- - -
Τετάρτη 29/04/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-139-tha...576-sto-synolo/
QUOTE
139 θάνατοι στην Ελλάδα – 10 νέα κρούσματα – 2.576 στο σύνολο
29 Απριλίου 2020

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 139, εκ των οποίων 36 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Τετάρτη (29/04) είναι 10 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.576. Από αυτά, 589 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.268 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 41 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 12 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 71 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Πηγή: newsbomb
ppppaaaassss
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
https://www.youtube.com/watch?v=_0Clq-BS8rQ
ppppaaaassss
Τι ισχύει με την μείωση στα ενοίκα κατά 40% | 29/04/2020 | ΕΡΤ
https://www.youtube.com/watch?v=CZA_OzhMZxM
ppppaaaassss
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ (29.04.2020 22:05Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6
ppppaaaassss
https://super-fm.gr/58327/paramenei-prostat...o-ton-koronoio/
QUOTE
Παραμένει προστατευμένη η Ήπειρος από τον κορωνοϊό
29 Απριλίου 2020, 19:56

Παραμένει προστατευμένη η Ήπειρος από τον κορωνοϊό, αφού συνεχίζουν να μην καταγράφονται νέα κρούσματα.

Αναλυτικά η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Τετάρτη 29 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ο ασθενής από τα Ιωάννινα. Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και σήμερα πρόκειται να γίνει η μεταφορά του σε παθολογική κλινική.
Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.
Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εβδομήντα επτά (77) νέα δείγματα. Τα δέκα πέντε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα εννέα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ήταν αρνητικά. Τα υπόλοιπα πενήντα τρία αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Σήμερα 29/4 στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.
Από το σύνολο των διακοσίων τριάντα εννέα (239) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα έξι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Σήμερα 29/4 στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά πεντακόσια είκοσι ένα (521) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα έξι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ένα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο σήμερα δεν νοσηλεύεται περιστατικό SARS-COV-2, ενώ λήφθηκε και στάλθηκε ένα δείγμα περιστατικού που διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων και αναμένονται αποτέλεσμα του δείγματος.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Σήμερα 29/4 στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά εβδομήντα ένα (71) δείγματα εκ των οποίων αναμένονται απαντήσεις για τα τέσσερα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/32817/i-ap...hthike-sotiria/
QUOTE
Η αποδοχή του κινδύνου αποδείχθηκε σωτήρια
Γεωργία Χαλάτση 29/04/2020 18:09

Η ενδυνάμωση του προσωπικού ελέγχου, δηλαδή των ενεργειών που οι ίδιοι κάνουμεσε προληπτικό και θεραπευτικό επίπεδο, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε συνθήκες αντίστοιχες με αυτές που ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε, είναι μία από τις σημαντικές κατευθύνσεις που δίνουν τα αποτελέσματα της μελέτης που διενήργησε ο καθηγητής Ψυχιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πέτρος Σκαπινάκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία.


Η έρευνα έγινε από 8 έως 12 Απριλίου, με τη χρήση ερωτηματολογίου,στο οποίο ανταποκρίθηκαν, μέσω του διαδικτύου, 3.379 άτομα, ενώ στόχος ήταν να αποτυπωθούν ο συναισθηματικός αντίκτυπος της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς και οι κυρίαρχες στρατηγικές για την αντιμετώπιση του στρες της επιδημίας.

Η μελέτη των αποτελεσμάτων δείχνει ότι η επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα οδήγησε σε ισχυρή συναισθηματική αντίδραση, αλλά από την άλλη κινητοποίησε πρακτικούς και ενεργητικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης, οι οποίοι ενδέχεται να έπαιξαν τον ρόλο τους στην καλή έκβαση που μέχρι στιγμής βλέπουμε στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κ. Σκαπινάκης.

«Ο τρόπος με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίσαμε την επιδημία, οι στρατηγικές δηλαδή που προσπαθήσαμε να έχουμε για να ανταπεξέλθουμε στο στρες, ήταν ένα πολύ ώριμος τρόπος. Υπήρξαν πολύ μεγάλα ποσοστά αποδοχής του κινδύνου της επιδημίας, σε ποσοστό πάνω από 90%, και το λέω αυτό γιατί πολλές φορές ή άρνηση τέτοιων γεγονότων μπορεί να επιφέρει δυσπροσαρμοστικές ή και επικίνδυνες συμπεριφορές. Το είδαμε αυτό στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που υπήρχε μικρότερη αποδοχή του προβλήματος και ίσως να έπαιξε ρόλο για την πιο παρατεταμένη δυσκολία. Τώρα, ο κόσμος προσαρμόστηκε πάρα πολύ γρήγορα», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποίησε και άλλες θετικές προσαρμογές.

Πρόκειται για τρόπους όπως το χιούμορ (σε ποσοστό 77%), ο προσεκτικός σχεδιασμός για το άμεσο μέλλον (75%), η θετική αναπλαισίωση, δηλ. να βρει κάτι θετικό από την όλη κατάσταση (72%) και η ενεργητική αντιμετώπιση με ανάληψη πρακτικών μέτρων (70%). Ακόμη χρησιμοποίησαν συναισθηματικές προσαρμογές, όπως να ζητήσουν βοήθεια.

Η έννοια του προσωπικού ελέγχου αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα. Οι συμμετέχοντες, κοντά σε ποσοστό 70%, δήλωσαν ότι θεωρούν πως οι ίδιοι μπορούν να κάνουν πράγματα για να ελέγξουν τον κίνδυνο από την επιδημία, με μεγάλο ποσοστό να δηλώνει παράλληλα πως δε θεωρεί ότι διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να προσβληθεί σοβαρά από τη νόσο.

«Συνήθως το μήνυμα που στέλνουμε είναι να πούμε πόσο σοβαρή είναι η νόσος, ώστε ο κόσμος να φοβηθεί και να τηρήσει τα μέτρα. Εδώ είδαμε ότι αυτό που λειτούργησε περισσότερο, είναι ότι πολλοί κατανόησαν ότι μπορούν οι ίδιοι να κάνουν κάτι για να μειώσουν τον κίνδυνο και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και για την επόμενη ημέρα και εκεί πρέπει να κινηθούμε. Να ενδυναμώσουμε τον προσωπικό έλεγχο», σημείωσε.
Ισχυρός ο συναισθηματικός αντίκτυπος

Βέβαια, ο συναισθηματικός αντίκτυπος από την επιδημία δεν ήταν αμελητέος. Αντίθετα, ήταν σημαντικός με πάνω από το 25% των συμμετεχόντων να δηλώνει σημαντική ή υπερβολική συναισθηματική δυσφορία (θλίψη, φόβο, οργή, στεναχώρια), ενώ η πλειονότητα (74%) εμφανίστηκε απαισιόδοξη για τις οικονομικές συνέπειες.
Τα επίπεδα του ήπιου άγχους και της κατάθλιψης ήταν σημαντικά, αλλά η μέτρια συμπτωματολογία ήταν στα πλαίσια της προηγούμενης περιόδου, με φοιτητές και μαθητές να έχουν χειρότερη ψυχική υγεία, όπως επίσης και εκείνοι που απομονώθηκαν λόγω πιθανών συμπτωμάτων.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι η μεγαλύτερη έκθεση στα μέσα και στα κοινωνικά δίκτυα συσχετίστηκε με αύξηση της καταθλιπτικής συμπτωματολογίας και του άγχους, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να οδηγηθούν σε δυσπροσαρμοστικές συμπεριφορές, δηλαδή να μείνουν περισσότερο εκτός σπιτιού. «Όσοι είχαν μεγαλύτερη καταθλιπτική συμπτωματολογία, ανέφεραν μεγαλύτερη δυσκολία να περιοριστούν στο σπίτι τηρώντας την καραντίνα και δαπάνησαν περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού», σημείωσε, ενώ επεσήμανε πως ο συναισθηματικός αντίκτυπος της επιδημίας ήταν σχεδόν διπλάσιος στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες. Αυτό ωστόσο είναι κάτι που παρατηρείται γενικότερα, όπως πρόσθεσε.


https://www.agon.gr/epikairotita/32821/ek-p...a-sta-scholeia/
QUOTE
Εκ περιτροπής μαθήματα στα σχολεία
Ηπειρωτικός Αγών 29/04/2020 19:49

Σε δύο ζώνες θα λειτουργούν τα σχολεία μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εξειδικεύοντας τα όσα είχαν ήδη γίνει γνωστά από την Τρίτη.

Αφού αρχικά επανέλαβε ότι στις 11 Μαΐου θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και στις 18 Μαΐου οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, και του Γυμνασίου, καθώς και ότι το διδακτικό έτος θα επεκταθεί στα γυμνάσια και τα λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου, με πιθανό το ενδεχόμενο το επόμενο να αρχίσει από την 1η Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον νέο τρόπο λειτουργίας των σχολείων.
Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολεία σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο), με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας. Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και απώτατος αριθμός μαθητών εντός τάξης τα 15 άτομα. Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή θα πηγαίνει σχολείο το μισό τμήμα και Τρίτη- Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. Τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 άτομα) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά. Επίσης, θα υπάρχει πρόγραμμα για μελέτη στο σπίτι για τις ημέρες που οι μαθητές δε θα είναι σχολείο.
Ανακοινώθηκε, ακόμη, ότι δε θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και η αξιολόγηση των μαθητών θα γίνει βάσει των βαθμών των τετραμήνων.
Για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, η αναστολή λειτουργίας τους θα παραταθεί. Όπως σημείωσε η υπουργός, εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου και αυτό «μόνο αν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά». Κατά συνέπεια, συνεχίζονται και οι άδειες ειδικού σκοπού για γονείς με παιδιά σε εκπαιδευτικές δομές που παραμένουν σε αναστολή.
Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα. Προαιρετική θα είναι η χρήση μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών. Επίσης, θα προβλεφθούν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές και απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων.
Θα υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα (πρόβλεψη άδειας) για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή περίπτωση ατόμου που νοσεί). Θα προβλέπεται ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω τηλεκπαίδευσης για όσους μαθητές έχουν ειδικό λόγο απουσίας.
Για τα ειδικά σχολεία, παρατείνεται η αναστολή λειτουργία τους.

Τα φροντιστήρια
Τα φροντιστήρια θα ακολουθήσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας, δηλαδή τα τμήματα της Γ’ Λυκείου ξεκινούν στις 11 Μαΐου, ενώ τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών επανεκκινούν στις 18 Μαΐου.
Ωστόσο, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι ισχύει ισχυρή σύσταση από πλευράς Πολιτείας για τηλεκπαίδευση, ενώ τα μέτρα πρόληψης θα ισχύουν και στα φροντιστήρια, όπως και σε κάθε άλλη δομή εκπαίδευσης.

Πανεπιστήμια και ΙΕΚ
Σε ό,τι αφορά την Ανώτατη Εκπαίδευση, συνεχίζεται κανονικά η εξ αποστάσεως διδασκαλία και με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο.
Από τις 25 Μαΐου θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν, ωστόσο αναμένεται έκδοση οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής αναφορικά με τον τρόπο.
Για τις 18 Μαΐου ορίζεται η επανέναρξη λειτουργίας των ΙΕΚ, της μαθητείας και του του Β’ κύκλου των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές
Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης του υπουργείου, ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών ορίζεται η 15η Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και η 16η Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Θα εκδοθεί αναλυτικό πρόγραμμα προσεχώς.
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/32809/pykn...to-astiko-ktel/
QUOTE
Πυκνώνει τα δρομολόγιά του το Αστικό ΚΤΕΛ
Γεωργία Χαλάτση 29/04/2020 15:39

Πυκνώνουν από τη Δευτέρα και τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ στην πόλη των Ιωαννίνων, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την τήρηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Μεταφορών.

Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική εντός των μέσων μαζικής μεταφοράς, με τα οχήματα να εκτελούν τα δρομολόγια σε πληρότητα έως 50%, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που παρέμενε σε λειτουργία όλο αυτό το διάστημα παρά τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις, θα επεκτείνει από τις 4 Μαΐου και τα δρομολόγια προς κάποια χωριά, ενώ την επόμενη εβδομάδα, με την έναρξη των μαθημάτων για τους μαθητές της τρίτης λυκείου, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη κινητοποίηση, ώστε να εξυπηρετήσουν τις μετακινήσεις των μαθητών.
Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής σημείωσε πως η καθαριότητα και απολυμάνσεις στα οχήματα συνεχίζονται επισταμένως από το προσωπικό και τους οδηγούς, ενώ σημείωσε πως το θέμα της πληρότητας δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού, ούτως ή άλλως, τα περισσότερα δρομολόγια γίνονται με το 50% της δυναμικότητας.
Εξαίρεση αποτελούν τα δρομολόγια για το πανεπιστήμιο, το οποίο ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να λειτουργεί ξανά, οπότε, όταν γίνει αυτό, θα υπάρξουν οι κατάλληλοι χειρισμοί. «Το ζήτημα τη πληρότητας θα τηρηθεί στο ακέραιο», σημείωσε ο κ. Μουστακλής, προσθέτοντας, πως, παράλληλα, στα οχήματα υπάρχει σύγχρονο σύστημα εξαερισμού με συχνή ανακύκλωση του εξωτερικού αέρα.
Ο κ. Μουστακλής αναφέρθηκε και στο τεράστιο οικονομικό πλήγμα της επιχείρησης, σημειώνοντας πως δύσκολα θα καλυφθούν οι απώλειες. Τόνισε δε ότι είναι από τις ελάχιστες εταιρίες που συνεχίζουν να δουλεύουν με παθητικό, προκειμένου όλο αυτό το διάστημα να εξυπηρετούν τους ελάχιστους συμπολίτες που έπρεπε να μετακινηθούν.
«Δεν κρυφτήκαμε, ήμασταν παρόντες και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν και οι τοπικές αρχές και οι συμπολίτες μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.


https://www.agon.gr/epikairotita/32804/dika...-mono-meta-apo/
QUOTE
Δικαστικό Μέγαρο- Επιτρεπτή η είσοδος μόνο μετά από θερμομέτρηση
Γεωργία Χαλάτση 29/04/2020 15:27

Με θερμομέτρηση στην κεντρική είσοδο εισέρχονται από το πρωί και στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, όπως και στα δικαστήρια ολόκληρης της χώρας, δικηγόροι, δικαστικοί λειτουργοί, υπάλληλοι, διάδικοι και πολίτες, εφόσον είναι απαραίτητο.

Η δικαιοσύνη δε λειτουργεί ακόμη σε πλήρη ανάπτυξη και διενεργούνται συγκεκριμένες πράξεις, για τις οποίες προσέρχονται στο κτίριο κυρίως δικηγόροι, εκτός φυσικά από τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους.
Το κλιμάκιο του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού που διενεργεί τη θερμομέτρηση, σύμφωνα με τις εντολές που έχει, εφόσον κάποιος από τους εισερχόμενους διαπιστωθεί ότι έχει θερμοκρασία σώματος άνω των 37,5 βαθμών, του συστήνεται να επισκεφθεί κάποιον γιατρό και δεν μπαίνει στο κτίριο. Εκτός από τη θερμομέτρηση, υποχρεωτική καθίσταται και η προστατευτική μάσκα, ενώ οι περισσότεροι είναι εφοδιασμένοι και με γάντια.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, για μια ακόμη φορά, μέσα στην περίοδο της πρωτοφανούς κρίσης βρίσκεται με τα στελέχη του σε πλήρη ετοιμότητα να συμβάλλει σε ό,τι χρειαστεί, συνεργαζόμενος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την Πολιτική Προστασίας δίνοντας το παρών και στις ανοιχτές αιμοληψίες αλλά και στη διανομή του ΤΕΒΑ.
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-29-16-10-43
QUOTE
Τέσσερις οι παραβάσεις στην Ήπειρο
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 19:10

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα , βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια:

(6) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως:
(5) στην Κεντρική Μακεδονία και
(1) στην Αττική.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (5) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.347) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (882) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.


(430) παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
(194) στην Αττική,
(45) στη Θεσσαλονίκη,
(40) στην Κρήτη,
(40) στην Κεντρική Μακεδονία,
(26) στα Ιόνια Νησιά,
(16) στη Δυτική Ελλάδα,
(15) στην Πελοπόννησο,
(14) στη Θεσσαλία,
(13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(10) στο Νότιο Αιγαίο,
(7) στη Στερεά Ελλάδα,
(4) στην Ήπειρο,
(3) στο Βόρειο Αιγαίο και
(3) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (58.025) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.


https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-29-16-16-18
QUOTE
Γιατί γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 19:16

Τους λόγους που οδήγησαν την επιτροπή του Υπουργείου Υγείας να καταστήσει υποχρεωτική την χρήση μάσκας, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε το διάστημα της καραντίνας, εξήγησε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόρδας.

«Σχετικά με τη χρήση μάσκας ίσως να σας φαίνεται παράλογο που τώρα τοποθετηθήκαμε έτσι ενώ πριν αλλιώς. Τότε ήμασταν σε ένα καθοριστικό για την πορεία της επιδημίας lockdown. Η επιτροπή δεν συνέστησε τότε τη γενικευμένη χρήση μάσκας, θεώρησε πως το απαγορευτικό ήταν αρκετό» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και συνέχισε.

«Η κοινωνία σιγά, σιγά θα ανοίξει. Πρέπει να κάνουμε ότι παραπάνω μπορούμε για χάρη της κοινωνίας. Η χρήση της μάσκας θα γίνει κυρίως για να μην μεταδώσουμε στους άλλους τον ιό, όταν έχουμε ελαφρά και καθόλου συμπτώματα».

«Σε τέτοια θέματα είναι δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία, αλλά τα οφέλη από τη χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα στα ΜΜΜ, θα είναι ένα σημαντικό επιπλέον μέτρο» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και πρόσθεσε πως θα συνεχίσει αυτός «ο χορός της αβεβαιότητας με την πρακτική λογική».

Επιπλέον, ο Σωτήρης Τσιόδρας σχολίασε πως είναι λανθασμένη η χρήση μασκών με βαλβίδα αναπνευστικής προστασίας από τον γενικό πληθυσμό. «Δεν μιλάμε για ιατρική μάσκα, μιλάμε για μια πάνινη, ακόμη και χάρτινη μάσκα που μπορεί να φτιαχτεί στο σπίτι» εξήγησε για τις μάσκες που θα οφείλουν να φορούν οι πολίτες από τη Δευτέρα.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς από εργαζομένους και επιβάτες, όπως επίσης σε προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, κουρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και νοσοκομεία.


https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-04-29-15-55-56
QUOTE
Τι ισχύει για όλες τις βαθμίδες
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 18:55

Επιστροφή στα θρανία... Με εντελώς διαφορετικούς κανόνες από όσους ίσχυαν στις σχολικές μονάδες. Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρουσίασε βήμα- βήμα το σχέδιο για την επαναλειτουργία των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες.

«Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που διανύουμε ανέδειξε τις δυνατότητές μας για συλλογική δράση, αλληλεγγύη και κοινωνική ευθύνη, και στο χώρο της Παιδείας. Στη βάση όσων εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, προχωρούμε τώρα στο επόμενο βήμα, την αποκλιμάκωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» ανέφερε η Υπουργός τονίζοντας ότι οι αποφάσεις στηρίζονται στις προτάσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

«Έχουμε ως Κυβέρνηση επιλέξει ένα σχέδιο συντηρητικό, πιο μετριοπαθές σε σχέση με κάποιες προτάσεις ειδικών, και ξεκινάμε μία διαδικασία δυναμική: κάθε βήμα θα αξιολογείται, και θα επανεξετάζεται αν χρειαστεί στο πλαίσιο νέων δεδομένων» συνέχισε η υπουργός Παιδείας.

Η λειτουργία των ΣΧΟΛΕΙΩΝ θα επανέλθει σταδιακά σε δύο φάσεις:

Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου.

Στις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Πρώτης & Δευτέρας Λυκείου, και του Γυμνασίου.

Προβλέπεται η επέκταση του διδακτικού έτους για Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Η νέα διδακτική χρονιά θα αρχίσει πιθανότατα νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.

Αν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία επαναλειτουργήσουν φέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους ως τις 30 Ιουνίου.

Θα υπάρξουν δύο ζώνες λειτουργίας του σχολείου:

Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολεία σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο) με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας. Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και απώτατος αριθμός μαθητών εντός τάξης τα 15 άτομα.

Εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υπο-τμήματα. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα πηγαίνει σχολείο το μισό τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. Τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 άτομα) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά.

Θα υπάρχει πρόγραμμα για μελέτη στο σπίτι για τις ημέρες που οι μαθητές δεν θα είναι σχολείο.

Συνεχίζονται οι άδειες ειδικού σκοπού και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα για γονείς με παιδιά σε εκπαιδευτικές δομές που παραμένουν σε αναστολή.

Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός. Προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα.

Θα προβλεφθούν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές.

Θα απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων.

Θα είναι προαιρετική χρήση μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Προ της έναρξης, θα σταλούν στους Διευθυντές των σχολείων οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, σχετικά με αναγκαία μέτρα προστασίας.

Θα υπάρχει Ιδιαίτερη μέριμνα (πρόβλεψη άδειας) για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το ΥΠΕΣ.

Θα υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή περίπτωση ατόμου που νοσεί).

Θα προβλέπεται ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω τηλεκπαίδευσης για όσους μαθητές έχουν ειδικό λόγο απουσίας από το σχολείο.

Θα υπάρχει πρωτόκολλο ΕΟΔΥ για τη διαχείριση τυχόν συμπτωμάτων που εμφανίζονται σε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας – Διαδικασία ιχνηλάτησης με διαβαθμίσεις ανάλογα με το κάθε περιστατικό.

Δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Έμφαση θα δοθεί στην κάλυψη της ύλης, κατόπιν οδηγιών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η αξιολόγηση των μαθητών θα γίνει βάσει των βαθμών των τετραμήνων.

Λειτουργία φροντιστηρίων

Τα φροντιστήρια θα ακολουθήσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας, δηλαδή τα τμήματα της Γ' Λυκείου ξεκινούν στις 11 Μαΐου, ενώ τα τμήματα της Α', Β' Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών επανεκκινούν στις 18 Μαΐου.

Υπάρχει ωστόσο ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση.

Θα ισχύουν και στα φροντιστήρια τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών, και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα.

Για τα ειδικά σχολεία και τις δομές ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού

Για τα ειδικά σχολεία παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας.

Η επαναλειτουργία των δομών ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού θα πραγματοποιείται βάσει απόφασης του συντονιστή εκπαίδευσης, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες της κάθε χώρας.

Έναρξη Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών ορίζεται η 15η Ιουνίου 2020 για τα Γενικά Λύκεια και η 16η Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Θα εκδοθεί αναλυτικό πρόγραμμα προσεχώς.

Αναμένονται οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για επιμέρους πτυχές του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων.

Επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση

Για τα ΙΕΚ

Η επανέναρξη της λειτουργίας τους ορίζεται για τις 18 Μαΐου.

Ισχύει και εδώ ό περιορισμός των 15 ατόμων ανά τμήμα, με 1,5μ. ενδιάμεση απόσταση.

Προβλέπεται η εξ αποστάσεως συμμετοχή καταρτιζομένων.

Ανάλογα με την ειδικότητα και τη δυνατότητα διεξαγωγής εργαστηριακών μαθημάτων, η λήξη του έτους κατάρτισης θα είναι η 30η Ιουνίου ή 30η Σεπτεμβρίου.

Ημερομηνία επανέναρξης της μαθητείας και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ορίζεται η 18η Μαΐου.

Για το θεσμό της ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Η λήξη του έτους θα γίνει σταδιακά έως τις 15 Νοεμβρίου το αργότερο, αντί για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Θα επιστρέψουν στις αίθουσες μόνο οι μαθητές του Β' κύκλου που αποφοιτούν φέτος, ξανά με το όριο των 15 ατόμων ανά τμήμα, με 1,5 μ. απόσταση.

Οι λοιποί μαθητές θα προαχθούν βάσει της περιγραφικής αξιολόγησης που είχαν λάβει προ αναστολής λειτουργίας.

Το σχολικό έτος θα λήξει στις 30 Ιουνίου.

Για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Συνεχίζεται κανονικά η εξ αποστάσεως διδασκαλία, και με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Από την 25η Μαΐου, θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις.

Επαναλειτουργία εστιών για φοιτητές κλινικών/εργαστηριακών ασκήσεων.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν. Αναμένεται έκδοση οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής αναφορικά με πτυχές του τρόπου διεξαγωγής τους.

Το ακαδημαϊκό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Βιβλιοθήκες
Δεν προβλέπεται για την ώρα η επαναλειτουργία τους.
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.