοχή Κατσικάς), τους παράδρομους εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση της οδού Σταύρου Νιάρχου έως το τούνελ αεροδρομίου – Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου) και το περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων (περιοχή Φρόντζου).

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών ισχύει άμεσα, από σήμερα δηλαδή 12 Απριλίου έως και τις 27 του μήνα. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επομένης και καθ’ όλο το 24ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία στην περιοχή ευθύνης τους. Μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή του ανωτέρω προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας.


https://ioannina-arena.blogspot.com/2020/04/2704.html#more
QUOTE
Από σήμερα, έως 27/04, απαγορεύεται η κυκλοφορία σε παραλίμνιο, παράκαμψη και αισθητικό δασύλλιο!!!
Κυριακή, 12 Απριλίου 2020

Μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε παραλίμνιο, περιφερειακή (παράκαμψη Ιωαννίνων) καθώς και στο δασύλλιο του Φρόντζου πήρε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη για την αντιμετώπιση της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε την Κυριακή και τίθεται σε ισχύ από τις 12 Απριλίου και μέχρι τις 27 του μήνα. Η ανάγκη λήψης μέτρων στις περιοχές αυτές είχε επισημανθεί τις τελευταίες ημέρες από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών. Η απόφαση αναρτήθηκε στην Διαύγεια και μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών σε σημεία του Δήμου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

α) Παραλίμνιος περιοχή από πλατεία Μαβίλη μέχρι και το τέλος του ποδηλατοδρόμου (περιοχή Κατσικάς)

β) Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση της οδού Σταύρου Νιάρχου έως το τούνελ αεροδρομίου- Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου)

γ) Περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων (περιοχή Φρόντζου).


Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύσει από την 12-04-2020 έως και την 27-04-2020 και ώρα 08:00.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 14:00 έως την 08:00 της επομένης και καθ΄όλο το 24-ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία στην περιοχή ευθύνης τους.

Μετά το πέρας του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας.
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-12-19-00-53
QUOTE
"Θα κινηθούν οι εισαγγελικές αρχές"
Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 22:00

Μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα 12 Απριλίου 2020 σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


"Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες".
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-12-14-10-53
QUOTE
Υπό κατάρρευση ο ελληνικός τουρισμός
Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 17:10

Υπό εκτροχιασμό βρίσκεται η μεγάλη ατμομηχανή της χώρας μας, που δεν είναι άλλη από τον τουρισμός, ο οποίος εξαιτίας των επιπλοκών που επιφέρει ο κορωνοϊός κινδυνεύει από πυλώνας της οικονομίας μας να μετατραπεί σε μεγάλο ασθενή.

Ενδεικτικά του «χτυπήματος» που θα αποφέρει στην ελληνική οικονομία ο κορωνοϊός είναι τα όσα είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο Χάρης Θεοχάρης, έκανε λόγο ακόμα και για πτώση 50% στον τουρισμό φέτος.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη το πλήγμα του κορωνοϊού είναι ήδη πολύ μεγάλο, καθώς ξεπερνά το 35% η πτώση, ενώ συμπλήρωσε πως μπορεί να φτάσει ακόμα και το 50%.

Μάλιστα, εξήγησε πως οι απώλειες δεν μπορούν να υποκατασταθούν από τον εσωτερικό τουρισμό, καθώς η αναλογία με τον εξωτερικό τουρισμό είναι 90 προς 10.

Σχετικά με την προστασία των εργαζομένων του κλάδου, τόνισε ότι με την ένταξη και των ξεναγών στα προστατευτικά μέτρα έκλεισαν όλες οι «τρύπες» στη στήριξή τους.

Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί το πλέγμα προστασίας και πως η κυβέρνηση εργάζεται πλάνο για την γρήγορη επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου.

Από την πλευρά του, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, ο οποίος τόνισε ότι ο ελληνικός τουρισμός διανύει την μεγαλύτερη κρίση που έχει περάσει ποτέ.

«Στην Ελλάδα μόνο στα ξενοδοχεία, υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί περίπου 4,5 δισ. ευρώ. Την εξέλιξη την παρακολουθούμε για να στηρίξουμε στα δύσκολα αυτούς τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το αν είναι χαμένη η τουριστική σεζόν, απάντησε ότι για να μπορέσουμε να δεχθούμε τουρίστες θα πρέπει πρώτα να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα ασφαλούς εισόδου, κάτι πάνω στο οποίο εργάζεται η κυβέρνηση.

Από εκεί και πέρα θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις του τουρισμού, είπε, και αναφέρθηκε στις δυνατότητες χρηματοδότησης και διευκολύνσεων για να υπάρχει ρευστότητα.

Δυστυχώς, ο εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί να αναπληρώσει τις απώλειες από τους τουρίστες του εξωτερικού, παραδέχθηκε και εκείνος με την πλευρά του.

Για τους εποχικούς υπαλλήλους είπε πως «θα πάρουν το επίδομα ανεργίας και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε».

epiruspost.gr
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-12-12-11-31
QUOTE
ΓΕΕΘΑ: Σε ισχύ ως τις 27 Απριλίου τα μέτρα
Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 15:11

Η ισχύς του συνόλου των μέτρων που έχουν ληφθεί έως τώρα παρατείνεται έως τις 27 Απριλίου συμπεριλαμβανομένης της παραμονής των σπουδαστών των ΑΣΕΙ- ΑΣΣΥ εντός των σχολών, ώστε να μην εκτεθούν στον παραμικρό κίνδυνο και να μην απολεσθεί το εκπαιδευτικό έτος, καθώς και της εκπαίδευσης των στελεχών στις σταδιοδρομικές σχολές με τη χρήση τηλεκπαίδευσης, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Περαιτέρω μετά από τη σύσκεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και στο πλαίσιο της πρόληψης, αντιμετώπισης και μείωσης της διασποράς της πανδημίας COVID-19, αποφασίστηκαν επίσης ότι:

- είναι δυνατή η χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό και για την περίοδο του Πάσχα, και

- παρατείνεται κατά 45 ημερολογιακές ημέρες η καταληκτική προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών που αναγράφεται στις εγκυκλίους διαταγές των Γενικών Επιτελείων αναφορικά με την πρόσληψη ΟΒΑ και η οποία έληγε 30 Απριλίου.
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...300artaprostimo
QUOTE
Στην Άρτα πρόστιμο 300 ευρώ
Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 13:29

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 11 Απριλίου:
για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (74) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:
(29) στην Κεντρική Μακεδονία,
(12) στη Θεσσαλονίκη,
(7) στη Στερεά Ελλάδα,
(7) στη Δυτική Ελλάδα,
(6) στη Πελοπόννησο,
(4) στην Αττική,
(4) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(2) στη Δυτική Μακεδονία,
(2) στη Θεσσαλία και
(1) στην Ήπειρο.
Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (54) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (2.322) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:
(850) στην Αττική,
(277) στη Θεσσαλονίκη,
(187 ) στην Κεντρική Μακεδονία,
(169) στη Δυτική Ελλάδα,
(126) στην Κρήτη,
(109) στη Στερεά Ελλάδα,
(107) στη Θεσσαλία,
(104) στην Πελοπόννησο,
(95) στα Ιόνια Νησιά,
(81) στο Νότιο Αιγαίο,
(75) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(63) στο Βόρειο Αιγαίο,
(51) στην Ήπειρο και
(28) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (33.914) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (21) παραβάσεις και συνελήφθησαν (22) άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (415) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (400) άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.