- - -
Δευτέρα 04/05/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://www.mikriliga.com/koronoios-146-tha...32-sto-synolo/#
QUOTE
146 θάνατοι στην Ελλάδα – 6 νέα κρούσματα – 2.632 στο σύνολο
από mikriliga.com:4 Μαΐου 2020

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωής του στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 146, εκ των οποίων 39 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα τη Δευτέρα (04/05) είναι 6 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.632.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 35 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Το 23% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 81 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Μέχρι σήμερα ελέγχθηκαν 80.951 κλινικά δείγματα.


«Τα εμβόλια βρίσκονται στο προσκήνιο με περισσότερες από 100 ομάδες σε όλο τον κόσμο να έχουν ξεκινήσει μελέτες. Αυτή τη στιγμή γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για τον εντοπισμό του κατάλληλου εμβολίου», ανέφερε ο κ Τσιόδρας.

Πηγή: newsbomb
ppppaaaassss
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

- Υπ. Υγείας επίσημη ενημέρωση 4/5/2020: Τσιόδρας
https://www.youtube.com/watch?v=fNDi3EhpYbY


- Πολιτική Προστασία - Χαρδαλιάς 4/5/2020
https://www.youtube.com/watch?v=oszcwIktbCA

ppppaaaassss
https://super-fm.gr/58437/paramenei-choris-...d-19-i-ipeiros/
QUOTE
Παραμένει χωρίς νέα περιστατικά COVID-19 η Ήπειρος
4 Μαΐου 2020, 16:41

Μετά από τη λήξη συναγερμού με το νοσοκομείο Χατζηκώστα και τα αρνητικά δείγματα που επέστρεψαν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, η νέα εβδομάδα ξεκινάει κι αυτή χωρίς νέα περιστατικά COVID-19, ενώ ύποπτα δείγματα συνεχίζουν να στέλνονται προς εξέταση.

Αναλυτικά η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, μέχρι σήμερα (Δευτέρα 4 Μαΐου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Ο ασθενής από τα Ιωάννινα, ο οποίος έχει μεταφερθεί από τη ΜΑΦ σε παθολογική κλινική είναι πολύ καλά στην υγεία του.
Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.
Το διάστημα από 1/5 έως 3/5 εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκατόν ογδόντα ένα (181) νέα δείγματα. Τα οκτώ από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα εννιά από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ήταν αρνητικά. Τα υπόλοιπα εκατόν εξήντα τέσσερα (164) αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά .

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Το διάστημα από 1/5 έως 3/5 στάλθηκαν εξήντα επτά (67) δείγματα για εξέταση και ήταν όλα αρνητικά.
Σήμερα 4/5 στάλθηκαν έντεκα νέα δείγματα για εξέταση.
Από το σύνολο των τριακοσίων δέκα (310) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα έντεκα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Το διάστημα από 1/5 έως 3/5 στάλθηκαν δέκα πέντε δείγματα για εξέταση και ήταν όλα αρνητικά.
Σήμερα 4/5 στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά πεντακόσια πενήντα έξι (556) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δύο ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Το διάστημα από 1/5 έως 3/5 στάλθηκαν δέκα έξι δείγματα για εξέταση και ήταν όλα αρνητικά για SARS-COV-2.
Σήμερα 4/5 στάλθηκαν πέντε νέα δείγματα για εξέταση.
Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται τρία πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται τα αποτελέσματα δειγμάτων.
Επίσης 2 πιθανά περιστατικά μετά από την δειγματοληψία τους βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται αποτελέσματα.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Το διάστημα από 1/5 έως 3/5 στάλθηκαν επτά δείγματα για εξέταση και ήταν όλα αρνητικά για SARS-COV-2.
Σήμερα 4/5 στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά ογδόντα δύο (82) δείγματα και όλα ήταν αρνητικά.
ppppaaaassss
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ (04.05.2020 20:35Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/32969/mazi...isi-ton-metron/
QUOTE
Μαζική «έξοδος», αλλά με τήρηση των μέτρων
Γεωργία Χαλάτση 04/05/2020 15:52

Σαν να μη πέρασε μια μέρα από την προ-κορωνοϊού εποχή, οι Γιαννιώτες ξεχύθηκαν σε τράπεζες και υπηρεσίες, και οι δρόμοι της πόλης των Ιωαννίνων απέκτησαν ξανά βοή και κίνηση.

Η αυξημένη κίνηση είχε αρχίσει να φαίνεται από το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ωστόσο η τυπική άρση των περιοριστικών μέτρων έδωσε το «πράσινο φως» σε όλους να βγουν έξω είτε για βόλτα είτε για να διεκπεραιώσουν εργασίες που είχαν παγώσει. Το μόνο που θυμίζει τη μεγάλη περιπέτεια που περνά ο πλανήτης και η χώρα ακόμα, είναι η χρήση της μάσκας, που σε αρκετούς χώρους είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους αλλά και πελάτες.

Οι ουρές, που δε μας… εγκατέλειψαν ούτε τις ημέρες της καραντίνας, επέστρεψαν και μάλιστα δριμύτερες, ειδικά έξω από τις τράπεζες όπου το πρωί γινόταν το αδιαχώρητο. Το ίδιο συνέβη και σε υπηρεσίες όπως η ΔΕΥΑΙ, όπου δεκάδες πολίτες σχημάτισαν για μια ακόμη φορά ουρές δεκάδων μέτρων.

Στη νέα καθημερινότητα μπήκαν τα πρώτα καταστήματα που ανέβασαν ρολά, όπως κουρεία και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, βιβλιοπωλεία, καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας. Επίσης, άνοιξαν καταστήματα πώλησης εφημερίδων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ανθέων και αθλητικού εξοπλισμού καθώς και τα ΚΤΕΟ.

Ειδικά σε κομμωτήρια και κουρεία, όπως και στα κέντρα αισθητικής, όπου τα τηλέφωνα για ραντεβού έχουν πάρει «φωτιά», οι επαγγελματίες έχουν φροντίσει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες και να «αραιώσουν» τις θέσεις εργασίας, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων, ενώ δεν προσφέρουν καφέ και περιοδικά, όπως γινόταν συνήθως.

Σε πολλά καταστήματα που άνοιξαν αλλά και εκείνα που πρόκειται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα, όπως καταστήματα εστίασης, πυρετώδεις είναι οι εργασίες και για την εγκατάσταση πλέξιγκλας και άλλων πάνελ, που χρησιμοποιούνται ως διαχωριστικά ανάμεσα σε πελάτες και εργαζόμενους. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις που ανοίγουν, θα πρέπει να λειτουργούν με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες.

Νέοι κανόνες επικρατούν και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τη χρήση της μάσκας στα αστικά λεωφορεία να είναι υποχρεωτική και για όσους δε συμμορφώνονται, να απειλούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.


https://www.agon.gr/epikairotita/32972/apag...tin-paralimnio/
QUOTE
Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην παραλίμνιο
Ηπειρωτικός Αγών 04/05/2020 16:03

Απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων στην παραλίμνιο υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Σύμφωνα μ’ αυτή, και λόγω της κίνησης πεζών και ποδηλατών που αναμένεται να είναι αυξημένη από τις 6 Μαΐου και μέχρι τις 31 του μήνα, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, απαγορεύεται η κίνηση στις παρακάτω οδούς:
α) Διονυσίου Φιλοσόφου από το ύψος της διασταύρωσης αυτής με την οδό Καραμανλή έως τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι της πύλης εισόδου του Κάστρου,
β) το τμήμα της οδού έμπροσθεν της πλατείας Μαβίλη, από τη διασταύρωση με την οδό Ευαγγελίδη έως τη διασταύρωση με την οδό Καραμανλή,
γ) λεωφόρο Κ. Παπούλια από το ύψος της συμβολής αυτής με τη Γαριβάλδη μέχρι τη συμβολή αυτής με την οδό Βογιάννου,
δ) από την πύλη του Κάστρου που βρίσκεται επί της οδού Διονυσίου Φιλοσόφου (έναντι καραβιών) θα επιτρέπεται μόνο η έξοδος οχημάτων με κατεύθυνση προς την πλατεία Μαβίλη.


https://www.agon.gr/epikairotita/32953/noso...ora-se-ischy-i/
QUOTE
Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»- Σταδιακά η επαναφορά, σε ισχύ η απαγόρευση του επισκεπτηρίου
Ηπειρωτικός Αγών 04/05/2020 13:44

Σταδιακά θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», λαμβάνοντας μια σειρά μέτρων για την επαναλειτουργία και τον προγραμματισμό των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, ενώ σε ισχύ μέχρι νεωτέρας παραμένει η απαγόρευση του επισκεπτηρίου.

Προτεραιότητα θα δίνεται σε ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας, καθώς και σε απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις (εγχύσεις φαρμάκων κ.λπ.), λαμβάνοντας υπόψη τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για τις συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες ασθενών.
Η έναρξη των τακτικών εξωτερικών ιατρείων κατά προτεραιότητα θα ξεκινήσει με τη μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών, καθώς και με την παρακολούθηση ασθενών με χρόνια νοσήματα, ενώ τακτικά ιατρεία θα λειτουργούν τις ημέρες μη εφημερίας του νοσοκομείου (μονές ημερομηνίες) για την αποφυγή του συγχρωτισμού.
Τα ραντεβού που θα κλείνονται στα τακτικά ιατρεία, θα έχουν ασφαλή χρονική απόσταση μεταξύ τους για λόγους προστασίας των ασθενών και του προσωπικού, ενώ όσοι εκ των ασθενών μπορούν να προσέλθουν μόνοι τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, καλούνται να προσέρχονται χωρίς συνοδό μέλος, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία αυτών και του υγειονομικού προσωπικού.
Τέλος, όλο το προσωπικό καθώς και όσοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο θα πρέπει να τηρούν τα προβλεπόμενα σχετικά με την χρήση μέσων ατομικής προστασίας, και όλοι ανεξαιρέτως θα απαντούν στα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου στην κεντρική είσοδο, σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, ώστε να ενημερώνεται άμεσα το Τ.Ε.Π. και το τακτικό εξωτερικό ιατρείο για τη διαχείριση πιθανού υπόπτου περιστατικού.


https://www.agon.gr/epikairotita/32951/stir...-ligotera-teli/
QUOTE
Στήριξη με περισσότερα τετραγωνικά και λιγότερα τέλη
Ηπειρωτικός Αγών 04/05/2020 13:18

Δεύτερη δέσμη μέτρων για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, όπως και ενέργειες εξωστρέφειας της περιοχής μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, επεξεργάζονται ο δήμος Ιωαννιτών και οι υπηρεσίες του, αναγνωρίζοντας ότι η υγειονομική κρίση με την οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα όλων, όπως και στην οικονομική δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ οι δήμοι να προχωρήσουν σε αύξηση του εξωτερικού χώρου που παραχωρούν σε καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα, όπου είναι εφικτό, η δημοτική αρχή κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει στην παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών μέτρων κοινόχρηστου χώρου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
Αυτό θα γίνει σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα, χωρίς να παρεμποδίζεται η ελεύθερη κίνηση των πολιτών.
Για τις περιπτώσεις όπου δεν είναι η εφικτή η παραχώρηση περισσότερων τετραγωνικών, ο δήμος θα προχωρήσει στον καθορισμό συντελεστή μείωσης επί των υφιστάμενων τετραγωνικών μέτρων, ώστε να επέλθει αντίστοιχη μείωση των τελών για τις επιχειρήσεις αυτές.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας θα έχει συνάντηση εντός της εβδομάδας με τη διοίκηση του Σωματείου Καφέ- Μπαρ Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Ιωαννίνων, ώστε να συζητήσουν την «επόμενη μέρα» του κλάδου και τα περιθώρια άλλων πρωτοβουλιών στήριξης από τον δήμο.
Το «πράσινο φως» για την παραχώρηση επιπλέον χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από το Σαββατοκύριακο, όταν έκανε γνωστό σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 ότι ήδη είχε έρθει σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου για το θέμα. «Θα εξετάσουμε με την ΚΕΔΕ τη βέλτιστη λύση για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες. Θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολυνθεί ο επαγγελματικός κόσμος», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες οι ίδιες αλλά και οι θέσεις εργασίας».
Σε νέες του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ σήμερα, προανήγγειλε τη νομοθέτηση ενός πακέτου διευκολύνσεων, προκειμένου να στηριχθεί ο χώρος της εστίασης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο στόχος μας από κοινού με την ΚΕΔΕ -ετοιμάζουμε την πρόταση προκειμένου να τη νομοθετήσουμε- είναι να υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του κοινόχρηστου χώρου που χρησιμοποιούν αυτά τα καταστήματα, όπου αυτό είναι εφικτό, με στόχο να έχουν την ίδια δυναμικότητα που είχαν πριν την εφαρμογή των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, οι επαγγελματίες που θα κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας δε θα επιβαρυνθούν με επιπλέον τέλη, ενώ για εκείνους που δεν είναι εφικτή η χρήση αυτού του πλεονεκτήματος θα υπάρξει μείωση τελών, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω.
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...89-fake-news-12
QUOTE
Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 τα μεσάνυχτα
Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 19:18

Ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων, την πρώτη ημέρα της μερικής άρσης τους, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, έκανε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Σήμερα αφήσαμε πίσω μας 42 μέρες πρωτόγνωρης προσπάθειας. Η νέα φάση έχει νέες προκλήσεις. Η νέα διαδικασία θα αξιολογείται καθημερινά. Ο ιός είναι ακόμη εδώ. Δεν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο. Θα έχουμε και νέα κρούσματα και νέες απώλειες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. «Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράξαμε μέχρι τώρα», τόνισε ο ίδιος, δηλώνοντας «μπήκαμε σε νέο στάδιο, κάναμε το επόμενο βήμα, αλλά ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμη».

«Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, ούτε για την κυκλοφορία μετά τις 12 τα μεσάνυχτα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για «fake news». Σημείωσε ότι «υπάρχουν απλώς συστάσεις».

Επίσης, σημείωσε ότι από αύριο εξαιρούνται από τον κατάπλου σκαφών, τα μικρά σκάφη για ψάρεμα ή κολύμβηση, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Για αυτές προϋποθέσεις αποσαφήνισε ότι: τα σκάφη δεν πρέπει να προσεγγίζουν κάποιο νησί της ίδιας ή άλλης περιφέρειας λιμενικού απόπλου, της μη παραμονής κατά τη διάρκεια της νύχτας και της τήρησης της απόστασης των δυο μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτά.

Απαγορεύεται επίσης η χρήση της πισίνας σε πολυκατοικίες.

Ο ίδιος χαιρέτισε τη λειτουργία των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ που θα συμβάλλουν στην ιχνηλάτηση. Επίσης, ανέφερε ότι, συνολικά, 36.230 άτομα έχουν περάσει τα σύνορα της χώρας και έχουν τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα, ενώ από τους ελέγχους στα σύνορά μας βρέθηκαν 547 θετικά κρούσματα, τα οποία και τέθηκαν σε απομόνωση. Τέλος, ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συνεργασία τους.
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.