- - -
Μεγάλη Τετάρτη 15/04/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-22-nea-...oi-stin-ellada/
QUOTE
22 νέα κρούσματα, 2192 συνολικά – 102 νεκροί στην Ελλάδα
15 Απριλίου 2020

Η ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας στο υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

Ένας ακόμη συμπολίτης μας έχασε τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανόντων να ανέρχεται πια σε 102 εκ των οποίων οι 28 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 22 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Μεγάλη Τετάρτη (15/04), με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.192.


Παράλληλα, 72 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. Την ίδια στιγμή, 29 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.


Πηγή: newsbomb


Δυστυχώς 103 είναι οι νεκροί, αφού πέραν των αναφερομένων κατέληξε επιπλέον 57χρονη στο ΑΧΕΠΑ
ppppaaaassss
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
https://www.youtube.com/watch?v=mVXWb8zxo2w
ppppaaaassss
Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 15.04.2020 (21:15Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6

ppppaaaassss
https://super-fm.gr/57986/pairnei-exitirio-...mata-koronoioy/
QUOTE
Παίρνει εξιτήριο ο 31χρονος που είχε πολύ ήπια συμπτώματα κορωνοϊού
15 Απριλίου 2020, 15:14

Εξιτήριο πρόκειται να πάρει σήμερα ο 31χρονος που είχε διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο μετά το θετικό δείγμα που είχε διαπιστωθεί για κορωνοϊό. Ο νεαρός άνδρας είχε πολύ ήπια συμπτώματα, ενώ μετά την επιστροφή του από την Ισπανία είχε τεθεί σε καραντίνα και δεν είχε έρθει σε επαφή με άλλα άτομα. Σταθερά βελτιούμενη είναι η κατάσταση των υπολοίπων που νοσηλεύονται.

Αναλυτικά, η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:

Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.

Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει ομαλή εξέλιξη σταθερά βελτιούμενη .

Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παρουσιάζει πολύ ικανοποιητική εξέλιξη.
Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερά βελτιούμενη.
Το τρίτο περιστατικό που αφορά νεαρό άντρα από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι ασυμπτωματικός σε πολύ καλή κατάσταση και πρόκειται να λάβει εξιτήριο κατά την σημερινή ημέρα.

Χθες εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πενήντα ένα (51) νέα δείγματα. Τα οκτώ αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα υπόλοιπα σαράντα τρία όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Τα δύο δείγματα που στάλθηκαν χθες ήταν αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση. Τα τέσσερα έχουν ήδη διαπιστωθεί αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα άλλα δύο.
Από το σύνολο των εκατό σαράντα εννέα (149) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δύο ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Τα δέκα δείγματα που εξετάσθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα ήταν αρνητικά .
Σήμερα στάλθηκαν δέκα τρία νέα δείγματα για εξέταση .
Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα ,τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια ενενήντα οκτώ (398) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δέκα τρία ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Πέντε από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται σε απομόνωση ένα πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 και αναμένεται αποτέλεσμα δείγματος.
Επιπλέον του ανωτέρω λήφθηκε άλλο ένα νέο δείγμα πιθανού περιστατικού, το οποίο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένεται αποτέλεσμα.
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών , που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο στις 12/4/2020.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Το ένα δείγμα που στάλθηκε χθες ήταν αρνητικό.
Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα έξι (36) δείγματα εκ των οποίων τα τριάντα τέσσερα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δύο ανωτέρω.

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται σαράντα ένα (41) άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/32354/i-an...ali-symmetochi/
QUOTE
Η ανάγκη έδειξε τον τρόπο για μεγάλη συμμετοχή
Γεωργία Χαλάτση 15/04/2020 18:34

Δύο ακόμη ανοιχτές αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη στα Γιάννενα, με μεγάλη συμμετοχή, ενισχύοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες για την αύξηση των αποθεμάτων μονάδων αίματος στα νοσοκομεία της πόλης, αλλά πολύ περισσότερο, καταδεικνύοντας ότι η πρακτική που εγκαινιάστηκε εν μέσω πανδημίας, μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και σε περίοδο… ειρήνης.

Η μία αιμοδοσία έγινε έξω από το διοικητήριο της περιφέρειας Ηπείρου, όπου έχουν στηθεί τα τρία ειδικά κοντέινερ, με τη συμμετοχή και των σωματείων του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ενώ η δεύτερη στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής» με πρωτοβουλία της ΕΠΣΗΠ, με τη συμμετοχή αθλητών των ερασιτεχνικών σωματείων, παραγόντων αλλά και επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, όπως ο Στέφανος Σιόντης, παίκτης του ΠΑΣ Γιάννενα.

Και οι δύο αιμοληψίες έγιναν υπό την «ομπρέλα» της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας, σε συνεργασία με τις διοικήσεις και τις υπηρεσίες αιμοδοσίας των δύο νοσοκομείων της πόλης.

Εκ μέρους της περιφερειακής αρχής, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου τόνισε την ανάγκη που υπάρχει σε αίμα και ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να αιμοδοτήσουν, βοηθώντας έτσι τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Στον πρώτο «κύκλο» αιμοδοσιών συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες μονάδες αίματος, που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη των πάγιων αναγκών, ενώ στις χθεσινές αιμοδοσίες δόθηκε έμφαση στη συγκέντρωση πλάσματος, το οποίο έχει διάρκεια ζωής μόλις πέντε ημερών, όπως ανέφερε η Διευθύντρια της αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ Ελευθερία Ζερβού.

Μάλιστα η κ. Ζερβού, σημείωσε την ανάγκη αυτή η ανταπόκριση να υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξαρτήτως έκτακτων αναγκών, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα ή η περσινή τραγωδία στο Μάτι. Έτσι, σημείωσε πως η τακτική αυτή, με οργανωμένες αιμοδοσίες, ίσως πρέπει να καθιερωθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, είτε στα νοσοκομεία είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Από την μεριά τους, όλους όσους συμμετείχαν ευχαρίστησε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Ηπείρου Παναγιώτης Δαβής, αλλά και ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας.


https://super-fm.gr/57995/megali-antapokris...-i-epsip-video/
QUOTE
Μεγάλη ανταπόκριση στην αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΕΠΣΗΠ (video)
15 Απριλίου 2020, 19:31

Οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΠΣΗΠ για εθελοντική αιμοδοσία.

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, η Ε.Ε. της ΕΠΣΗΠ, διοργάνωσε ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία τη Μεγάλη Τετάρτη στην αίθουσα Δ.Χατζής (Παλιά Σφαγεία).

Η αιμοδοσία θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Πέμπτη και ώρες από 09:00 – 15:00.


VIDEO: ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ 15-04-2020
https://www.youtube.com/watch?v=3DLFbToh3HA...eature=emb_logo
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/32353/syne...ai-ta-prostima/
QUOTE
Συνεχίζονται οι μετακινήσεις, συνεχίζονται και τα πρόστιμα
Ηπειρωτικός Αγών 15/04/2020 18:32

Δύο ακόμη παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν στην Ήπειρο τη Μεγάλη Τρίτη, σε σύνολο 124 παραβάσεων σε όλη την επικράτεια.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 48 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 381 παραβάσεις σε όλη τη χώρα.
Για άσκοπες μετακινήσεις, βεβαιώθηκαν στην Ήπειρο 49 παραβάσεις σε σύνολο 2.163 σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ήπειρος είναι προτελευταία σε αριθμό προσβάσεων, με χαμηλότερο αριθμό να έχει μόνο η Δυτική Μακεδονία, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό. Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 40.034 παραβάσεις.
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-15-16-21-44
QUOTE
"Το Πάσχα ισχύει ότι και τις υπόλοιπες μέρες… Μένουμε σπίτι"
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 19:21

«Δεν θα επιτραπεί ο συγχρωτισμός σε αυλές και ταράτσες. Ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει τίποτα, αν δεν είμαστε σοβαροί μπορεί να βρεθούμε προ απροόπτου»... Αυτές ήταν μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να πείσει όλους ότι αυτό το Πάσχα μένουμε στο σπίτι μας. «Κάθε προσπάθεια φιλικής συνάθροισης σε αυλές και πιλοτές αποτελεί μια ακόμη εστία διασποράς της νόσου» τόνισε χαρακτηρίζοντας ως «στοίχημα ευθύνης» την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Υπενθύμισε πως και τις ημέρες αυτές «ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει στα ακέραιο», δηλαδή μετακινήσεις μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους -και σίγουρα όχι μετακινήσεις φίλων και συγγενών-, όπως και πρόστιμα για υπαίθριες συγκεντρώσεις.

«Ρωτούν κάποιοι αν θα στείλουμε την αστυνομία» γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι πέραν της συλλογικής υπευθυνότητας, «η αστυνομία σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει εκεί, όπου παραβιάζονται οι νόμοι του κράτους». Σε κάθε περίπτωση, «το αρνί ή θα το ψήσουμε μόνοι στο σπίτι ή στο φούρνο της γειτονιάς» αποφάνθηκε ο κ. Χαρδαλιάς, ζητώντας να «μη θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των ηλικιωμένων».

«Η συζήτηση που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να επιδείξουμε υπομονή και καρτερικότητα» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς και «στις 27 Απριλίου να συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο» πρόσθεσε, με αφορμή τα σενάρια επανόδου στην κανονικότητα. «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κούραση αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας» πρόσθεσε στην ίδια κατεύθυνση και γνωστοποίησε ακόμη πως «η κυβέρνηση προφανώς προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο, αλλά τα μέτρα ισχύουν μέχρι 27 τις Απριλίου», καθώς «τα αισιόδοξα σημάδια μπορούν πολύ εύκολα να ανατραπούν».
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.