- - -
Σάββατο 25/04/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-kanenas...-nea-kroysmata/
QUOTE
Κανένας θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες – 16 νέα κρούσματα
25 Απριλίου 2020

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα το Σάββατο (25/04) είναι 16, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.506. Από αυτά, 578 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.174 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα το τελευταίο 24ωρο δεν είχαμε κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανόντων παραμένει 130.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 47 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 63 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Πηγή: newsbomb
ppppaaaassss
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 25.04.2020
https://www.youtube.com/watch?v=TvIvCxdzFzs
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/58212/kai-to-savvato-25...a-gia-koronoio/
QUOTE
Και το Σάββατο (25/4) μόνο αρνητικά δείγματα για κορωνοϊό
25 Απριλίου 2020, 14:40

Συνεχίζει να μην έχει νέα περιστατικά κορωνοϊού η περιοχή της Ηπείρου, ενώ μία Κερκυραία, σύζυγος του μοναδικού εκλιπόντος στην ευρύτερη περιοχή από κορωνοϊό, αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Αναλυτικά η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Σάββατο 25 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ο ασθενής από τα Ιωάννινα, ο οποίος έχει αποσωληνωθεί από διημέρου και η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά βελτιωμένη. Αναμένεται η μεταφορά του σε κλινική τις επόμενες ημέρες.
Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.
Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύεται η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η υγεία της ασθενούς είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο.
Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξήντα επτά (67) νέα δείγματα. Τα πενήντα επτά αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. Τα δύο από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα οκτώ από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ήταν επίσης αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Τα έξι δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
Σήμερα 25/4 στάλθηκαν πέντε νέα δείγματα για εξέταση.
Από το σύνολο των διακοσίων είκοσι (220) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα πέντε ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Τα δέκα εννέα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά .
Σήμερα 25/4 στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση.
Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα ,τα οποία διαμένουν στην Άρτα, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και έχει παρέλθει ο χρόνος του περιορισμού τους.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τετρακόσια ενενήντα πέντε (495) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα επτά ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται τρία πιθανά περιστατικά και πέραν αυτών λήφθηκαν άλλα τρία νέα δείγματα για SARS-COV-2 από πιθανά περιστατικά που βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση. Αναμένονται αποτελέσματα.
Σήμερα επεστράφησαν αρνητικά για SARS-COV-2, τέσσερα δείγματα που είχαν αποσταλεί χθες 24/4.
Όλα τα θετικά περιστατικά από την Π.Ε. Πρέβεζας είναι πολύ καλά στην υγεία τους και έχει παρέλθει ο χρόνος του περιορισμού.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Τα τέσσερα δείγματα που στάλθηκε χθες ήταν αρνητικά.
Σήμερα 25/4 στάλθηκε ένα νέο δείγμα για εξέταση. Το περιστατικό νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά πενήντα ένα (51) δείγματα, τα πενήντα αρνητικά και αναμένεται απάντηση για το ένα ανωτέρω.
ppppaaaassss
Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ (19:55Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/32672/anoi...kai-synelifthi/
QUOTE
Άνοιξε το κατάστημα και συνελήφθη
Ηπειρωτικός Αγών 25/04/2020 18:34

Βιάστηκε να λειτουργήσει το κατάστημα πριν ακόμη αρθούν οι απαγορεύσεις ένας 62χρονος στην Ανατολή Ιωαννίνων, που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο 62χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος με οικοδομικά υλικά άνοιξε το κατάστημα παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων.

Σε βάρος του επιβλήθηκε ακόμη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, καθώς και το διοικητικό μέτρο της προσωρινής σφράγισης της επιχείρησης. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/58220/os-tis-5-ma-oy-pa...o-dasyllio-ktl/
QUOTE
Ως τις 5 Μαΐου παρατάθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας σε παραλίμνιο, δασύλλιο κτλ
25 Απριλίου 2020, 18:46

Όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας το Σάββατο (25/4) ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιάς, τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε παραλίμνιο, δασύλλιο Φρόντζου και παράδρομους της Περιφερειακής θα παραταθεί ως τις 5 Μαΐου, με ελαφρά τροποποίηση των ωρών.

Όπως προβλέπεται στην απόφαση, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από ώρα 14:00 έως και ώρα 22:00 και τα Σαββατοκύριακα και αργίες από ώρα 10:00 έως και ώρα 22:00.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών στο Δήμο Ιωαννίνων.


Οι απαγορεύσεις αναλυτικά ισχύουν για τις ακόλουθες περιοχές:
- παραλίμνιος περιοχή, από Πλατεία Μαβίλη μέχρι και το τέλος του ποδηλατοδρόμου (περιοχή Κατσικάς),
- παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση της οδού Σταύρου Νιάρχου έως το τούνελ αεροδρομίου – οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου),
- περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων (περιοχή Φρόντζου).
ppppaaaassss
https://soccerplus.gr/chardalias-min-skefti...tin-protomagia/
QUOTE
Χαρδαλιάς: ''Μην σκεφτεί κανείς να κάνει εκδρομή την Πρωτομαγιά''
25 Απρ 2020, 7:28 μμ

Για ετοιμότητα της χώρας να περάσει στην επόμενη φάση έκανε λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού, ωστόσο τα μέτρα ισχύουν ακόμα κανονικότατα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου, και ξεκαθάρισε πως.. κανείς δεν πρέπει να κάνει σχέδια για εκδρομούλες την Πρωτομαγιά.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων και σε πολλές περιοχές μεγάλη κίνηση, κάτι στο οποίο όπως είπε έπαιξε ρόλο και ο καλός καιρός.

Υπενθύμισε όμως πως τα μέτρα ισχύουν και τα πρόστιμα επίσης, και πως θα πρέπει να τηρηθούν για να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη φάση, δηλαδή στην χαλάρωση αυτών.

“Μπορεί όσο περνάει ο καιρός να είναι πιο δύσκολο να μείνουμε σπίτι, ωστόσο δεν πρέπει η ανυπομονησία και η κούραση να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας” είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ανέφερε επίσης πως από την Δευτέρα θα μπορεί να γίνεται μετακίνηση προς δικαστήρια και Ειρηνοδικεία με τον κωδικό “Β2”, δηλαδή αυτόν για τις τράπεζες.

πηγή: newsit.gr
ppppaaaassss
https://soccerplus.gr/tsiodras-diafono-me-t...-ston-koronoio/
QUOTE
Τσιόδρας: Διαφωνώ με τον ΠΟΥ - Μπορεί να υπάρξει ανοσία στον κορωνοϊό
25 Απρ 2020, 9:30 μμ

Τη διαφωνία του με την τοποθέτηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με το θέμα της ανοσίας στον νέο κορωνοϊό εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου για τον νέο κορωνοϊό εμφανίστηκε αντίθετος με τη θέση του ΠΟΥ ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 και έχουν αντισώματα, είναι προστατευμένοι από ένα δεύτερο κύμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

«Το να χτίσει κανείς σταδιακά ανοσία σε αυτόν τον ιό είναι σημαντικό, όπως δείχνει η εμπειρία άλλων χωρών, όπου μαζικά εξετέθη ο πληθυσμός στον ιό κι είχαμε τα τραγικά αποτελέσματα που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες, με την τεράστια αύξηση της θνησιμότητας, με την τεράστια επέλαση στα συστήματα υγείας των χωρών αυτών, την υπερφόρτωση και μάλιστα πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι να μην μπορούν να πάρουν βοήθεια. Η σταδιακή ανοσία, που θα βοηθούσε σε εξασφάλιση του πληθυσμού από περαιτέρω επέκταση της νόσου δεν είναι ακριβώς γνωστή. Μερικοί μιλούν για 50%, άλλοι λένε ότι πρέπει να φτάσει το 70%. Πάντως, σίγουρα δεν μπορεί να γίνει απότομα και όταν λέμε σταδιακή ανοσία, εννοούμε κάποιοι να εκτεθούν στον ιό και να εμφανίσουν αντισώματα, τα οποία θα τους προστατεύσουν», είπε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε:

«Τις τελευταίες εβδομάδες ακούγονται δύο διφορούμενες απόψεις, μία από τον ΠΟΥ, που λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα αντισώματα που αναπτύσσονται, προστατεύουν – εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την τοποθέτηση – και μια δεύτερη, η οποία ακούγεται από επιστημονικές ομάδες εγνωσμένου κύρους, ότι με βάση την εμπειρία που έχουμε από τους κορονοϊούς, ότι θα υπάρχει προστασία για τουλάχιστον ένα χρόνο. Με αυτή συντάσσομαι κι εγώ. Θα αποδειχθεί στο μέλλον, όταν θα έχουμε αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων τι από τα δυο ισχύει. Ακόμα δεν έχουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα».

«Θεωρώ, λοιπόν, ότι μια από τις ομάδες που θα μπορούσε να εκτεθεί σταδιακά, και είναι και η λιγότερο ευπαθής, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι όντως τα μικρά παιδιά. Αυτό ενδεχομένως να γίνει, ενδεχομένως και να μην γίνει. Όλα είναι υπό συζήτηση. Αυτή η στρατηγική υιοθετείται από κάποιες χώρες κι έχουν συγκεκριμένους για ηλικίες άνω 12 ετών, ενώ κάτω 12 ετών είναι πιο ελεύθερη στην προσέγγισή του. Τα αξιολογούμε όλα και σκεφτόμαστε τι από αυτά θα μπορούσε να ωφελήσει τη χώρα μας, όσον αφορά την σταδιακή ανάπτυξη ανοσίας», κατέληξε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

ΠΟΥ: Καμία ένδειξη ότι είναι προστατευμένοι όσοι ανάρρωσαν
Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα πως αυτή τη στιγμή “δεν υπάρχουν στοιχεία” ότι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 και έχουν αντισώματα, είναι προστατευμένοι από ένα δεύτερο κύμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Με δήλωση που εξέδωσε, ο ΠΟΥ προειδοποιεί να μην δοθούν “διαβατήρια ανοσίας” ή “πιστοποιητικά μη επικινδυνότητας” σε πρόσωπα που είχαν μολυνθεί, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω πρακτική μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου, καθώς η ακρίβειά τους δεν μπορεί να είναι εγγυημένη.

Η πρακτική αυτή θα μπορούσε στην πραγματικότητα να αυξήσει τους κινδύνους να συνεχισθεί η διάδοση του ιού, καθώς άνθρωποι που έχουν αναρρώσει ενδέχεται να αγονήσουν τις καθιερωμένες προφυλάξεις κατά του ιού, προσθέτει. “Μερικές κυβερνήσεις έχουν προτείνει ο εντοπισμός αντισωμάτων του SARS-Cov-2, του ιού που προκαλεί την Covid-19, να χρησιμεύσει ως βάση για ένα ‘διαβατήριο ανοσίας’ ή ‘πιστοποιητικό μη επικινδυνότητας”, το οποίο θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα σε άτομα να ταξιδέψουν ή να επιστρέψουν στην εργασία τους θεωρώντας πως είναι προστατευμένοι από το ενδεχόμενο να μολυνθούν και πάλι”, αναφέρει ο ΠΟΥ.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόδειξη ότι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από Covid-19 και έχουν αντισώματα είναι προστατευμένοι από μια δεύτερη μόλυνση“, τονίζει.

Η Χιλή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα αρχίσει να χορηγεί “διαβατήρια υγείας” σε ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τη νόσο. Αφού θα ελέγχονται για να διαπιστωθεί αν έχουν αναπτύξει αντισώματα ώστε να αποκτήσουν ανοσία στον ιό, θα μπορούν να επιστρέφουν αμέσως στη δουλειά τους.

Ο ΠΟΥ αναφέρει πως συνεχίζει να εξετάζει τα στοιχεία για την αντισωματική απόκριση στον ιό. Οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει πως άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από μόλυνση έχουν αντισώματα στον ιό, σημειώνει ο ΠΟΥ. Ωστόσο μερικοί απ’ αυτούς έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων στο αίμα τους, “πράγμα που υποδηλώνει πως η κυτταρική ανοσία μπορεί επίσης να έχει κρίσιμη σημασία για την ανάρρωση”, προσθέτει.

Πηγή: newpost
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-25-19-42-12
QUOTE
Οι πολίτες αδημονούν για επιστροφή στην καθημερινότητα
25 Απριλίου 2020 22:42

Η υπομονή των πολιτών φαίνεται ότι έχει εξαντληθεί. Μετά από ένα διάστημα δύο μηνών περίπου όπου διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και περιορισμού διάδοσης του COVID-19 ο κόσμος αδημονεί κι αυτό γίνεται μέρα με την μέρα πιο έντονο. Η κίνηση των τελευταίων ημερών και πολύ περισσότερο το Σάββατο, στην πόλη των Ιωαννίνων, αποδεικνύει ότι το «μένουμε σπίτι» δεν μπορεί να έχει άλλη διάρκεια. Σ' αυτό συντελεί σημαντικά και η βελτίωση του καιρού που κάνει την ανάγκη για έξοδο ακόμη μεγαλύτερη. Έτσι οι εκκλήσεις των επιστημόνων και των υπουργών έχουν μικρότερο αντίκρισμα από την στιγμή μάλιστα που άνοιξε για τα καλά η συζήτηση για την άρση των μέτρων.

Οι ανακοινώσεις για τον τρόπο και τα βήματα επιστροφής στην καθημερινότητα αναμένονται στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα την Δευτέρα με πρωθυπουργικό διάγγελμα.

Η ανάγκη για έξοδο πάντως γίνεται μεγάλη και αποτυπώνεται σε κάθε γωνιά της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο κόσμος βγαίνει, περπατάει, προσπαθώντας να διατηρεί τις αποστάσεις... Κατά διαστήματα η εικόνα στο κέντρο της πόλης έμοιαζε με κείνη της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο. Η κίνηση οχημάτων ήταν περιορισμένη αλλά αυξημένη η κίνηση πεζών και ποδηλατών.

Η καραντίνα δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα...

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσπάθεια που έχει γίνει από τον ελληνικό λαό: «Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι. Η άρση των μέτρων, όμως, θα γίνει με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη επαγρύπνηση. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα υγιεινής. Αν δεν χαλαρώσουμε, θα επιτύχουμε».

Το στίγμα της επόμενης ημέρας έδωσε και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς: ««Μέχρι να βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του ιού, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια. Καθημερινά ακούτε πληροφορίες για το τι ανοίγει και πότε ανοίγει. Τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδες θα ξέρετε ακριβώς τι μέλλει γενέσθαι με επίσημες ανακοινώσει. Λίγη υπομονή ακόμα. Η επόμενη φάση θα είναι σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα και όχι στη συνηθισμένη καθημερινότητα. Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη. Θα έχουμε κρούσματα, θα χάνουμε δυστυχώς συνανθρώπους μας. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής. Κάποιες περιοχές μπορεί να ξαναμπούν σε καραντίνα. Καθημερινά θα αξιολογούμε την κατάσταση».

epiruspost.gr
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/kampanes-apo-tin-...oichta-magazia/
QUOTE
«Καμπάνες» από την ΕΛΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις – Συλλήψεις για ανοιχτά μαγαζιά
25 Απριλίου 2020

Την Παρασκευή διαπιστώθηκαν 35 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας, 1.291 για άσκοπες μετακινήσεις. Έγιναν 15 συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων παρά την απαγόρευση.

Στη βεβαίωση 35 παραβάσεων για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας προχώρησε η ΕΛΑΣ, χθες, Παρασκευή 24 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, οι συγκεκριμένες παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 20 στην Αττική, 9 στην Κεντρική Μακεδονία, 3 στη Δυτική Ελλάδα, 1 στη Στερεά Ελλάδα, 1 στην Ήπειρο και 1 στη Θεσσαλία. Σημειώνεται ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 19 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.134 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 731 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν συνολικά 1.291 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 474 στην Αττική, 184 στη Θεσσαλονίκη, 108 στην Κεντρική Μακεδονία, 80 στην Κρήτη, 74 στη Δυτική Ελλάδα, 68 στα Ιόνια Νησιά, 63 στην Πελοπόννησο, 47 στη Θεσσαλία, 47 στη Στερεά Ελλάδα, 42 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 36 στο Βόρειο Αιγαίο, 34 στο Νότιο Αιγαίο, 25 στην Ήπειρο και 9 στη Δυτική Μακεδονία. Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 51.777 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ) παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις και συνελήφθησαν 15 άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 512 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 491 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: Skai
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.