- - -
Τετάρτη 22/04/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-kanenas...-nea-kroysmata/
QUOTE
Κανένας θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες – 7 νέα κρούσματα
22 Απριλίου 2020

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Τετάρτη (22/04) είναι 7, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.408. Από αυτά, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 55 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 51 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Πηγή: newsbomb
ppppaaaassss
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=OyPHHg_rthw

ppppaaaassss
https://super-fm.gr/58123/neo-kroysma-koron...po-tin-kerkyra/
QUOTE
Νέο κρούσμα κορωνοϊού που συνδέεται με προηγούμενο από την Κέρκυρα
22 Απριλίου 2020, 13:51

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού βγήκε θετικό. Πρόκειται για περιστατικό από την Κέρκυρα που συνδέεται με το οικογενειακό περιβάλλον προηγούμενου περιστατικού και παραμένει ασυμπτωματικό.

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Τετάρτη 22 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.

Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά βελτιωμένη.

Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η υγεία της ασθενούς είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα πέντε (45) νέα δείγματα. Τα τριάντα έξι αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. Τα πέντε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ήταν όλα αρνητικά. Τα υπόλοιπα τέσσερα ήταν από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, τρία εξ αυτών αρνητικά και ένα θετικό.
Το νέο θετικό περιστατικό από την Κέρκυρα είναι σχετιζόμενο με θετικό περιστατικό από την ίδια περιοχή, είναι ασυμπτωματικό, παραμένει σε περιορισμό στην οικία του και παρακολουθείται από την Ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Τα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
Σήμερα 22/4 στάλθηκαν τρία νέα δείγματα για εξέταση.
Από το σύνολο των εκατόν ενενήντα (190) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα τρία ανωτέρω.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Τα οκτώ δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
Σήμερα 22/4 στάλθηκαν είκοσι νέα δείγματα για εξέταση .
Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται οικειοθελώς σε καραντίνα στην οικία τους αφού έχει παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος από την διαπίστωση ότι ήταν θετικοί στον Κορωνοϊό. Όλοι είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τετρακόσια εξήντα δύο (462) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα είκοσι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Τέσσερα δείγματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται ένα πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 και αναμένεται αποτέλεσμα δείγματος.
Όλα τα θετικά περιστατικά από την Π.Ε. Πρέβεζας, τόσο αυτά που νοσηλεύθηκαν όσο και αυτά που παρέμειναν σε καραντίνα και παρακολούθηση στην οικία τους, είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Αυτό ισχύει και για όλες τις επαφές τους που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εργαστηριακός επανέλεγχος, αφού έχει λήξει και ο χρόνος της προβλεπόμενης απομόνωσης, ώστε να τους παρασχεθούν περαιτέρω οδηγίες .

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Το ένα δείγμα που στάλθηκε χθες ήταν αρνητικό.
Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση .
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά σαράντα τέσσερα (44) δείγματα, τα σαράντα δύο αρνητικά και αναμένεται απάντηση για τα δύο ανωτέρω.

**
Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να διαμένουν οικιοθελώς είκοσι δύο (22) άτομα, Ευρωπαίοι πολίτες , οι οποίοι παρακολουθούνται και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/58120/ektetamenos-katha...ai-anakyklosis/
QUOTE
Εκτεταμένος καθαρισμός των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης
22 Απριλίου 2020, 13:36

Στον καθαρισμό και απολύμανση 4.000 κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών, επιλύοντας άμεσα ένα πρόβλημα που χρόνιζε.

Μέσω υπερσύγχρονου μηχανήματος, πάνω από 100 κάδοι την ημέρα αρχικά απολυμαίνονται και ακολούθως ψεκάζονται με ειδικό υγρό κατά ιών, όπως ο Covid – 19 κ.α., ενώ οι εργαζόμενοι τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Στόχος είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας που αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, όχι μόνο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω πανδημίας, αλλά διαχρονικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι κάδοι απορριμμάτων δεν είχαν καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω βλάβης στο όχημα – πλυντήριο κάδων και άλλων προβλημάτων που είχαν προκύψει.

Οι απολυμάνσεις κάδων θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα καθημερινά και σε διαφορετικές περιοχές του Δήμου μας, παράλληλα με την καταγραφή προβλημάτων καθαριότητας, με στόχο την επίλυσή τους.
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/32561/ento...ikon-exetaseon/
QUOTE
Εντός του Ιουνίου η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων
Ηπειρωτικός Αγών 22/04/2020 14:17

Εντός του Ιουνίου θα γίνει η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Πρόσθεσε δε πως αυτές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου. Μέχρι στιγμής πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την επανέναρξη των σχολείων.

Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τη βάση της σχολής που επιθυμεί μείον 2.750 μόρια. Δηλαδή, για το τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ που η βάση της το 2019 ήταν 18.314 μόρια ο ενδιαφερόμενος για μετεγγραφή θα πρέπει να έχει 15.564 μόρια.

Σημειώνεται ότι οι αλλαγή αυτή περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα τεθεί σε διαβούλευση στο opengov.

ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-22-12-08-06
QUOTE
24 οι νέες παραβάσεις
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 15:08

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 21 Απριλίου:

για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (28) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:

(11) στην Αττική,
(8) στην Κεντρική Μακεδονία,
(4) στη Δυτική Ελλάδα,
(3) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
(2) στη Στερεά Ελλάδα.
Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (19) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.051) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (672) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.168) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
(442) στην Αττική,
(117) στη Θεσσαλονίκη,
(105) στη Δυτική Ελλάδα,
(91) στα Ιόνια Νησιά,
(87) στην Κρήτη,
(65) στο Βόρειο Αιγαίο,
(56) στην Πελοπόννησο,
(48) στην Κεντρική Μακεδονία,
(43) στη Θεσσαλία,
(31) στη Στερεά Ελλάδα,
(29) στο Νότιο Αιγαίο,
(24) στην Ήπειρο,
(18) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
(12) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (48.145) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (2) παραβάσεις και συνελήφθησαν (2) άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (487) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (468) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-22-13-12-26
QUOTE
Έκτακτα μέτρα και την Πρωτομαγιά
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 16:12

Έκτακτα μέτρα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση, παρά την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που θα ξεκινήσει από τις 27 Απριλίου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο παρά το γεγονός ότι η έξαρση του κορονοϊού παρουσιάζει παρουσιάζει ύφεση στη χώρα, τα μεγάλα ταξίδια και οι εκδρομές στην εξοχή και στην επαρχία δεν θα επιτραπούν ούτε στις αρχές Μαϊού.

«Δεν χρειάζεται να έχουμε μια απότομη διασπορά που θα μπορούσε να προέλθει, σε πολλές περιοχές της χώρα που έχουν ελάχιστα ή και μηδενικά κρούσματα, από μετακίνηση ανθρώπων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή άλλα αστικά κέντρα».
ppppaaaassss
Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ (22.04.2020 20:15Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6
ppppaaaassss
https://soccerplus.gr/i-topothetisi-tou-vas...to-kranidi-vid/
QUOTE
Η τοποθέτηση του Βασίλη Σιδέρη για τα 150 κρούσματα κορωνοϊού στο Κρανίδι (vid)
22 Απρ 2020, 2:56 μμ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας, Βασίλης Σιδέρης αναφέρθηκε στα τα 150 κρούσματα κορωνοϊού στο Κρανίδι, φιλοξενούμενο στο κεντρικό δελτίο του PLP.

Αναλυτικά η συνέντευξη (video):
https://www.facebook.com/403625823338662/vi...24724294358719/
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.