- - -
Δευτέρα 11/05/2020
Blue Vayeros Forum > Για την αγαπημένη μας ομάδα > Εφημερίδες
ppppaaaassss
https://soccerplus.gr/deka-nea-krousmata-ko...diasolinomenon/
QUOTE
Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανέβηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων
Από SoccerPlus Team -11 Μαΐ 2020, 6:51 μμ

Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχονται πλέον στα 2.726, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες. Από αυτά, 607 (22,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.374 (50,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών, 12 (37,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 96,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 151. Οι 37 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 93,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 99.363 κλινικά δείγματα.
ppppaaaassss
Υπ. Υγείας: Επίσημη ενημέρωση 11/5/2020
https://www.youtube.com/watch?v=QhZ79eApTWc
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/33301/telo...-koronoio-stin/
QUOTE
Τέλος στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ήπειρο
Ηπειρωτικός Αγών 11/05/2020 17:22

Τέλος στην τακτική, σχεδόν καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ήπειρο αποφάσισε να βάλει η Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρεια Ηπείρου.

Κάτι φυσικό κι επόμενο με δεδομένο πως πλέον η εξάπλωση της πανδημίας σε πανελλαδικό επίπεδο εμφανίζει ύφεση, ενώ και τα δείγματα από τα νοσοκομεία της Ηπείρου είναι εδώ και ημέρες αρνητικά, ενώ στην πλειονότητά τους δεν αφορούν ύποπτα περιστατικά, αλλά προεγχειρητικούς ελέγχους. Έτσι, ενημερωτικές ανακοινώσεις θα εκδίδονται πλέον μόνο στην περίπτωση που υπάρξουν περιστατικά άξια αναφοράς.

Η έκδοση των ανακοινώσεων είχε συναποφασιστεί σε ευρεία σύσκεψη που είχε γίνει με τον υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τις διοικήσεις των νοσοκομείων, αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων ιατρικών φορέων κ.ά. στις 17 Μαρτίου, με στόχο να υπάρξει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών μέσω των ΜΜΕ για τους ελέγχους, τα κρούσματα και την εξέλιξη της υγείας των νοσούντων. Η πρωτοβουλία χαιρετίστηκε από το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, αν και στην πορεία δε λειτούργησε με τον αναμενόμενο τρόπο, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις με γεγονότα που δεν αναφέρθηκαν ποτέ, όπως συνέβη με την κατάσταση συναγερμού στο «Χατζηκώστα» μετά την πληροφόρηση για θετικά αποτελέσματα σε γυναίκα που είχε νοσηλευτεί, αλλά κυρίως με τον χρόνο διοχέτευσης των πληροφοριών. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις σήμερα ανακοινώθηκε το εξιτήριο ενός από τους νοσηλευόμενους, που όμως δόθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο, το Σαββατοκύριακο εξετάστηκαν από το Εργαστήριο του πανεπιστημίου Ιωαννίνων 183 νέα δείγματα και όλα ήταν αρνητικά. Τα 144 αφορούσαν τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα 31 το Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα οκτώ το Νοσοκομείο Λευκάδας.

Σήμερα στάλθηκαν 23 νέα δείγματα για εξέταση από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», 13 από το Νοσοκομείο Άρτας, 25 από το Νοσοκομείο Πρέβεζας και εννέα από το Νοσοκομείο Φιλιατών.

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 72χρονος από την Άρτα, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι πολύ καλή.
ppppaaaassss
https://www.agon.gr/epikairotita/33290/stin...e-xana-i-agora/
QUOTE
«Στην πρίζα» μπήκε ξανά η αγορά
Γεωργία Χαλάτση 11/05/2020 16:21

Γέμισε ζωή και κόσμο το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, κατά τη σημερινή, πρώτη ημέρα, επαναλειτουργίας ενός μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων τα εμπορικά καταστήματα.

Η «πρεμιέρα» ανέδειξε αφενός την ανάγκη του κόσμου να βγει και να επανέλθει στους ρυθμούς της καθημερινότητας, αφετέρου την καλή ψυχολογία που υπάρχει, παρά την πρωτοφανή και δύσκολη κατάσταση που πέρασε η χώρα.

Στους δρόμους και τους πεζόδρομους, πάντως, τίποτα δε θύμιζε την πανδημία του κορωνοϊού, πλην των μασκών που φορούσαν αρκετοί πολίτες, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Μάλιστα, ο κόσμος σε αρκετές περιπτώσεις, περπατώντας στα πεζοδρόμια, ήταν ανέφικτο να κρατήσει τις αποστάσεις των δύο μέτρων.

Σε κάποια καταστήματα δημιουργήθηκαν και μικρές ουρές, καθώς, λόγω των αυστηρών μέτρων, έπρεπε να υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων εντός. Επίσης, ουρές δημιουργήθηκαν από νωρίς το πρωί σε υπηρεσίες, όπως η ΔΕΗ, που άνοιξε ξανά τα καταστήματά της σε όλη τη χώρα.

Η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων έγινε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, καθώς ένα «στοίχημα» για τους επαγγελματίες είναι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και να διώξουν τον φόβο που έχει δημιουργηθεί.Έτσι, σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών, υπάρχουν υγρά αντισηπτικά και μάσκες, που χορηγούνται στους πελάτες εφόσον το επιθυμούν. Η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο υπάρχει ισχυρή σύσταση προς αυτή την κατεύθυνση από το υπουργείο Υγείας.

Στην πλειονότητά τους οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι επιλέγουν να φορούν μάσκα, ενώ είναι τακτικοί οι καθαρισμοί τόσο των επιφανειών, όσο και των δοκιμαστηρίων, στην περίπτωση των καταστημάτων ενδυμάτων. Αρκετοί καταστηματάρχες έχουν προμηθευθεί ατμοκαθαριστές, με τους οποίους καθαρίζουν όλα τα ρούχα, αφού τα δοκιμάσει κάποιος πελάτης, προκειμένου να επανατοποθετηθούν στα ράφια, όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων Τζένη Κωστή.

«Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για την προστασία των πελατών μας, το κάνουμε, αν μας δώσουν και κάποιες άλλες οδηγίες, θα τις ακολουθήσουμε, για να προχωρήσουμε όσο γίνεται καλύτερα μέσα στο καλοκαίρι. Προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να κρατάμε ασφαλείς τους πελάτες μας, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι φίλοι μας. Θέλουμε να είναι καλά, θέλουμε να τους βλέπουμε στα καταστήματά μας», σημείωσε η κ. Κωστή, καλώντας τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, προκειμένου να μπορέσουν και τα καταστήματα να ορθοποδήσουν ξανά και να μην οδηγηθούν σε λουκέτο.

Μάλιστα, όπως σημείωσε η κ. Κωστή, η πολιτεία οφείλει να στηρίξει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις, καθώς το επίδομα των 800 ευρώ δεν μπορούσε παρά να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών τους για αυτό το διάστημα που δεν υπήρχαν εισοδήματα. «Το επίδομα δεν είναι στήριξη των επιχειρήσεων», σημείωσε.

Στήριξη της τοπικής αγοράς
Να συνοδευθεί η επανεκκίνηση με την στήριξη της τοπικής αγοράς ζήτησε και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, που ξεκίνησε σχετικές διαδικτυακές αναρτήσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου σημείωσε ότι απαιτούνται «ισχυρότερες δόσεις ρευστότητας», από την πλευρά της πολιτείας, προς τις επιχειρήσεις.

Μάλιστα, το θέμα αυτό θα απασχολήσει τηλεδιάσκεψη που θα έχει τις επόμενες ημέρες ο κ. Δημητρίου με τον υπουργό Ανάπτυξης, καθώς τα Επιμελητήρια ζητούν πιο άμεσες διαδικασίες για την ενίσχυση της ρευστότητας.

«Συνεχώς ενοχλούμε, συνεχώς επιμένουμε ότι πρέπει να αλλάξει λίγο ο τρόπος με τον οποίο θα μπει χρήμα στην αγορά. Γίνεται με πολύ δύσκολα βήματα, γι’ αυτό θα επανέλθουμε, για να δούμε αν αυτό το μοντέλο που επέλεξε η κυβέρνηση μέσω του τραπεζικού συστήματος, και δεν εισάκουσε την πρόταση των Επιμελητηρίων για μια οριζόντια ενίσχυση, αποδίδει τελικά τα αναμενόμενα», σημείωσε.

Σύγχυση με το ωράριο
Σε ό,τι αφορά το ωράριο πάντως των καταστημάτων στα Γιάννενα επικρατεί μια σύγχυση, καθώς άλλοι καταστηματάρχες ακολουθούν αυτό που ανακοινώθηκε πανελλαδικά, δηλ. συνεχόμενο ωράριο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, και άλλοι αυτό του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, δηλ. το καθιερωμένο εδώ και χρόνια ωράριο.

Μάλιστα, ο κ. Δημητρίου ζήτησε αν είναι δυνατόν να ακολουθηθεί ενιαίο ωράριο, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση στους καταναλωτές, προκρίνοντας αυτό που ακολουθείται πανελλαδικά, με δεδομένο ότι λαμβάνει υπόψη τις οδηγίες και τα μέτρα ενάντια στην μετάδοση του κορωνοϊού.


https://www.epiruspost.gr/index.php?option=...&Itemid=224
QUOTE
Την Δευτέρα στην Ήπειρο οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικά τεστ
EPIRUSPOST.GR 11 ΜΑΪΟΣ 2020

Την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ θα ξεκινήσουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στην Ήπειρο οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ. Οι Ομάδες που θα κάνουν τα τεστ στην περιοχή στελεχώνονται από έντεκα συνολικά άτομα, τα οποία θα εκπαιδευτούν κατάλληλα. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φτάσουν τα ειδικά οχήματα με τα οποία θα κινηθούν. Οι ομάδες θα συντονίζονται από έναν γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ο οποίος θα οριστεί επίσης εντός της εβδομάδας. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τις οργανωμένες δομές.

Έτσι τις πρώτες ημέρες τα τεστ θα γίνουν σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, σε γηροκομεία και σε άλλα ιδρύματα με σημαντικό αριθμό φιλοξενουμένων καθώς και σε οικισμούς Ρομά.

Στη συνέχεια οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν στον γενικό πληθυσμό, με σκοπό να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερα τεστ ώστε να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πανδημία.

Η υλοποίηση του προγράμματος των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA “Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020”, για την ανίχνευση και τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων του Covid-19.

Το σχετικό πρόγραμμα βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε στρατηγικό σχεδιασμό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και έχει ως αφετηρία κλειστές δομές με απόλυτη προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.


https://www.epiruspost.gr/index.php?option=...&Itemid=224
QUOTE
Σφραγίστηκε μπαρ στο κέντρο των Ιωαννίνων
EPIRUSPOST.GR 11 ΜΑΪΟΣ 2020

Στο προσωρινό σφράγισμα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος προχώρησε η αστυνομία και σε επιβολή προστίμου πέντε χιλιάδων ευρώ.

Πρόκειται για μπαρ σε κεντρικό σημείο των Ιωαννίνων το οποίο είχε παραβιάσει τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, λειτουργούσε την επιχείρησή του, παρά την προσωρινή απαγόρευση.

Ο ίδιος συνελήφθη ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στις πέντε χιλιάδες ευρώ.


https://www.epiruspost.gr/index.php?option=...&Itemid=231
QUOTE
Ποιοι μένουν κλειστοί ως τις 17 Μαΐου
EPIRUSPOST.GR 11 ΜΑΪΟΣ 2020

Εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπ. αριθμ. Δ1α/γπ. οικ. 29110/9-5-2020 κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, που αφορά στην επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από την 11/5/2020 έως και την 17/5/2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Έτσι με την ΚΥΑ διατηρείται το απαγορευτικό όλων των οργανωμένων παραλιών (δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών), των χιονοδρομικών κέντρων, των αναβατήρων (τελεφερίκ) και των υπαίθριων παζαριών (εμποροπανήγυρεις).

Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των επιχειρήσεων εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας, ενώ απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, εξαιρουμένων των καταστημάτων, τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Αναλυτικά με βάση την απόφαση μένουν κλειστά:

'Αλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από: α) είδη ψιλικών (ΚΑΔ‪47.19.10.01) και περιπτέρων (ΚΑΔ 47.19.10.02), β) υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κ.λπ.) και γ) των επιχειρήσεων (do it yourself and home improvement) που πωλούν βιομηχανικά είδη (χρώματα, σιδερικά, ξυλουργικά, ηλεκτρολογικά, έπιπλα, υγιεινής, κήπου, εργαλείων, διακόσμησης κ.λπ.) (ΚΑΔ 4719).
Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής εποχικής λειτουργίας (ΚΑΔ 5520).
Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα (ΚΑΔ 5530).
Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά (ΚΑΔ 5610).
Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) (ΚΑΔ 5621).
Δραστηριότητες παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κτλ.), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά (ΚΑΔ 5630).
Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (ΚΑΔ 5914).
Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.) (ΚΑΔ 7729).
Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων (ΚΑΔ 8230), συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (ΚΑΔ 9321 και 9329).
Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες (ΚΑΔ 9004).
Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων (ΚΑΔ 9101).
Δραστηριότητες μουσείων (ΚΑΔ 9102).
Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών (ΚΑΔ 9103), καθώς και αρχαιολογικών χώρων.
Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων (ΚΑΔ 9104).
Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα (συμπεριλαμβανομένων καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών κ.λπ.), εξαι-ρουμένων: α) των υπηρεσιών λαχείων, παιχνιδιών με αριθμούς και μπίγκο (ΚΑΔ: 92.00.13), β) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ: 92.00.14), γ) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών (ΚΑΔ: 92.00.19), δ) των υπηρεσιών στοιχημάτων σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ: 92.00.21) και ε) άλλων υπηρεσιών στοιχημάτων (ΚΑΔ: 92.00.29) [ΚΑΔ 9200].
Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων (ΚΑΔ 9311).
Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων (ΚΑΔ 9312).
Εγκαταστάσεις γυμναστικής (ΚΑΔ 9313).
'Αλλες αθλητικές δραστηριότητες (ΚΑΔ 9319).
Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων (ΚΑΔ 9321).
'Αλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας (ΚΑΔ 9329).
Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία εξαιρουμένων των υπηρεσιών διαιτολογίας με ΚΑΔ 96.04.10.01 (ΚΑΔ 9604).
Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων (ΚΑΔ‪56292002).
Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία) (ΚΑΔ‪56292004).
Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) (ΚΑΔ‪56292005).
Υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων (ΚΑΔ‪94991601), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν παροχή υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, και ιδίως παραπομπές και συνοδεία σε θέσεις φιλοξενίας, υπηρεσίες διερμηνείας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συνδρομής.
Υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (ΚΑΔ‪94991602).
Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων (ΚΑΔ‪96091906).
Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ) (ΚΑΔ96091909).
Υπηρεσίες ιερόδουλων (ΚΑΔ96091912).
Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κ.λπ. (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις) (ΚΑΔ96091916).
Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing) (ΚΑΔ‪96091917).
Υπηρεσίες που παρέχονται από παιδότοπους (ΚΑΔ93291905).
Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) (ΚΑΔ 8810), με εξαίρεση τις Υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10), καθώς και τις Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11).
Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος (ΚΑΔ 9002).
Στα άρθρα 3 και 4 της υπουργικής απόφασης καθορίζονται ζητήματα, που αφορούν στην κατ' εξαίρεση λειτουργία κάποιων αθλητικών εγκαταστάσεων, από τις 11/5/2020 και από την 12/5/2020 και ειδικότερα των εγκαταστάσεων για χρήση από αθλητές συγκεκριμένων αθλημάτων και αποκλειστικά και μόνον από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις, που θα εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προπόνησης και προετοιμασίας αθλητών των προολυμπιακών ομάδων, καθώς και η λειτουργία των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούνται από τις ομάδες των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.), οι οποίες μετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1), για ατομικές προπονήσεις των ποδοσφαιριστών τους, σε ολιγομελείς ομάδες των έξι έως οκτώ ατόμων.

Τέλος, σημειώνεται ότι δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού σε όλες τις παραπάνω ιδιωτικές επιχειρήσεις.


https://www.epiruspost.gr/index.php?option=...&Itemid=232
QUOTE
Οι πέντε ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης
EPIRUSPOST.GR 11 ΜΑΪΟΣ 2020

Το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει τη δυνατότητα επέκτασης του χώρου, τον οποίο θα καταλαμβάνουν με τα τραπεζοκαθίσματατα καταστήματα εστίασης, ανέπτυξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε παράλληλα ότι εντός των επομένων ημερών, θα καταβληθεί η πρώτη δόση νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους δήμους. Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης, που θα κατατεθούν στη Βουλή την Τετάρτη, είπε ότι θα προβλέπονται τα εξής:

Τα καταστήματα που διαθέτουν άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων έχουν την δυνατότητα, σε συνεργασία με τον δήμο, να διπλασιάσουν τον χώρο που χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Εάν είναι εφικτή η πεζοδρόμηση χώρων, οι δήμοι θα την αποφασίζουν σε συνεργασία με την αστυνομία, χωρίς όμως να υπάρχουν πρόσθετες κατασκευές ή ηχορύπανση.

Ο επιπλέον χώρος στα καταστήματα εστίασης θα δίνεται χωρίς να χρεώνονται με επιπλέον δημοτικά τέλη.

Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι να υπάρχει ανοικτός διάδρομος για τους πεζούς (τουλάχιστον 1.80 m) και να μη παρεμποδίζεται η πρόσβαση και η διέλευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η επέκταση χώρου, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να μειώσουν τα δημοτικά τέλη έως και 50%

«Μας ενδιαφέρει να ανοίξουν τα καταστήματα, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να υπάρχει τζίρος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε ότι στις περιπτώσεις που υπάρχουν αυθαιρεσίες σε πρώτη φάση θα υπάρξουν πρόστιμα και σε δεύτερη αφαίρεση αδειών. «Θα είμαστε κατηγορηματικοί στη νομοθετική παρέμβαση που θα κάνουμε», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην καθοριστική συμβολή της αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αναγνώρισε ότι στη συγκεκριμένη περίοδο οι δήμοι έχουν μειωμένους πόρους και πρόσθεσε ότι «το κράτος είναι εδώ για να στηρίξει την αυτοδιοίκηση». Ανακοίνωσε επίσης ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί η πρώτη δόση έκτακτης οικονομικής στήριξης για τους ΟΤΑ για να καλύψουν τις οικονομικές απώλειες.
ppppaaaassss
https://www.epiruspost.gr/index.php?option=...&Itemid=231
QUOTE
800 ευρώ, αιτήσεις ειδικών κατηγοριών
EPIRUSPOST.GR 11 ΜΑΪΟΣ 2020

Έως και τις 17 Μαΐου μπορούν οι νέες ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (supportemployees.services.gov.gr) για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού συνολικού ύψους 800 ευρώ.

Η πληρωμή θα γίνει σε δύο φάσεις: στις 13 και 14 Μαΐου και στις 18 και 19 Μαΐου του 2020. Σε αυτές τις κατηγορίες ανήκουν μεταξύ άλλων οι εποχικοί εργαζόμενοι που έλαβαν πέρυσι το εποχικό επίδομα ανεργίας, οι οικοδόμοι που έλαβαν το Δωρόσημο Πάσχα. Αναλυτικά:

α) Οι εργαζόμενοι του παρακάτω πίνακα που έλαβαν ειδικό εποχικό βοήθημα του άρθρου 22 του ν. 1836/1989 κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2019 - Νοεμβρίου 2019, με εξαίρεση όσους εξ αυτών, ήταν στη συνέχεια δικαιούχοι και έλαβαν επίδομα τακτικής ανεργίας από 1/1/2020 μέχρι και 30/4/2020, το οποίο και παρατάθηκε κατά δύο μήνες σύμφωνα με το άρθρο έβδομο της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α' 68), όπως ισχύει.

-Λατόμοι, ασβεστοποιοί

-Σμυριδορύκτες Νάξου Δασεργάτες - ρητινοσυλλέκτες Καπνεργάτες Αγγειοπλάστες – κεραμοποιοί - πλινθοποιοί

-Μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης

-Μουσικοί-τραγουδιστές μέλη του οικείου επαγγελματικού σωματείου

-Ηθοποιοί

-Υποδηματεργάτες Χειριστές-βοηθοί χειριστών κινηματογράφου

-Ελεγκτές κινηματογράφου -θεάτρου

-Ταμίες κινηματογράφου -θεάτρου

-Τεχνικοί- κινηματογράφου & τηλεόρασης

-Ταξιθέτες θεάτρου - κινηματογράφου

-Χειριστές εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών μηχανημάτων

-Μισθωτοί τουριστικού – επισιτιστικού κλάδου

-Χορευτές - μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων

Τεχνικοί απασχολούμενοι σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων

β) Οι μισθωτοί του τουριστικού - επισιτιστικού κλάδου, των οποίων η τακτική επιδότηση ανεργίας έληξε τον Δεκέμβριο του έτους 2019.

γ) Οι οικοδόμοι, δικαιούχοι του Δωροσήμου Πάσχα 2020, με εξαίρεση όσους εξ αυτών, ήταν δικαιούχοι και έχουν λάβει επίδομα τακτικής ανεργίας για το χρονικό διάστημα από 1/1/2020 μέχρι και 30/4/2020, το οποίο και παρατάθηκε κατά δύο μήνες σύμφωνα με το άρθρο έβδομο της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α' 68), όπως ισχύει.

δ) Οι φορτοεκφορτωτές, που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Β΄ Φορτοεκφορτωτών, Λιμένα και Ξηράς του Εθνικού Μητρώου Φορτοεκφορτωτών (ΕΜΦ), καθώς και οι φορτοεκφορτωτές που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Α΄ (ΕΜΦ), εφόσον προσκομίσουν Λογαριασμό Ασφαλισμένου ή Βεβαίωση Ασφαλισμένου από τον e-ΕΦΚΑ, με την οποία βεβαιώνεται η ασφάλισή τους στον αντίστοιχο κωδικό ειδικότητας του εκφορτωτή λιμένα ή ξηράς, για το προγενέστερο χρονικό διάστημα από την έκδοση της παρούσας.

ε) Τα πρόσωπα που ασκούν το επάγγελμα του ξεναγού και είναι υπόχρεα καταβολής εισφορών στον e - ΕΦΚΑ Πλ. Συντάγματος. Εξαιρούνται όσοι είτε είναι δικαιούχοι της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας του άρθρου έβδομου της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α' 68) όπως ισχύει, είτε είναι δικαιούχοι των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου όγδοου της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α' 68), όπως ισχύει, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 2 του ν.4387/2016 (Α' 85) όπως ισχύει.

στ) Οι τουριστικοί συνοδοί, που εργάζονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις όλης της χώρας, καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του πανελλήνιου σωματείου τουριστικών συνοδών, εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση του μητρώου μελών του οικείου σωματείου περί της εγγραφής τους ως μέλος μέχρι το έτος 2019, με εξαίρεση όσους εξ αυτών είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν επίδομα τακτικής ανεργίας εντός του διαστήματος από 1/1/2020 μέχρι και 30/4/2020.

ζ) Οι αποκλειστικές/οί νοσοκόμοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων, που τηρείται στις Διοικήσεις των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας και δεν είναι υπόχρεοι υποβολής ΑΠΔ στον e- ΕΦΚΑ.

η) Οι εργαζόμενοι στην περιοχή του Αγίου Όρους για λογαριασμό της Ιερής Κοινότητας, Ιερών Μονών και των εξαρτημάτων τους και είναι υπόχρεοι καταβολής εισφορών στον e - ΕΦΚΑ Ουρανούπολης και Πολυγύρου.
ppppaaaassss
Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 11.05.2020 (24:00Ω)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/ops...423467b48e9ecf6


Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ) ΣΗΜΕΡΑ 11.05.2020 (24:00Ω)
https://greekinfographics.com/?portfolio=hm...deltio-covid-19
ppppaaaassss
https://www.sportsioannina.gr/index.php/epi...-05-11-16-10-16
QUOTE
Αποσύρει αντισηπτικά ο ΕΟΦ
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 19:10

Σε απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «ANTY CLEAN» και «Total Care αντισηπτικό τζελ χεριών», προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Τα δύο προϊόντα δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Οι εταιρίες που τα διακινούν οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρουν από την αγορά.
.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.